POČELA REKONSTRUKCIJA TIMA: Partizan već doveo dva pojačanja, štopera i golmana
Foto: AP

Ivica Iliev ne miruje

POČELA REKONSTRUKCIJA TIMA: Partizan već doveo dva pojačanja, štopera i golmana

Fudbal -
Partizan je, posle razočaravajuće polusezone, već počeo sa renoviranjem tima.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev dogovorio je dolaske dvojice pojačanja.

Odbrana će u nastavku sezone biti jača za povratnika Marka Jovanovića, dok će za mesto među stativama konkurisati Bojan Šaranov.

"Načelno smo se dogovorili da Jovanović dođe u Partizan. Ostalo je samo da potpiše ugovor. Ovim putem moram da istaknem zahvalnost rukovodstvu Voždovca, bilo je više nego korektno u pregovorima", rekao je Iliev.

Marko Jovanović se vraća u Humsku 1 posle četiri i po godine. On je bio saigrač sa Ilievim kako u Partizanu tako i u poljskoj Visli. Jesenas je nosio dres Voždovca.

Šaranov, nekadašnji čuvar mreže OFK Beograda, izraelskog Makabija iz Haife i grčkog Ergotelisa, stiže kao slobodan igrač.

"Šaranov je moj izbor. Smatram da je u najboljim godinama za golmana i da kvalitetom i iskustvom može da bude značajan deo novog Partizana, koji pravimo. Šaranov je branio za jedan od dva najpopularnija izraelska kluba, Makabi iz Haife, vrlo dobro zna šta znači pritisak i kakva su očekivanja u velikoj sredini. U Makabiju je u jednom trenutku proglašen za najboljeg golmana tamošnjeg prvenstva, siguran sam da će na tako visokom nivou braniti i za Partizan", izjavio je Iliev.

Sledeći zadaci Ivice Ilieva su dovođenje organizatora igre i napadača.

Takođe, Partizan bi u najskorijem roku trebalo da promoviše novog trenera, posle rastanka sa Ljubinkom Drulovićem. Očekuje se da to bude Ivan Tomić.

Crno-beli su jesenji deo Superlige završili sa 26 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a u Ligi Evrope su stali u grupnoj fazi posle poraza od Augsburga u Beogradu 1:3.

(mozzartsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track