FUDBAL U SLUŽBI HUMANOSTI: U subotu turnir za pomoć porodici Toskić iz Koznice
Foto: Promo, Kafanski Selektor.com

Vratimo deci osmeh na lice

FUDBAL U SLUŽBI HUMANOSTI: U subotu turnir za pomoć porodici Toskić iz Koznice

Fudbal -
Posle Vranja Aleksandrovac, posle Trajkovića Toskići!

Pre dve godine, bubamara se kotrljala za malog Nikolu. Pre godinu dana za Trajkoviće, a sledeće subote na redu su Toskići. Baš kao i prethodne dve, sada slobodno možemo reći „tradicionalno“ portal Kafanski selektor i ove godine okuplja selekciju svojih prijatelja, donatora i svih ostalih dobrih i humanih ljudi. Iz Beograda, preko Vranja ovog puta idemo u prestonicu dobrog i kvalitetnog vina, Župu Aleksandrovačku.Brigu o porodici Toskić iz Koznice brinu jedan dečak i jedna devojčica, Miljana (12) i Željko (11). Letos, nakon mamine smrti ostali su u porodici sa tatom, bakom i stricem. Jedini stalni prihod im je bakina penzija od 7.300 dinara. Zbog bolesti njihovih ukućana: oca Zorana (58), koji je u proteklih mesec dana dva puta bio na operacionom stolu, bake Lenke (86), koja se zbog preloma kuka i desnog kolena teško kreće i pomoću štaka, i strica Bože, koji je težak srčani bolesnik, Miljana i Željko brinu o kompletnom domaćinstvu.

Svakog dana ustaju u pet ujutru. Dok Željko pripremi drva drva i zalaži vatru u šporetu, Miljana hrani stoku. Posle pripreme doručka kreću pešaka u školu, koja je od kuće udaljena oko šest kilometara. Po povratku iz škole, umesto fejsbuka i vajbera, opet ih čeka posao oko stoke, pa onda priprema ručka. Takav im je svaki dan. Subotom i nedeljom, ne idu u školu, ustaju nešto kasnije, pa imaju malo više vremena da se naspavaju.

Svakodnevne brige i problemi su Miljani i Željku mnogo toga oduzeli. Morali su da sazru pre vremena. Prerano su postali ozbiljniji i zreliji od svojih vršnjaka. Detinjstvo im niko ne može nadoknaditi, ali vaša humanost im bar malo može pomoći. Mi iz Kafanskog selektora upravo to i želimo. Želimo da Miljani i Željku bar malo pomognemo. Potrudićemo se da im ulepšamo doček nove i nadamo se za njih daleko lepše i uspešnije godine. Sledeće subote fudbal se igra za Toskiće!

Pojaviće se Vladimir Rodić (Malme), Nemanja Mihajlović (Partizan), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Žarko Trifunović (Dinamo Vranje), Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Tubić, (FC Hajer), Jelena Čanković (ŽFK Ferencvaroš), Anica Plaćić (ŽFK Aris), FK i ŽFK Rad, novinari, novinarke i još mnogo gostiju! Gde je fudbal, tu su i navijači, računamo na vas i vašu podršku.

Ako ste humani i ako volite fudbal u subotu 26.decembra 2015. vas od 15 časova buditeu balonu Brazil (Zdravka Čelara 16, Beograd), a ulaznicu ćete platiti onoliko koliko možete. Sav prihod od prodaje karata namenjen je porodici Toskić.

Utakmice:

ŽFK Rad - Kafanske selektorkeŽFK Rad - VISOKA ICT (ženska ekipa)Kafanske selektorke - VISOKA ICT (ženska ekipa)Kafanski selektori - KS FRIENDS

Kurir sport/ Kafanski selektor.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track