TRENERSKA VRTEŠKA NE STAJE: Ako neće Gvardiola ili Simeone, Čelsi će angažovati Alegrija
Foto: Reuters

Abramovič bira

TRENERSKA VRTEŠKA NE STAJE: Ako neće Gvardiola ili Simeone, Čelsi će angažovati Alegrija

Fudbal -
Trener Juventusa Masimilijano Alegri nalazi se na spisku kandidata za novog menadžera Čelsija, prenosi londonski "Standard".

Kako se navodi, gazda "plavaca" Roman Abramovič kao glavne kandidate ima Pepa Gvardiolu i Dijega Simeonea, dok je Alegri treći na spisku želja.

Alegri je sa Juventusom prošle sezone osvojio duplu krunu i stigao do finala Lige šampiona, prethodno je titulu osvajao i sa Milanom, a kao šef stručnog štaba Kaljarija bio je trener godine u Seriji A.

Abramovič je svestan da mora da ima rezervnu varijantu u slučaju da ne uspe da angažuje Gvardiolu ili Simeonea. Jer, španskog stručnjaka koji je najavio da će napustiti Bajern po završetku sezone, želi i Mančester siti kao zamenu za Manuela Pelegrinija. S druge strane, Argentinac je "tvrd orah" i do sada nije želeo da napusti madridski Atletiko iako je i ranije imao unosne ponude.

Do kraja sezone "plavce" će sa klupe predvoditi Gus Hidink, koji je 2009. godine već bio menažer Čelsija, i tada kao prelazno rešenje.

Čelsi i Žoze Murinjo rastali su se u četvrtak posle katastrofalnih rezultata ekipe u dosadašnjem delu sezone. "Plavci" su posle 27 kola Premijer lige tek na 15. mestu sa 18 bodova, što je samo tri više od Svonsija koji je u opasnoj zoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track