Rosiju tri meseca suspenzije, Ljajiću dve utakmice
Foto: AFP

epilog

Rosiju tri meseca suspenzije, Ljajiću dve utakmice

Fudbal -
Odluku o suspenziji dojučerašnjeg trenera Fiorentine donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. On će, kako su preneli italijanski mediji, biti i novčano kažnjen

BEOGRAD - Fudbalski trener Delio Rosi kažnjen je sa tri meseca suspenzije zbog fizičkog napada na Adema Ljajića tokom utakmice 36. kola prvenstva Italije, dok reprezentativac Srbije neće igrati za Fiorentinu do kraja sezone.

Odluku o suspenziji dojučerašnjeg trenera Fiorentine donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. On će, kako su preneli italijanski mediji, biti i novčano kažnjen. Ljajić i Rosi sukobili su se prvo verbalno, a potom i fizički u 32. minutu utakmice protiv Novare (2:2), kada je 51-godišnji strateg zamenio 20-godišnjeg fudbalera.

Reprezentativac Srbije ironičnim aplauzom pozdravio je odluku trenera, posle čega je usledila prepirka, a onda je Rosi nasrnuo na Ljajića. U čitavu gužvu umešali su se članovi stručnog štaba i rezervni igrači Fiorentine, koji su uspeli da ih razdvoje.

Rosi je odmah dobio otkaz, a njega će na klupi "ljubičastih" do kraja sezone zameniti Vinčenco Guerini. Do kraja sezone u italijanskoj Seriji A ostala su još dva kola, a petnaestoplasirana Fiorentina igraće u gostima kod Lečea i na svom terenu sa Kaljarijem. Klubu iz Firence potreban je jedan bod u tim utakmicama da bi obezbedio opstanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track