(VIDEO) TRIJUMF PEVACA: Totenhemu važni bodovi u borbi za Ligu šampiona
Foto: Reuter

Premijer liga

(VIDEO) TRIJUMF PEVACA: Totenhemu važni bodovi u borbi za Ligu šampiona

Fudbal -
Fudbaleri Totenhema izbili su na treće mesto na tabeli Premijer lige, pošto su danas kao gosti sa 2:1 savladali Votford u 19. kolu engleskog prvenstva

Totenhem je izbio na treće mesto na tabeli sa 35 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Mančester siti, koji će svoju utakmicu 19. kola igrati sutra protiv lidera Lestera.

Totenhem je vodio golom Erika Lamele u 17, izjednačio je Odion Igalo u 41, a potom je gostima olakšan posao isključenjem Nejtana Ejka u 63. minutu. Pobedu im je doneo Son Hung-Min u 89. minutu.

Everton je ponovo odigrao utakmicu punu preokreta, a ovaj put je na svom stadionu izgubio od Stouka sa 4:3, iako je vodio do 80. minuta. Stouk je poveo preko Džerdana Šaćirija u 16, a izjednačio je Romelu Lukaku u 22. Ta dva igrača su bili strelci i trećeg i četvrtog pogotka, prvo Šaćiri u 45, a potom Lukaku u 64. minutu. Prednost Evertonu doneo je Đerar Delofeu u 71. minutu, ali je Stouk uspeo da preokrene golovima Hoselua u 80. i Marka Arnautovića iz penala u 90. Stouk je zabeležio drugu uzastopnu pobedu i osmi je na tabeli sa 29 bodova, tri više od Evertona, koji je 10.

Norič je golovima Džonatana Hosona u 24. i Djumersija Mbokanija u 87. minutu kao domaćin sa 2:0 savladao Aston Vilu, dok je VBA pogotkom Darena Flečera u 78. pobedio Njukasl, za koji je celu utakmicu igrao srpski fudbaler Aleksandar Mitrović.

Kristal Palas i Svonsi igrali su u Londonu nerešeno bez golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track