ZIDAN: Real mora da igra lep i ofanzivan fudbal!
Foto: Reuter

Naoštren

ZIDAN: Real mora da igra lep i ofanzivan fudbal!

Fudbal -
Novi trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da će dati sve od sebe da ta ekipa u nastavku sezone igra lep i ofanzivan fudbal

Zidan je sa Realom potpisao ugovor na dve i po godine, a na klupi je zamenio Rafaela Benitesa koji je juče, posle samo sedam meseci, otpušten zbog loših rezultata.

"Dobar fudbal je uvek važan u Realu, mora da se igra lep fudbal. Nastaviću tim putem. Mora da bude ofanzivan, balansiran i ništa više. Radićemo naporno da budemo najbolji što možemo - to je poruka navijačima", rekao je Zidan, preneli su španski mediji.

Bivši francuski reprezentativac je do sada predvodio drugi tim Reala Kastilju, a danas je obavio prvi trening sa A timom, koji je posmatralo više od 5.000 navijača.

"Video sam koncentrisan tim, koji je srećan i naoštren. Svi smo srećni. Želim da što više igramo na protivničkoj polovini i da imamo veliki posed lopte. To je moja ideja fudbala. Želim da igrači uživaju na terenu, kao što su uživali sa Rafom Benitesom. Želim da iskoristim priliku koju sam dobio u najboljem klubu na svetu. Samo želim da osvajam trofeje sa ovim timom", rekao je Zidan.

Zidan je 2001. godine kao najskuplji igrač sveta i prvi od "galaktikosa" došao u Real i za pet godina osvojio je šampionsku titulu, Ligu šampiona dva Superkupa Španje, Superkup Evrope i interkontinentalni kup. On je u Realu 2006. godine završio karijeru. Real se ove sezone bori za dva trofeja, prvenstvo Španije i Ligu šampiona, pošto je izbačen iz Kupa kralja jer je u tim uvrstio igrača koji nije imao pravo nastupa. Real će u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja igrati protiv Rome, a prva utakmica na programu je 17. februara na Olimpijskom stadionu u Rimu. Upitan da li je realno da Real ove sezone osvoji 11. titulu prvaka Evrope, 43-godišnji trener rekao je da je cilj kluba da osvoji sva takmičenja u kojima nastupa.

"Kada igrate u ovom dresu sve je realno i pobede su od velike važnosti za klub. Igramo u osmini finala Lige šampiona i cilj je trofej. Igramo za dva trofeja i pokušaćemo da osvojimo oba do kraja sezone", naveo je on.

"Nije važno šta se dogadjalo dok sam bio igrač u Realu. Za mene danas počinje novo poglavlje i najvažnije je da pobedjujemo. Pravilo za trenere je da ostvarimo dobre rezultate, a tako je i u mom slučaju. (Bivši trener Reala Karlo) Ančeloti mi je uvek govorio da je najvažnija stvar u fudbalu pobeda i da treba osigurati da su igrači zadovoljni", rekao je Zidan.

Zidan će debitovati na klupi Reala u subotu na Santjago Bernabeu u prvenstvenoj utakmici protiv Deportiva. Posle 18 kola u Primeri Real je treći na tabeli sa 37 bodova. Prvi je Atletiko Madrid sa 41 bodom, a druga je Barselona sa 39 bodova, ali i utakmicom manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track