Zoran Popović definitivno napustio čelo Partizana
Foto: Aleksandar Jovanović

Predsednik otišao, a njegovi saradnici ostali

Zoran Popović definitivno napustio čelo Partizana

Fudbal -
Posle razgovora s Miloradom Vučelićem, odlučio sam da prihvatim njegov predlog i da, umesto da zakazujem sednicu, prenesem sva ovlašćenja na radnu grupu koju će formirati UO, poručuje Popović u saopštenju

Partizan i zvanično više nema Zorana Popovića na čelu UO, ali ima sve ostale njegove saradnike, generatore najveće krize u poslednje tri decenije. Popović se sinoć kasno, oglasivši se saopštenjem, oprostio od javnosti podnošenjem neopozive ostavke, na koju se, kako sam priznaje, odlučio posle razgovora s predsednikom JSD Miloradom Vučelićem.

- Želeo sam da zakažem sednicu Skupštine na kojoj bi ostavka bila konstatovana i na kojoj bih podneo izveštaj o radu. Posle razgovora s Miloradom Vučelićem, odlučio sam da prihvatim njegov predlog i da, umesto da zakazujem sednicu, prenesem sva ovlašćenja na radnu grupu koju će formirati UO. Ovo činim jer želim da dam doprinos stabilizaciji stanja u klubu koji neizmerno volim - poručuje Popović u saopštenju.Za totalni kolaps dosadašnji predsednik se ne oseća odgovornim, jer nije dovodio ni trenere ni igrače, ali zato nije propustio priliku da sebi pripiše zasluge za dva miliona evra na računu, kao i za 2,5 miliona evra koja tek treba da stignu od UEFA.- Ponosan sam zato što je, dok sam vodio klub, vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji. Kao predsednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i za to ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje.(D. P.)

PromocijaTOMIĆ OD DANAS TRENERIvan Tomić danas će i zvanično biti imenovan za novog trenera Fudbalskog kluba Partizan. Nakon što je u klubu iz Humske bio fudbaler, a potom i sportski direktor, sada preuzima trenersku funkciju, koju su samo u ovoj godini pre njega obavljali Marko Nikolić, Zoran Milinković i Ljubinko Drulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track