OPLEO PO NASLEDNICIMA: Evo šta po Peleu nemaju Nejmar, Mesi i Ronaldo
Foto: AP

Brazilac smatra da je najbolji

OPLEO PO NASLEDNICIMA: Evo šta po Peleu nemaju Nejmar, Mesi i Ronaldo

Fudbal -
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele (75) oštro je kritikovao zvezdu Barselone Nejmara rekavši kako njegov sunarodnik "nije među deset najboljih igrača u istoriji Santosa".

"Nejmar ne stvara prilike, niti donosi loptu prema napred. Teško ga je porediti sa najboljima kada ima mnogo nedostataka. Nejmar je dobar igrač, ali daleko od najboljih. Koliko je uošte golova dao glavom," kazao je Pele.

"Nejmar je izgradio ime, ali on je daleko od klupskih legendi. Vaskoncelos je bio deset puta bolji od Nejmara," poručio je Pele osvrnuvši se i na igre argentinskog majstora Lea Mesija.

"Mesi je najbolji igrač u poslednjih desetak godina. Mesi jedva koristi desnu nogu. Ronaldo takođe nije kompletan. Oni su u rangu bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda," rekao je Brazilac.

Pele je tokom karijere tri puta bio svetski prvak sa Brazilom (1958, 1962, 1970), dva puta klupski prvak Južne Amerike u dresu Santosa (1962, 1963) i dva puta pobednik Interkontinetalnog kupa (1962, 1963). Tokom karijere je postigao 1283 gola u 1363 nastupa.

"Iako je teško upoređivati razdoblja, siguran sam kako bi danas bio još bolji, jer su u današnjem fudbalu igrači fizički bolje pripremljeni. Uz takvu pripremu moj talent bi još više došao do izražaja," kazao je.

Zanimljivo, pre četiri godine Pele je kritikovao i Mesija.

"Mesi je bolji od Pelea? Da bi se o tome raspravljalo, on treba da postigne 1.283 gola. Mesi mi nije ni do kolena."

Legendarni Brazilac nije voleo ni Maradonu.

"Maradona je loš čovek i ne može biti u konkurenciji za najboljeg igrača. Jedini važan gol pos je - rukom," kazao je Pele.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track