(VIDEO) PRVI GRUJIĆEV INTERVJU NA ENFILDU: Bio sam nervozan kada me je Klop pozvao
Foto: Printscreen

Titula sa Zvezdom, pa u Liverpul

(VIDEO) PRVI GRUJIĆEV INTERVJU NA ENFILDU: Bio sam nervozan kada me je Klop pozvao

Fudbal -
Marko Grujić od danas je i zvanično fudbaler Liverpula.

Kako tradicija nalaže, posle obavljenih lekarskih pregleda prethodnih dana, 19-godišnji Beograđanin potpisao je petogodišnji ugovor, a onda krenuo u obavljanje prvi radnih zadataka za novi klub.

Grujić je pozirao sa Liverpulovim šalom i dresom, a imao je obavezu da da prvi intervju za klupsku televiziju.

"Pre otprilike mesec dana gospodin Klop me je pozvao telefonom i rekao da je za moju karijeru najbolje da dođem u Liverpul", počeo je Grujić priču.

Priznao je da mu nije bilo svejedno kada je shvatio da je s druge strane žice nemački stručnjak.

"Kada je pozvao bio samo jako nervozan, ali posle dva tri minuta razgovorao sam se opustio. On je učinio da se osećam lagodno".

Dugo je trajala saga oko transfera Grujića u Liverpul. Njegov otac je u jednom trenutku javno usprotivio odlasku sina u Englesku... Na kraju, Marko je potpisao za "crvene", ali će do kraja sezone kao pozajmljen igrač igrati za svoju Zvezdu.

"Od kada sam počeo da igram fudbal sanjao sam da sa Crvenom zvezdom osojim titulu. Zvezda je moja familija. Sada sam jako blizu tog cilja, tako da se vraćam u Srbiju da završim posao. Igrao sam u srpskoj ligi, ali to nije tako visok nivo kao Premijer. Međutim, verujem da za nekoliko meseci posle dobro odrađenih priprema mogu da igram u Liverpulu".

Srpski "zlatni orlić" ne sumnju da će naredne sezone igrati za Liverpul. Kaže da se ne boji izazova.

"Od dana kada sam saznao da se Liverpul interesuje za mene gledao sam svaki njegov meč. Naravno, gledao sam i ranije 'crvene', ali sada sam baš obratio pažnju. Mislim da u nekim trenucima nismo imali sreće i da ćemo skupiti dovoljno bodova da završimo među prva četiri tima Premijer lige", Grujić već priča u prvom licu dok govori o Liverpulu.

Kop na "Enfildu" je poznat šitom sveta...

"Navijači su impresivni, gledao sam i nedavno meč u Melburnu. Oni zdušno bodre klub, što je najvažnije. Prepoznatljivi su u Evropi. Veoma sam srećan što ću postati deo toga. Jedva čekam da zaigram na Enfildu“, zaključio je Grujić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track