Partizan i Zvezda u subotu za prestiž
Foto: Kurir

Partizan i Zvezda u subotu za prestiž

Fudbal -
Crno-beli su u prošlom kolu pobedom nad Borcem obezbedili titulu i imaju 12 bodova više od večitog rivala

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u subotu od 19.30 igrati 142. prvenstveni meč u istoriji ta dva kluba.

Najtrofejniji srpski timovi sastaće se u 28. kolu Super lige, ali njihov duel neće imati rezultatski značaj. Crveno i crno-beli igraće na stadionu u Humskoj ulici samo za prestiž, pošto je Partizan u prošlom kolu pobedom protiv Borca obezbedio petu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Crno-beli dva kola pre kraja sezone imaju 12 bodova više od "večitog" rivala.

Najveća neizvesnost u finišu Super lige je u borbi za poziciju broj četiri, koja bi mogla da donese plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa ako Zvezda u finalu Kupa, 16. maja u Kruševcu, pobedi Borac iz Čačka. Na tom mestu trenutno je Vojvodina sa 43 boda, jednim više od Jagodine i Slobode. Sve tri ekipe sutra će biti domaćini. Vojvodina trinaestoplasiranom BSK-u iz Borče, Jagodina trećeplasiranom Radničkom 1923 iz Kragujevca, a Sloboda četrnaestoplasiranom Novom Pazaru. Pazarcima je potreban bod u preostala dva kola kako bi obezbedili opstanak u ligi, a u tom slučaju pored Metalca iz Gornjeg Milanovca u niži rang preseliće se Borac iz Čačka.

Čačani u subotu gostuju u Beogradu kod devetoplasiranog Rada, dok Metalac igra takođe u glavnom gradu Srbije, protiv sedmoplasiranog OFK Beograda. U Subotici će se sastati osmoplasirani Spartak i devetoplasirano Smederevo, a u Kuli jedanaestoplasirani Hajduk i desetoplasirani Javor. Sve utakmice igraće se sutra.

Većina će početi u 17.00, dok će se dueli Partizan - Crvena zvezda i Vojvodina - BSK igrati od 19.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track