PRIVREMENO REŠENJE: Ivan Ćurković predvodi FK Partizan u tehničkom mandatu!
Foto: Zorana Jevtić

UO doneo odluku

PRIVREMENO REŠENJE: Ivan Ćurković predvodi FK Partizan u tehničkom mandatu!

Fudbal -
Legendarni golman Partizana Ivan Ćurković predvodiće taj fudbalski klub u tehničkom mandatu, odlučeno je na današnjoj sedinici Upravnog odbora (UO)

Ćurković će na mestu predsednika Partizana naslediti Zorana Popovića, koji je nakon eliminacije crno-belih iz Lige Evrope, zajedno sa ostalim članovima uprave kluba podneo ostavku iz, kako je obrazloženo, moralnih razloga. Uprava Partizana je u ostavci, a njene poslove obavlja "tehnička vlada".

Ćurković, koji je učestvovao u sednici, obavljaće funkciju vršioca dužnosti predsednika UO u tehničkom mandatu, a najbliži saradnici biće mu sportski direktor Ivica Iliev, predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić, generalni sekretar JSD Milan Obućina, direktor fudbalskog kluba Miloša Vazura i potpredsednik u ostavci Vojislav Nedić.

Popović je u izjavi za portal Mondo, saopštio da će na Skupštini kluba podneti izveštaj o radu svakog člana UO, finansijski izveštaj i govoriti o ljudima koji su se mešali u njegov rad, iako nisu bili u organima koji odlučuju.

Ćurković je branio za Partizan od 1964. do 1972. godine i član je generacije "Partizanovih beba". On je bio predsednik Skupštine kluba od februara 1989. godine, a 2000. godine je objedinio funkcije predsednika Skupštine i predsednika Upravnog odbora kluba i obavljao ih je do 2006. godine.

Član UO Partizana u ostavci Milomir Gligorijević rekao je da je prvi zadatak tehničke vlade da organizuje Skupštinu, a drugi da se u narednih mesec dana vodi klub do dostojanstvene Skupštine.

"Zaključci su u interesu onoga što mi svi volimo i zbog čega smo ovde. Izabrali smo UO u tehničkom mandatu. Svi mi smo 11. decembra u 15.27 časova podneli neopozive ostavke. Pokušali smo sve, ali nismo uspeli. UO u tehničkom mandatu povukao je pravi potez i zamolio legendu Partizana, nekadašnjeg predsednika kluba, čoveka sa iskustvom gospodina Ćurkovića da u narednih meseca dana vodi klub", rekao je Gligorijević.

Rok za sazivanje Skupštine fudbalskog kluba Partizan je 30 dana od podnošenja kolektivne ostavke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track