BLOG UŽIVO: Eto dobio otkaz kao trener, nastavlja kao igrač
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Eto dobio otkaz kao trener, nastavlja kao igrač

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:40 - Groskrojc u ŠtutgartuNemački fudbalski prvoligaš Štutgart pojačao se danas dosadašnjim krilom Galatasaraja, Kevinom Groskrojcom, koji je prošle sezone igrao za Borusiju Dortmund.Štutgart je u saopštenju naveo da će Groskrojc nositi dres sa brojem 15. On može da igra i na poziciji beka i krila, na obe strane terena, ali primarno na levoj strani."Oduševljen sam svojim novim zadatkom i time što ću upoznati ceo tim", rekao je 27-godišnji Groskrojc za sajt kluba.On je prošle sezone otišao iz Dortmunda u Galatasaraj, ali nije uspeo da se nametne tokom polusezone u turskoj ekipi.

18:30 - MOK ponovo testirao na doping skoro 500 uzoraka sa ZOI 2006.Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) ponovo je testirao na doping 489 uzoraka sa Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine, koristeći poboljšane metode, saopštila je danas ova organizacija. MOK nije saopštio da li su ponovni testovi pokazali da je neko od sportista bio pozitivan na ZOI u Torinu. Labarotorija u Lozani je prekontrolisala 489 uzoraka od ukupno 1.219 sa Igara u Torinu, a poboljšanim tehnikama pokušavaju da "otkriju sve eventualne prevare" ;načinjene 2006. godine. Uzorci sa doping testa sa ZOI 2006. godine zastarevaju narednog meseca. MOK je saopštio da u ovom trenutku "ne može i ne želi" u javnost da izadje sa dodatim informacijama, odnosno da će inofrmacije objaviti "u dogledno vreme".

17:17 - Eto dobio otkaz kao trener, nastavlja kao igračBivši kapiten kamerunske reprezentacije Samjuel Eto završio je misiju na klupi Antalije. Uprava turskog prvoligaša razrešila ga je dužnosti i na njegovo mesto dovela bivšeg pomoćnika Žozea Murinja, Žozea Moraiša.Naravno, pošto je Eto obavljao funkciju trenera-igrača u Antaliji, sada će mu ostati da radi ono što najbolje ume – da postiže golove. Moraiš je do prošlog meseca bio sa Murinjom u Čelsiju, ali je zajedno sa njim i napustio Stamford Bridž. Radio je kao pomoćnik i u Portu, Realu i Interu. Sa druge strane, Eto je početkom decembra bio imenovan za trenera-igrača. U prve dve utakmice na toj funkciji je pobedio, a onda su usledila dva poraza i remi. Kamerunski napadač u dosadašnjem toku sezone odigrao je 15 utakmica i postigao 13 golova.

16:15 - Mane zapeo da ide iz SautemptonaSenegalac, Sadio Mane, ima želju da napusti Sautempton već u januarskom prelaznom roku."Ne želim da ostanem u Sautemptonu, želim da odem", rekao je on medijima u Africi.Poznato je da je dovođen u vezu sa mnogim klubovima među kojima je i Mančester junajted, a da li će napustiti svoj sadašnji klub ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko dana.

15:55 - Australijanac Smit savetnik u reprezentaciji SrbijeIstaknuti australijski trener Brajan Smit preuzeo je ulogu savetnika u ragbi 13 reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine koje se odrzava u Novom Zelandu, Australiji i Papua Novoj Gvineji. Ovaj 61-godišnjak je tokom igračke karijere branio boje australijskih klubova Sent Džordža i Saut Sidnej Rabitosa, ali je slavu stekao kao trener u NRL ligi, a radio je i u Engleskoj. Rivali Srbije u kvalifikacijama biće Vels (15. oktobar, Kardif) i Italija (22. oktobar, Beograd). Samo pobednik grupe ide direktno na SP, dok drugoplasirana reprezentacija igra baraz sa drugoplasiranim timom iz Grupe B gde su Irska, Rusija i Španija. Pre toga, Srbija će na turneji po Australiji, od 28. januara do 8. februara, gde će učestvovati na Kabramata 9 turniru 30. januara, a potom igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Filipina, takođe u u Kabramati, 5. februara. Plan je da iz Srbije krene osam reprezentativaca, dok ih u Australiji čeka 15 igrača srpskog porekla, od kojih su četvorica vec igrali za nacionalni tim: Ilija Radan, Dejan Lukenić, Milan Radojević i Adam Nedić.

15:02 - Zvaničnik FS Nigerije ubijen u pljačkiNigerijski fudbalski zvaničnik Ibrahim Abubakar ubijen je danas u svojoj kući u Abudži, preneli su mediji u toj zemlji. Kako se navodi, njega su ubili naoružani pljačkaši. Abubakar je bio šef protokola Fudbalskog saveza Nigerije. Nekadašnji reprezentativac Nigerije Nvankvo Kanu rekao je da je ubistvo Abubakara "loša i tužna" vest.

14:31 - Udineze savladao Atalantu na svom stadionuFudbaleri Udinezea savladali su danas Atalantu na svom terenu sa 2:1, u 18. kolu Serije A. Strelci za pobednički tim bili su Siril Tero u 23. i Stipe Perica u drugom minutu nadoknade poluvremena, dok je gol za goste postigao Marko Dalesandro u 75. Udineze je 10. na tabeli italijanskog prvenstva sa 24 boda, koliko ima i devetoplasirana Atalanta.

14:10 - Radonjić: Već smo pokazali da možemo protiv najboljih u PioniruTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da se nada iznenadjenju protiv Fenerbahčea i da su njegovi košarkaši već pokazali da mogu da igraju protiv najboljih ekipa u hali Pionir. "Čeka nas teška utakmica, veliki protivnik. U Pioniru smo pokazali da možemo da se nosimo sa najboljim timovima u Evropi. Nadamo se da možemo da ih iznenadimo i dodjemo do prve pobede u Top 16 fazi", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare. Zvezda će u petak dočekati Fenerbahče u drugom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige. Dve ekipe će se četvrti put sastati ove sezone, a Fenerbahče je jednu prijateljsku i dve evroligaške utakmice dobio ubedljivo. "Opet imamo priliku da se nadigravamo sa timom za koji smatram da može da se nadje u završnici Evrolige, a možda i više od toga. Imaju kvalitet i iskustvo i puno razloga za optimizam. Ako se posmatraju dueli sa njima pojedinačno, mi smo bili sve bolji iz utakmice u utakmicu, pa se nadam da ćemo i u sledećem biti bolji nego u prošlom", kazao je Radonjić. Probleme sa povredama imaju Vasilije Micić i Marko Simonović. "Micić je odsutan zbog temperature, a Simonović kuburi sa povredom zgloba. Ostali su zdravi i nadam se da će tako biti do početka duela", rekao je trener Zvezde. On je istakao da ostaje žal zbog poraza od Efesa košem u poslednjem napadu u prvom kolu Top 16 faze, kao i potom od Cedevite u Jadranskoj ligi. "Ostaje žal što nismo uspeli da savladamo Efes, odigrali smo odličan meč. Da smo uradili par sitnica, ne bismo ni branili poslednji napad. Protiv Cedevite smo izgubili pola koša. Nismo to rešili u svoju korist, teško je kad se izgubi na bilo koji način", rekao je Radonjić. On je dodao da košarkašima Zvezde ni u kom slučaju ne sme da pada samopouzdanje. "Ako nam samopouzdanje nije palo posle minus 38 posle Himkija... Bilo je mnogo teških poraza, pa samopouzdanje nije padalo. Zašto bi sad? I da nas savlada Fenerbahče neće biti razloga za to", rekao je Radonjić. Prema njegovim rečima, potrebno je vreme da se složi ekipa posle nedavnih promena, a nijedan tim u Evroligi nije bio u sličnoj situaciji kao njegov. "I drugi timovi, mnogo njih, ne izgledaju isto u domaćim takmičenjima kao u Evroligi, a niko nije imao problema kao mi, to je sigurno. Treba vremena da se sve složi, ne može se preko noći. Ja bih rekao da se ne može preko dana, pošto danju radimo. To je proces i nažalost nam nije prvi put ove sezone", kazao je Radonjić.

13:20 - Božić: Nisam ostvario želje, ali Partizanu sve najboljeDugogodišnji kapiten i dojucerašnji trener KK Partizan Petar Božić izjavio je da nije ostvario želje na klupi crno-belih i poželio klubu sve najbolje u budućnosti. "Sa Partizanom sam prošao mnogo, kao trener i kao igrač. To je klub u koji sam ponosno došao i vraćao mu se. Pružao sam uvek najbolje što sam mogao stavljajući tim i ono što Partizan jeste, tradicija i institucija, na prvo mesto. U teškom trenutku preuzeo sam odgovornost, da sa pozicije koja predstavlja veliku čast predanim radom sa ekipom ostvarim što bolji rezultat, ali ponekad i pored velike posvećenosti i rada, ostvarenje želja izostane", istakao je Božić za zvanični sajt kluba. On se posebno zahvalio na podršci predsedniku Nikoli Pekoviću. "Podrška Nikole Pekovića mi je značila i želim da mu se zahvalim na tome. Crno-belima sam uvek želeo najbolje, to želim i sada, a pogotovo u budućnosti. Nastavljamo dalje, uzdignute glave, važno je verovati i ne odustajati", poručio je Božić. Božić se nakon loših rezultata juče sporazumno razišao sa Partizanom, a novi trener je Aleksandar Džikić.

12:30 - Stojković: Čukarički može bolje, iako sam zadovoljanFudbaler Čukaričkog Filip Stojković rekao je danas da je zadovoljan prvim delom sezone, ali da njegova ekipa može još bolje u nastavku srpskog prvenstva. "Zadovoljan sam. Mislim da Čukarički na polusezoni nikada nije bio tako visoko plasiran. Zasluženo smo na toj poziciji. Bilo je teško. Smatram da smo mogli još više bodova da osvojimo. Dobro je, ali se držim onog uvek može bolje. Trudim se da tako i bude", rekao je Stojković za klupski sajt. Čukarički posle 22 kola Super lige zauzima drugo mesto na tabeli sa 37 bodova, 25 manje od vodeće Crvene zvezde, isto koliko i trećeplasirani Borac, a jednim više od Partizana, koji je četvrti. Stojković je naveo da se trudio da odmori što više može nakon "žestokog ritma", mnogo utakmica i visokih očekivanja u prvom delu sezone. "Sve to troši igrača", dodao je desni bek ekipe sa Banovog brda. Fudbaleri Čukaričkog će se u nedelju okupiti pred početak priprema za nastavak sezone, a Stojković je počeo individualno da trenira 3. januara. Stojković je naveo da će njegov tim imati dovoljno vremena da se spremi za proleće, iako očekuje promene u ekipi u zimskom prelaznom roku. "Sve ekipe će doživeti veće ili manje promene sastava. Neće ni Čukarički biti izuzetak. Videćemo ko će da ostane i ko će da dođe. U svakom slučaju pred nama je mesec i po dana priprema. Odigraćemo i značajan broj prijateljskih mečeva. Dovoljno je to vremena da se kockice uklope i da tim bude spreman da izbori poziciju koja će nam i iduće sezone omogućiti da budemo učesnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope", rekao je Stojković. Čukarički će zimske pripreme obaviti na Kipru od 30. januara.

11:45 - Liverpul ostao bez štopera, Klop razmatra pojačanjaFudbalski klub Liverpul ostao je bez štopera nakon povrede Dejana Lovrena, a trener Jirgen Klop je najavio moguće pojačanje na toj poziciji. "Pre dve nedelje smo imali trojicu štopera, što je dobra situacija, dok smo na početku sezone imali petoricu. Sada nemamo nijednog", rekao je Klop britanskim medijima. Martin Škrtel i Mamadu Sako su od ranije povredjeni, a na toj listi je priključen Dejan Lovren, kome je u utorak protiv Stouka u Liga kupu stradala potkolenica. Za prvi tim će konkurisati Kolo Ture, koji nije imao mnogo prilika ove sezone, a koji je takodje susret sa Stoukom završio sa problemima sa nogom. Klop je ranije rekao da se klub neće pojačati na toj poziciji, ali je promenio mišljenje. "To je nešto o čemu ćemo dobro razmisliti", naveo je Klop. Liverpul ima mnogo problema ove sezone, a protiv Stouka je potkolenicu povredio i Filip Kutinjo.

11:00 - FIFA produžila suspenziju Valkeu za još 45 danaEtički komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA) produžio je danas suspenziju doskorašnjem generalnom sekretaru te organizacije Žeromu Valku za još 45 dana. Valk je skoro deceniju bio generalni sekretar FIFA, a 8. oktobra je suspendovan na 90 dana, što je isteklo u utorak, kada je predložena devetogodiša zabrana bavljenja fudbalom za njega. Glavni istražitelj Korner Borbelji tražio je u poslednjem izveštaju i kaznu od 100 hiljada švajcarskih franaka za Valka. Valk je optužen za kršenje šest tačaka etičkog kodeksa FIFA, uključujući korišćenje poverljivih dokumenata i sukob interesa.

10:15 - Simonović: Pionir je naša velika prednostKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je danas da njegova ekipa želi da uživa u igranju protiv najvećih evropskih ekipa, kakva je i naredni protivnik Fenerbahče. "Fener je izuzetno kvalitetna ekipa. U odličnoj su formi i imaju sastav za najviše domete u Evroligi. Mi smo plasmanom u Top 16 ostvarili zacrtani cilj, ali nećemo se tu zaustaviti. Sada želimo da uživamo i da igramo dobre utakmice sa najboljim ekipama", rekao je Simonović uoči utakmice u Beogradu. Zvezda će u drugom kolu Grupe E Top16 faze Evrolige u petak dočekati turski klub, od kog je već dva puta izgubila u prvoj fazi tog takmičenja. Simonović je kao najveći kvalitet Fenerbahčea istakao trenera Željka Obradovića. "Fener pre svega ima Željka na klupi, a svi znamo šta to znači. Sjajno su popunjeni na svim pozicijama i u njihovom sistemu uvek neko drugi iskoči i reši utakmicu. Jednostavno su izvanredan tim", naveo je on. Prema njegovim rečima, Zvezdi će značajno pomoći to što će se utakmica igrati u hali Pionir. "Igranje u Pioniru je stvarno naša velika prednost. Uz naše navijače tamo smo i napravili ovaj rezultat. Verujem da možemo da nastavimo sa iznenađenjima", kazao je Simonović. Crveno-beli su porazom od Efesa prošle nedelje počeli Top16 fazu, a Simonović je rekao da njegov tim šansu treba da traži u utakmicama kod kuće. "U Top 16 fazi ekipe igraju dosta jače i agresivnije. Mislim da mi treba da tražimo šansu u utakmicama koje igramo kod kuće, jer niko nema takav domaći teren i navijače kao što mi imamo", rekao je je Simonović. Utakmica u Pioniru igraće se u petak od 20.00.

09:30 - Dramatična pobeda DalasaOd četiri NBA utakmice, koje su sinoć odigrane, najviše pažnje je odnela dramatična završnica produžetka duela Dalasa i Sakramenta. Deron Vilijams u poslednjoj sekundi produžetka odlučio se za trojku koja je Dalasu donela pobedu sa 117:116.Sakramento je pružio odličnu partiju i vodio većim delom utakmice a Kazins i Gaj su bili i najefikasniji igrači sa 35 i 31 postignutim košem, ali to sve nije bilo dovoljno za pobedu.Dalas je izborio do kraja neizvesne produžetke, da bi se u isteku poslednje sekunde, pri rezultatu 116:114 za Sakramento, Deron Vilijams odlučio na šut za trojku koja je njegovom timu donela pobedu i salu podigla na noge.Vilijam je sa 25 koševa i predvodio ekipu Dalasa, a Dirk Novicki ga je pratio sa 23 poena.U ostalim utakmicama Atlanta je poražena od Njujorka sa 101:107, Čikago je nadigrao Milvoki sa 117:106, a Lejkersi su pretrpeli novi poraz. Ratnici su ih „rasturili" sa 109:88.

08:40 - Serena Vilijams povređena dočekuje Australijan openNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams u Melburn stiže sa neugodnom povredom kolena. Serena sa povredom kuburi već nekoliko meseci, a u izjavi za medije je navela da je problem u tome što ne miruje onoliko koliko je potrebno.Osim Vilijamsove, probleme sa povredom pred prvi Gren slem u sezoni imaju i Simona Halep i Marija Šarapova.Podsetimo, Australijan open počinje 18. janura, a titulu brani upravo Serena Vilijams.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track