NAJEFIKASNIJI U EVROPI: Zvezda bolja od Bajerna, Reala, Barselone...
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli trenutno bez premca

NAJEFIKASNIJI U EVROPI: Zvezda bolja od Bajerna, Reala, Barselone...

Fudbal -
Fudbaleri s Marakane na 21 meču čak 62 puta zatresli mrežu rivala, što je ubedljivo najbolji učinak od svih timova u svim ligama

Fudbaleri Crvene zvezde pišu istoriju. Pored činjenice da su upisali 18 trijumfa zaredom i tako ušli u anale kluba, četa Miodraga Božovića je sa 62 postignuta gola na polovini prvenstva ubedljivo najefikasniji tim u Evropi. Takođe, crveno-beli su ove sezone osvojili 90 odsto mogućih bodova, a po tome je ispred njih samo Olimpijakos.Klub iz Pireja ima učinak od 100 odsto u prvenstvu Grčke posle 14 odigranih kola.Dominacija kao 1991.Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su 19 pobeda, bez izgubljenog meča, uz dva remija sa Metalcom u Gornjem Milanovcu i niškim Radničkim na Marakani na početku prvenstva. Na kontu imaju 59 bodova i prava je šteta što će se na polovini zarađeni poeni prepoloviti. Ubedljivo su najefikasnija ekipa u Evropi i tim koji ima najveću prednost u odnosu na prvog pratioca. Crveno-beli trenutno imaju 22 boda više od drugoplasiranog Borca iz Čačka.- Dominacija i nadmoć u domaćem prvenstvu su pokazatelj da trener Miodrag Božović dobro radi svoj posao. Među igračima vlada odlična atmosfera, koja je jako bitna za ovakav rezultat i dominaciju. Po svemu ovome uprava je odlično odradila prelazni rok. Doveli smo igrače koji su nam bili potrebni i koji su se svojim karakterom odlično uklopili u novu sredinu - rekao je sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević.Real dao samo 32 golaNemački Bajern, poznat kao mašina za davanje golova, primat u Nemačkoj morao je predati Dortmundu, koji je najefikasniji tim najkvalitetnijih „liga petice“ sa 46 golova. Klub iz Minhena postigao je 45, dok je Real sa 32 gola drugi po efikasnosti u Španiji.Naravno, kvalitet fudbala u najjačim prvenstvima Evrope ne može da se uporedi sa srpskom Superligom, ali rekord je rekord.

Trojica u pet najboljihČAK 17 IGRAČA DAVALO GOLOVEMeđu pet najboljih strelaca Superlige, čak trojica su iz Crvene zvezde. Prvi golgeter je Portugalac Ugo Vijeira sa 13 golova, dok je pogodak manje dao Aleksandar Katai. Slavoljub Srnić nalazi se na petom mestu i on je devet puta zatresao mrežu rivala. Zanimljivo je da je čak 17 različitih fudbalera Crvene zvezde ove polusezone uspelo da se upiše u listu strelaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track