Muamba opet na terenu!

Suze i ovacije

Muamba opet na terenu!

Fudbal -
Fudbaler Boltona posmatrao utakmicu s Totenhemom, timom protiv kog je pre mesec i po dana igrao kada je iznenada doživeo težak srčani udar

Živ bio.Fudbaler Boltona Fabris Muamba vratio se na stadion Ribok mesec i po dana nakon što je doživeo srčani udar.

Igrom slučaja, Muamba je kliničku smrt doživeo tokom utakmice s Totenhemom, a baš je ta ekipa bila rival Boltonu na prvoj utakmici koju je on uživo odgledao nakon bliskog susreta sa smrću. Tačno sedam minuta pre početka susreta Mumaba se pojavio na terenu, ispraćen ovacijama s prepunih tribina i porukom s velikog ekrana: „Dobro došao nazad u porodicu Bolton, jedini naš Fabrise Muamba“.Koliko je sve što se preksinoć dešavalo bilo šokantno za samog fudbalera, jasno se videlo po suzama koje nije ni pokušavao da sakrije. Osmeh je, ipak, neprestano bio prisutan na licu 24-godišnjeg igrača, koji je visoko podignutom rukom pozdravio navijače na sve četiri tribine stadiona Ribok. Muamba je zatim zagrlio lava Loftija, maskotu Boltona, a na tribinama je plakala i njegova verenica Šona.- Svakog dana sve sam jači. Srećan sam što sam opet ovde i što vidim navijače. Preplavljen sam emocijama zbog podrške koju dobijam. To me održava u nameri da napredujem svaki dan. Imam kod kuće sedam kutija punih pisama podrške i zahvalan sam na tome - rekao je Muamba.

Voleo bih da sam igraoMladi fudbaler je naglasio da mu naročito teško pada to što ne može da igra.- Zaista sam uzbuđen i srećan što imam priliku da budem ovde. Silno sam želeo da podržim svoje kolege. Voleo bih da sam mogao da igram - rekao je Muamba i dodao:- Ovaj stadion je specijalno mesto za mene. Oni koji su igrali za Bolton znaju o čemu pričam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track