VEČITI RIVALI NAČISTO PROPALI: Niko neće u Zvezdu i Partizan!
Foto: Dado Đilas

Izbegavaju ih

VEČITI RIVALI NAČISTO PROPALI: Niko neće u Zvezdu i Partizan!

Fudbal -
Fudbaleri u širokom luku obilaze Autokomandu, crno-beli ne mogu više ni iz naše lige da dovedu prava pojačanja, dok crveno-beli nikako ne uspevaju čak ni da vrate bivše igrače.

Nekada se su igrači na sve načine borili da dođu do dresa Crvene zvezde i Partizana, a danas se ne biraju sredstva da se izbegne dolazak u dva najveća srpska kluba. Zimski prelazni rok najbolji je dokaz koliko kvalitetni fudbaleri izbegavaju večiti rivale.Partizan više ne može da angažuje ni igrača iz Superlige (Ivanić), dok Zvezda već tradicionalno ne uspeva da vrati nekadašnje igrače (Biševac, Žigić, Đuričić...)Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić razgovarao je s Filipom Đuričićem, ali je dolazak ofanzivnog veznog igrača Benfike nemoguća misija. Mladi fudbaler jasno je stavio do znanja da bi voleo da se vrati na Marakanu, pa će Terzić na leto pokušati da izdejstvuje dolazak, naravno ukoliko Đuričić ostane u Lisabonu.- Đuričić je sjajan fudbaler, baš onakav kakav nam je potreban da na leto napadnemo Ligu šampiona. U ovom trenutku njegov dolazak u Crvenu zvezdu nije realan. Bilo je kontakata s njim ovih dana. Dečko je zvezdaš, ali ga Benfika ne pušta, a i plata mu je 900.000 evra godišnje - bio je jasan Terzić za Kurir.Glavne mete sportskog menadžmenta Crvene zvezde ove zime su Damjan le Talek i Milan Biševac, pominje se dolazak i braće Davida i Dorijana Babunskog, reprezentativca Australije Miloša Degeneka iz Minhena 1860. Sigurno je samo da će svaki eventualni transfer lično morati da aminuje trener Miodrag Božović.Partizan je i ove zime pokušao da dovede najboljeg igrača Vojvodine Mirka Ivanića. Letos su crno-beli nudili 1,5 miliona evra, a mladi fudbaler je odbio ponudu. Isto se desilo i ove zime, a ponuda, umesto da bude veća, bila je manja za 500.000 evra, pa je epilog bio i očekivan. Pojavila se navodno i Crvena zvezda, koja je Novosađanima ponudila dil da Ivanić dođe na Marakanu besplatno, pa da, kad bude odlazio u inostranstvo, dva kluba dobit podele na ravne časti. Problem predstavlja hapšenje predsednika Vojvodine Zorana Šćepanovića. Crno-beli, prema nekim informacijama, pregovaraju s dvojicom povratnika iz inostranstva - Vukom Mitoševićem i Milanom Milanovićem.- Ne zna se šta donosi dan, a šta noć - bio je zagonetan direktor Partizana Ivica Iliev kad je upitan kako napreduje transfer Marka Ivanića.

Preskup za Zvezdu... Filip Đuričić
Preskup za Zvezdu... Filip Đuričić

POTENCIJALNA POJAČANJA

Milan Biševac (32)Posle osam godina igranja u Francuskoj za Lens, Valensijen, PSŽ i Lion, blizu je povratka u Srbiju. Svojim iskustvom i znanjem bio bi od velike koristi crveno-belima.Damjan le Talek (25)Vezni fudbaler Mordovije koga je trener Božović pikirao još sredinom jeseni. Može da igra na poziciji zadnjeg i ofanzivnog veznog, a već je imao nekoliko kontakata s upravom.Mijat Gaćinović (20)Ima ugovor s Ajntrahtom, ali ne igra u Bundesligi i dolazak u Crvenu zvezdu mnogo bi značio ovom krilnom fudbaleru. U odličnim je odnosima s direktorom Zvezdanom Terzićem.Miloš Veljković (20)Štoper koji je sa Srbijom bio evropski i svetski prvak u mlađim kategorijama traži klub jer mu ističe ugovor s Totenhemom. Pregovarao je s crveno-belima, ali do dogovora nije došlo.Dejan Janjatović (23)Igra na poziciji centralnog veznog, iza napadača. Ugovor sa Sent Galenom ističe mu na leto, a ove jeseni nije standardan i želi da ode. Prošao je omladinsku školu Bajerna.Aleksandar Sedlar (24)Mladi štoper Metalca iz Gornjeg Milanovca odlično je odigrao ove jeseni sve utakmice. Prvo ga je zvala Crvena zvezda, ali je Partizan bio mnogo konkretniji. Prato Koeljo (28)Iskusni portugalski fudbaler kapiten je Aruke. Ponuđen je crno-belima posredstvom jedne menadžerske agencije. Iza sebe ima iskustvo, a ugovor mu ističe na leto. Jevrem Kosnić (22)Još jedan bivši omladinac Crvene zvezde već mesec dana nalazi se na probi u Partizanu. Status visokog štopera koji je prethodne četiri godine igrao u Italiji i Mađarskoj.Milan Milanović (24)Nekadašnji omladinac Crvene zvezde već sedam godina boravi u inostranstvu. Igrao je u Lokomotivi iz Moskve, Palermu, Sijeni, Vićenci i Askoliju. Vuk Mitošević (24)Ponikao je u Vojvodini, ali se afirmisao u Jagodini. Bivši mladi reprezentativac poslednjih šest meseci igrao je za Kaizar iz Kazahstana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track