TOLE O KRIMINALU U FUDBALU: Poredi Blatera i Platinija sa Terzićem i sobom!
Foto: Saša Pavlić

Karadžić o skandalu u FIFA i UEFA

TOLE O KRIMINALU U FUDBALU: Poredi Blatera i Platinija sa Terzićem i sobom!

Fudbal -
Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, istakao je da su Blater i Platini pogrešili jer su počeli u javnost da iznose "prljav veš" jedan o drugom

"Kao kada se u familiji posvadjate sa ocem, majkom, ženom, pa izađe prljav veš napolje. Po meni je to glavni razlog. Njih dvojica su u velikom raskoraku poslednjih godinu dana i počeli su nezrelo, iako su zreli ljudi, da iznose neke činjenice, papire iz stola i tako dalje. Pa šta mislite kada bih ja počeo da izvlačim papire od prethodnog rukovodstva, a znate o kome se radi", rekao je Karadžić.

Podsetimo, pre Tomislava Karadžića na čelu fudbalskog saveza bio je Zvezdan Terzić.

Karadžić je istakao da nije na njemu da ocenjuje da li ima kriminala kada je reč o skandalu u FIFA i UEFA.

"Možda ima i kriminala, neću u to da ulazim", dodao je on.

Fudbalski savez Srbije ugostiće krajem januara najviše predstavnike 12 saveza iz regiona kako bi zauzeli zajednički stav povodom dešavanja u FIFA i UEFA, rekao je danas predsednik FSS Tomislav Karadžić.

"Krajem januara u Beograd će doći predsednici i generalni sekretari 12 saveza iz regiona. Mi smo im domaćini i zauzećemo neki stav po pitanju kadrovskih struktura u FIFA i UEFA. Mislim da ćemo za sada ići na to da svi kažu svoje mišljenje i s jednom kvalitetnom analizom jer mi nismo više mala snaga, još ako nam dodju naši prijatelji Slovačka, Madjarska, Izrael, Litvanija i tako dalje, napravićemo malu UEFA u okviru UEFA i uticaćemo na odluke", rekao je Karadžić za agenciju Beta.

Prema Karadžićevim rečima, nije suština doći na vlast, već da se popravi narušeni ugled UEFA i FIFA. On je dodao da treba sačekati do odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani po pitanju suspenzije.

"Vlast nije suština, niti dirigovanje, suština je da FIFA i UEFA, koje su najjače organizacije na svetu, dodju ponovo u normalan okvir života i poslovanja i svi koji su krivi za stanje koje je sada narušeno moraju da odgovaraju, ali princip nevinosti mora da traje do kraja. Svakodnevno dobijam neke dopise, pozivaju na bratstvo i jedinstvo, kao pokojni drug Tito. Potrebno je jedinstvo predsednika, da pronadjemo najbolja rešenja. Ja u to verujem", rekao je prvi čovek FSS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track