(VIDEO) NJENA LJUBAV JAČA OD SVEGA: Muž 33 godine leži u komi zbog greške lekara, a ona ga još čeka
Foto: Printskrin

Strašna sudbina fudbalera

(VIDEO) NJENA LJUBAV JAČA OD SVEGA: Muž 33 godine leži u komi zbog greške lekara, a ona ga još čeka

Fudbal -
Trebala je to da bude rutinska operacija kolena. Međutim, greška lekara proizvela je strašnu nesreću zbog koje Žan-Pjer Adams već 33 godine leži u komi.

Adamsu su prognozirali blistavu fudbalsku budućnost. Bilo je jedan od prvih tamnoputih igrača u reprezentaciji Francuske, igrao je za Nims, PSŽ i Nicu. Zajedno sa Marijusom Tresorom sedamdesetih godina činio je jednu od najboljih bekovskih linija, a zvali su ih "crna garda".

Adams će u martu ove godine napiniti 68 godina, a zadnje 33 godine proveo je u komi zbog greške stažiste koji ga je pogrešno intubirao.

Međutim, ni toliko dug period nije pokolebao njegovu suprugu Bernadet Adams, koja ne gubi nadu da će se Žan-Pjer probuditi iz kome. Ona se brine o njemu svakodnevno poslednje 33 godine.

"Niko od njegovih prijatelja ne zaboravlja njegov rođendan. Svake godine dolaze s poklonima. Kupujem mu stvari tako da ima lepu sobu u kojoj se oseća ugodno. Hranim ga i presvlačim svaki dan poslednje 33 godine", ispričala je Bernadet.

U retkim slučajevima kad nije uz njega, on oseti da ga neko drugi hrani.

"Sestre mi kažu da mu se raspoloženje pokvari. Oseća da ga ja ne hranim. Samo me strah što će biti ako odem pre njega", dodaje Bernadet.

Sve je počelo 1982. godine, kada je Adams otišao na rutinsku operaciju kolena. Trebao je da bude operisan 17. marta u Nimsu. Međutim, nije znao da je osoblje bolnice tog dana bilo u štrajku. Mogli su da mu odlože operaciju, ali pošto je bila rutinska, odlučili su da je završe tog dana.

Dežurni anesteziolog je imao pune ruke posla, pa je uz Žan-Pjera ostao stažista koji je pao godinu na studijama medicine. Kasnije je priznao da je to za njega bila prevelika odgovornost.

Žan-Pjer je pogrešno intubiran, sprečen mu je dotok kiseonika, što je izazvalo srčani arest i pad u komu.

Poslednjih 12 godina njegova supruga Bernadet vodi bitku na sudu za kakvu takvu finansijsku nadoknadu. Prva presuda izrečena 90-tih godina nije išla u korist porodice, pošto je bolničko osoblje proglašeno krivim, ali osuđeno na jednomesečnu suspenziju i novčanu kaznu u iznosu od 750 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track