BLOG UŽIVO: Mađari napravili preokret, pa pregazili Ruse na EP u vaterpolu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Mađari napravili preokret, pa pregazili Ruse na EP u vaterpolu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:50 - Barselona u četvrtfinalu Kupa kraljaFudbaleri Barselone, Selte i Atletik Bilbaoa plasirali su se u četvrtfinale Kupa kralja. Barselona je posle pobede u prvom meču osmine finala nad Espanjolom (4:1) slavila i u revanšu 2:0. Oba gola za ekipu sa Nou Kampa postigao je El Hadadi u 32. i 88. minutu. Selta je na svom terenu pobedila Kadiz 2:0, a u prvoj utakmici bilo je 3:0. Atletik Bilbao je u gostima pobedio Viljareal 1:0. U prvom meču bilo je 3:2 za Atletik.

22:31 - Umro nekadašnji igrač američkog fudbala Lorens FilipsNekadašnji igrač američkog fudbala Lorens Filips proglašen je danas mrtvim u bolnici, nakon što je pronadjen bez svesti u svojoj zatvorskoj ćeliji, saopštila je danas kalifornijska uprava za zatvore i rehabilitaciju. Filips je imao 40 godina, a vlasti istražuju njegovu smrt kao samoubistvo. Nekadašnji raning bek nekoliko NFL timova čekao je početak sudjenja za ubistvo svog cimera u zatvorskoj ćeliji, preneli su američki elektronski mediji. Filips je bio velika zvezda igrajući za koledž u Nebraski i izabran je u prvom krugu "drafta" 1996. godine, kada su ga odabrali Sent Luis Remsi, ali se u NFL-u zadržao samo tri sezone. U zatvor je otišao 2008. godine, nakon što je osudjen na 31 godinu za nasilje u porodici, neovlašćeno zatvaranje drugih i kradju vozila. Vlasti kažu da je tokom odsluženja kazne ubio svog cimera u aprilu prošle godine. On je danas pronadjen bez svesti u zatvoru Kern Veli i prevežen je u bolnicu, u kojoj je proglašen mrtvim oko sat vremena kasnije. Nije saopšteno zašto vlasti veruju da je u pitanju samoubistvo. Tokom tri sezone u NFL igrao je Remse, Majami i San Francisko i za to vreme je osvojio 1.453 jarda i zabeležio 14 tačdauna. Igrao je i kanadski fudbal u tamošnoj ligi, za Montreal i Kalgari. Sa Montrealom je osvojio titulu 2002. godine. Bio je hapšen najmanje tri puta zbog sumnje da je napadao žene, a 2006. godine je osudjen zato što je automobilom uleteo u polje u Los Andjelesu i udario trojicu tinejdžera.

22:16 - Valensija ne posustaje - 27. pobedaKošarkaši Valensije ne posustaju. U 27. ovosezonskom meču u svim takmičenjima zabeležili su 27. pobedu. Poslednja žrtva u nizu im je bio nemački Oldenburg u Evrokupu. Pobedili su ga u gostima - 108:89 (26:26, 28:20, 31:21, 23:22). U španskom timu čak šestorica igrača imala su dvocifreni učinak, a najefikasniji bio je Antoan Dio sa 25 poena, čemu je dodao čak osam asistencija. Iza njega odmah je bio Bojan Dubljević sa 15 poena, dok je nekadašnji kapiten Partizana imao 11 poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

21:51 - Mađari napravili preokret, pa pregazili Ruse na EP u vaterpoluVaterpolisti Mađarske dobili su derbi dana na Evropskom prvenstvu u Beogradu pošto su posle preokreta savladali Rusiju u meču Grupe D - 12:6 (1:4, 3:1, 3:0, 5:1). Rusi su prvu četvrtinu dobili 4:1, a onda ih je pregazila mađarska furija. Batori sa pet golova bio je najefikasniji u pobedničkom timu, tri je dao Vamos. Kapiten Kolod bio je bolji od ostalih kod Rusa sa tri pogotka. Posle dva kola Grci i Mađari dele prvo mesto sa po četiri boda, Rusi imaju tri, dok je Turska bez bodova.

21:30 - Dečak iz Palestine gost Real MadridaFudbalski klub Real Madrid saopštio je da će ugostiti jednog petogodišnjeg dečaka iz Palestine koji je letos preživeo podmetnuti požar na Zapadnoj obali u kom je izgubio celu porodicu. Potparol Reala Raul Serano Kevedo rekao je da je klub prihvatio zahtev palestinske ambasade da ugosti dečaka koji je veliki navijač kraljevskog kluba i njegove najveće zvezde Kristijana Ronalda. Serano Kevedo je izjavio da se još ne zna kada će petogodišnji Ahmad Davabše posetiti Real Madrid. Davabše se i dalje oporavlja u izraelskoj bolnici od povreda zadobijenim 31. jula prošle godine u požaru u kom su poginuli njegovi roditelji i 18-mesečni brat. Dečak bi iz bolnice, prema rečima njegovog ujaka Nasera Davabšea, trebalo da bude otpušten za tri meseca. On će u Španiju putovati sa dedom.

20:51 - Federer: U Melburn sam došao da ispijem šampionski šampanjacRodžer Federer je upitan da li je na Australijan open došao s namerom da peti put u karijeri, a prvi put od 2010. godine, popije pobednički šampanjac, odgovorio je: "Naravno, to mi je plan. Iako sada ne znam da li ću pobediti Novaka Đokovića ili da li ću se uopšte sastati sa njim, došao sam po titulu. Trenirao sam da bih je osvojio, imao sam pozitivnu pripremu sezone, bio sam dobar i u Brizbejnu, iako sam imao probleme sa zdravljem. U svakom slučaju, ovde sam da bihj otvorio pobednički šampanjac za dve nedelje".

20:01 - Filip Lam protiv "Zlatne lopte": Fudbal je mnogo više od trijumfaKapiten Bajerna Filip Lam je veliki protivnik dodele "Zlatne lopte"."Kako bi bilo da se odmah sada preko Fejsbuka izaberu kandidati za narednu Zlatnu loptu? Rezultati bi bili sigurno isti kao u ponedeljak uveče", napisao je Filip Lam u svom blogu."Ronaldo, Mesi i Nejmar fantastični fudbaleri. Ipak, pitam se, šta je zapravo glasanje za najboljeg igrača na svetu?" On smatra da je glasanje nepravedno i da su previše isforsirani ofanzivni igrači."Zato ova nagrada treba da se zove nagrada za najboljeg napadača na svetu, a ne za najboljeg fudbalera", napisao je Filip Lam, a onda dodao ključnu rečenicu:"Ipak, fudbal je mnogo više od trijumfa. Fudbal je timski rad, atmosfera, asistencija, žrtva, odbrana"...

18:58 - Iz Šalkea u LiverpulDefanzivac Šalkea Žoel Matip pojačaće Livepul kao slobodan igrač. Dogovor sa kamerunskim reprezentativcem koji je rođen u Bohumu je danas postignut, a 24-godišnji štoper, kojem je istekao ugovor sa timom iz Gelzenkirhena, odlučio se za novi izazov u karijeri i prelazak na Enfild.

18:24 - Zoran Marić: Pazar je veliki klub, možemo do plej-ofaNovi trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je danas da je prihvatio izazov zbog ubedjenja da uz dobru organizaciju i jači igrački kadar taj klub može da se plasira u plej-of Super lige, ali da to neće biti lak zadatak. "Čast mi je i zadovoljstvo da sam trener Novog Pazara, koji je veliki klub uprkos lošijim rezultatima u poslednje vreme. Od mene se traži plasman u plej-of, to neće biti lako ostvariti u narednih osam kola, ali verujem da ćemo svi zajedno uložiti maksimalan napor", rekao je Marić na zvaničnoj promociji na Gradskom stadionu. Na prvoj prozivci pojavilo se 27 fudbalera. Ekipu su do sada napustili Siniša Stevanović (Željeničar Sarajevo) i Radoš Protić (Rad), dok je Anes Rušević na probi u belgijskom Genku. "Žao mi je što ranijih sezona nismo sarađivali, ali u to vreme nisam prepoznao ovoliko jedinstva, volje i želje da se nešto napravi. Imamo šest bodova manje od osmoplasiranog Javora, ali u najavi je renoviranje igračkog kadara. S ovim snagama, ne možemo u plej-of. Ubeđen sam da samo dobra organizacija i jak igrački kadar donose rezultat", ocenio je Marić. Predsednik Novog Pazara Kemal Mehmedović naglasio je da je dovođenje trenera bio jedan od prioriteta, kao i da ima pomaka u finansijskoj stabilizaciji kluba. "Iza nas je težak period ali dosta toga smo odradili svakodnevno se sastajući. Uvek ima različitih mišljenja, ali poštujemo ono što izglasamo. Trudimo se da realizujemo ono što smo obećali na izbornoj skupštini, ali teško ide. Svi od nas očekuju da rešimo sve zatečene problem za dan, što nije jednostavno. Hoćemo da od početka godine i našeg dolaska na čelo kluba stvari stavimo u normalne tokove", pojasnio je Mehmedović. Novopazarci će se od 28. januara do 12. februara pripremati u Antaliji, u Turskoj, a sportski direktor Denis Kadirić najavio je da će se klub do tada značajno pojačati. "Pojačaćemo se, posebno u napadu. Ima igrača koji su vezani, nekima su istekli ugovori ili pozajmica, ali ćemo narednih dana odlučiti koga ćemo zadržati. Pregovaramo sa četiri, pet fudbalera, uglavnom su reprezentativci svojih zemalja. Sutra letim za Moskvu, verujem da ćemo tamo dogovoriti transfer jednog kvalitetnog igrača", rekao je Kadirić. Mariću će u radu pomagati Izet Ljajić, Staniša Sretenović i trener golmana Mirko Radulović, dok je funkcija sekretara stručnog štaba poverena Saudinu Huseinoviću. "Zadovoljan sam zbog povratka u matični klub. Moj posao je da budem spona između igrača i uprave, daću maskimalan doprinos. Imamo rukovodstvo koje funkcioniše, čak se i plašim što je toliko dobro. S druge starne, Marić je jedan od boljih trenera u Srbiji, doprineće da podignemo nivo igre i pokušamo dostići zacrtane ciljeve", ocenio je Huseinović. Novi Pazar je na 12. mestu u Super ligi Srbije sa 24 boda, šest manje od osmoplasiranog Javora, koji je poslednji tim u zoni plej-ofa. Prvenstvo će biti nastavljeno 20. februara, kada će Pazar u utakmici 23. kola gostovati Radu.

17:55 - Lukas Miler hospitalizovan posle pada na skakaoniciAustrijski takmičar Lukas Miler hospitalizovan je zbog sumnje da je povredio kičmu posle pada na testiranju skakaonice Svetskog šampionata u ski letovima. Prema navodima lokalnih medija, Miler je imao problema sa opremom, što je izazvalo pad nakon 120 metara dugog skoka tokom velikih snežnih padavima. On je potom izgubio svest. Miler je 2009. bio juniorski šampion sveta. Skakaonica Kulm jedna je od najvećih na svetu.17:35 - Ciljevi Čukaričkog borba za Evropu i afirmacija mladih fudbaleraFudbalski klub Čukarički želi da u prolećnom delu Super lige izbori plasman u Evropu i afirmiše mlade igrače, rekao je danas trener Zoran Popović. "Naši ciljevi ostaju isti kao jesenas, borićemo se za Evropu i želimo da do nje dođemo na bilo koji način. Takođe, moramo da afirmišemo mlade igrače, a do toga ćemo doći samo kroz naporan rad u narednom periodu jer je njima rad više potreban nego iskusnijima", rekao je Popović. Čukarički je danas obavio prvi trening pred početak priprema za prolećni deo sezone. Popoviću se javilo 26 igrača, svi osim Tijaga Galvaa i Lukasa Pjasentina, kojima je dozvoljeno da se kasnije priključe ekipi.U ekipi je nekoliko novih igrača u odnosu na jesenji deo sezone, neki su iz omladinskog pogona, neki su vraćeni sa pozajmica, na kojima su se prema Popovićevim rečima veoma dobro pokazali, a klub je angažovao Đorđa Đurića iz pljevaljskog Rudara, Dušana Lagatora iz podgoričke Mladosti i Nemanju Radonjića, koji je stigao kao pozajmljeni igrač Rome.17:10 - FIFA kaznila pet južnoameričkih saveza zbog homofobije navijačaFudbalski savezi Argentine, Čilea, Meksika, Perua i Urugvaja kažnjeni su danas zbog homofobičnih ispada navijača reprezentacija tih zemalja. Kako je saopštila Svetska fudbalska federacija (FIFA), navijači su poklicima vređali i diskriminisali gej populaciju tokom kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Čile je kažnjen sa 70.000 švajcarskih franaka zbog slučajeva u četiri različite utakmice. Argentina, Meksiko, Peru i Urugvaj moraće da plate po 20.000 franaka.U toku je isti postupak protiv Fudbalskog saveza Hondurasa.

16:45 - Lokomotiva se pojačava pred ZvezduAmerički košarkaš Mardi Kolins igrao je već protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi Evrolige, a sada bi ponovo mogao da ukrsti puteve s beogradskim crveno-belima. Kako prenose evropski košarkaški mediji Kolins je na pragu prelaska u Lokomotivu Kubanj. Ovaj veteran koji igra na poziciji beka i krila je pod ugovorom u Strazburu, a svojim iskustvom mogao bi da pomogne Lokomotivi koja odlično gura u TOP 16 fazi Evrolige i posle dva kola deli prvo mesto sa Fenerbahčeom. Lokomotiva 29. januara gostuje Crvenoj zvezdi u petom kolu TOP 16 faze.

16:24 - Mitrović posle sjajne partije protiv Junajteda: Fantastična noćSrpski fudbaler Aleksandar Mitrović zabeležio je asistenciju i gol iz penala, koji je nad njim napravljen, u remiju Njukasla sa Mančester junajtedom - 3:3."To je odličan rezultat za nas. Uspeli smo da se vratimo posle 0:2, što nije lako protiv tima kakav je Junajted. Uspeli smo u tome i veoma sam ponosan na tim", rekao je Mitrović za sajt kluba.Domaćin je do izjednačenja i boda došao u 90. minutu."Bila to fantastična noć. Mogli smo i da pobedimo, ali i da izgubimo. Mislim da je remi pravedan rezultat i da obe ekipe mogu da budu zadovolje bodom... Nisam postigao gol na nekoliko utakmica i zato sam uzeo da izvedem penal. Srećan sam zbog gola, znači mi mnogo kada postignem gol pred domaćim navijačima", rekao je Mitrović

15:38 - Arsenal pobedio Bajern i Siti, dovodi dva nigerijska biseraRepektabilni "Skaj sports" piše da su Kelehi Nvakali i Samjuel Čukvueze blizu potpisivanja ugovora sa Arsenalom. Reč je o tinejdžerima iz Nigerije kojima se predviđa blistava karijera. Pomenuti izvor dodaje da su "tobdžije" iz Severnog Lonodna dobile trku sa Bajernom iz Minhena i Mančester sitijem za ova dva talentovana fudbalera, kao i da će "Dijamantskoj fudbalskoj akademiji" iz nigerijskog grada Umuahije biti plaćeno tri miliona funti na ime transfera za obojicu.

14:57 - Markusu Bentu preti zatvorska kazna Nekadašnji engleski fudbaler Markus Bent suočava se sa mogućom zatvorskom kaznom pošto je priznao da je učestvovao u tuči u svojoj kući. Nekadašnji napadač Ipsviča, Evertona i Čarltona je priznao krivicu na sudu u Gildfordu, oko 50 kilometara jugozapadno od Londona, za tuču u septembru prošle godine. Sudija Stiven Klimi odložio je odluku o kazni za februar, ali je rekao da "zatvorska kazna na prvi pogled deluje opravdano". Nekadašnji mladi fudbalski reprezentativac Engleske je pušten uz kauciju. Bent (38) je već bio osudjivan za posedovanje kokaina.

14:02 - Del Boske: Ne vidim sebe na klupi na SP u RusijiSelektor fudbalske reprezentacije Španije Vinsent Del Boske rekao je danas da ne očekuje da će biti na klupi te selekcije na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. "U ovom trenutku ne vidim sebe na klupi na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ima dosta vremena da do smene dodje na prirodan način. Imam 65 godina i ne želim ostatak života da provedem na klupi", rekao je Del Boske za Radio Marka. Del Boske je sa Španijom osvojio Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi i Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini dve godine kasnije. Na Mundijalu u Brazilu, Španija je, kao akutelni svetski prvak, takmičenje završila u grupnoj fazi.

13:12 - Jasikevičijus zvanično trener ŽalgirisaLegendarni litvanski košarkaš Šarunas Jasikevičijus imenovan je za prvog trenera Žalgirisa, objavio je taj klub na zvaničnom sajtu. Nekada čuveni plejmejker do sada je bio pomoćni trener Gintarasu Krapikasu, koji je dobio otkaz posle visokog poraza od Brose Basketa (96:63) u Evroligi. Jasikevičijusu će to biti prvi samostalni posao od kada je pre samo godinu i po dana počeo da se bavi trenerskom karijerom. On je kao igrač osvojio čak četiri Evrolige (sa Barselonom, Panatinaikosom i dva puta sa Makabijem iz Tel Aviva), a dva puta je proglašen je za najboljeg igrača Evrope (2004, 2005). Sa reprezentacijom Litvanije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstva u Ssvedskoj, odnosno bronzanu u Španiji, a ima i bronzu sa Olimpijskih igara u Sidneju.12:45 - Nejmar pred sudom zbog transfera u BarselonuŠpanski nacionalni sud naredio je Nejmaru da svedoči u istrazi oko navodnih nepravilnosti prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barselonu. Agencija AP navodi da će se 2. februara na Sudu pojaviti Nejmarovi roditelji, kao i bivši i sadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel i Djozep Bartomeu. Sud je prošle godine odbacio Nejmarov zahtev da se prekine istraga oko transfera pošto razmatra žalbu investicionog fonda koji tvrdi da je ostao novčano uskraćen za pravi iznos prilikom prelaska Brazilca u Barselonu 2013. godine. Kompanija Dies tvrdi da je transfer znatno više koštao od 57 miliona evra koliko je prijavljeno, zbog čega se sumnja da je utajen porez. Upravo je iz tih razloga Roselje otišao sa čela Barselone i tereti se da je oštetio državu Španiju za oko 13 miliona evra.

11:55 - Roma otpustila Garsiju, stiže SpaletiFudbalski klub Roma saopštio je da Rudi Garsija nije više trener tog italijanskog kluba. Garsija je na klupi Rome bio od 12. juna 2013. godine. On je vodio klub iz Rima do 10 uzastopnih pobeda na otvaranju sezone 2013/14, a poslednje dve sezone i do drugog mesta u Seriji A."U svoje ime i ime svih nas u Romi želeo bih da zahvalim Garsiji za naporan rad koji je uložio od dolaska u klub. Svi smo uživali u nekim lepim momentima, ali verujemo da je ovo pravo vreme za promenu", navodi se u saopštenju predsednika kluba Džejmsa Palote. Današnji trening Rome vodiće Alberto de Rosi. List Gazeta delo Sport objavio je da će Garsiju na klupi Rome zameniti Lučano Spaleti. Gazeta navodi da se Spaleti sastao s Palotom i dogovorio saradnju do 2017. godine. Spaleti bi se tako vratio u Romu sa kojom je od 2005. do 2009. godine osvojio dva trofeja u Kupu Italije. On se nakon odlaska iz Rome preselio u Zenit iz Sankt Peterburga. S tim klubom je osvojio dve šampionske titule i jedan Kup. Roma je trenutno na petom mestu na tabeli sa 34 boda, odnosno ima sedam bodova manje od prvoplasiranog Napolija.11:05 - FIFA smenila ValkeaFrancuz Žerom Valke smenjen je sa funkcije generalnog sekretara Svetske fudbalske federacije, saopštila je danas FIFA."FIFA je 9. januara odlučila da se Valke smeni sa pozicije generalnog sekretara. Odluka stupa na snagu odmah, tako da Žerom Valk više nije generalni sekretar FIFA", navodi se u saopštenju te organizacije.FIFA je navela da će Markus Katner obavljati funkciju vršioca dužnosti generalnog sekretara. Valke, koji je skoro deceniju bio generalni sekretar FIFA, septembra prošle godine je suspendovan na 90 dana, da bi Etička komisija prošle nedelje i zvanično otvorila slučaj protiv njega i produžila suspenziju na još 45 dana. Francuz je optužen za kršenje šest tačaka etičkog kodeksa FIFA, uključujući korišćenje poverljivih dokumenata i sukob interesa. Valke, nekadašnja desna ruka predsednika Sepa Blatera, demantovao je te navode.

10:20 - Remsi se vraćaju u Los AndjelesNa stotine ljubitelja američkog fudbala i navijača Remsa izašlo je u utorak uveče na ulice Los Andjelesa, kada je i zvanično saopšteno da se taj klub posle 21 godine vraća u Kaliforniju. Da bi NFL franšiza mogla da promeni lokaciju, prema pravilima, to treba da odobre vlasnici klubova, što se i dogodilo prošle noći. NFL je prošle noći i zvanično odobrio da Remsi mogu da se vrate u Los Andjeles gde su igrali 49 godina, pre nego što su se 1994. godine preselili u Sent Luis. Posle 21 godine Los Andjeles će ponovo imati NFL tim. Navijači Remsa su ovu vest proslavili u predgradju Los Andjelesa, Inglvudu, gde vladnik tog NFL kluba Sten Krenke planira da izgradi stadion, koji bi trebalo da bude ; otvoren 2019. godine. "Mislio sam da ovo nikada neću doživeti. Znate, 21 godina je veoma dug period. S vremena na vreme čovek gubi nadu, ali san je živeo sve vreme", rekao je navijač Remsa Rodni Lusein. Navijači Remsa su mahali žuto-plavim zastavama i uzvi

09:30 - Šest poena Bjelice, Marjanović se nije upisao u strelceKošarkaši Oklahome pobedili su u noći izmedju utorka i srede Minesotu sa 101:96, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je u porazu Timbervulsa postigao šest poena. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 30 poena, od kojih je 12 postigao u poslednja tri minuta utakmice. Rasel Vestbruk je utakmicu završio sa 22 poena i 11 skokova, dok je Enes Kanter dodao 18. U redovima Minesote najbolji je bio Endru Vigins sa 22 poena, Zek Lavin je postigao poen manje, a Šabaz Muhamed 20. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je na terenu proveo 26 i po minuta i imao je učinak od šest poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju. Košarkaši San Antonija su u gostima bili bolji od Detroita sa 109:99 i tako stigli do devetog uzastopnog trijumfa. U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Toni Parker s 31 poenom, Lamrkus Oldridž je postigao 22, Manu Djinobili je ubacio 15, a Tim Dankan 14 poena. Srpski centar Boban Marjanović na terenu je proveo samo četiri minuta i za to vreme nijednom nije šutnuo na koš, a zabeležio je samo po jedan skok i asistenciju. "Parker i Djinibili su nas zasita povredili... Bože, koliko godina već izgovaram ovo", rekao je trener Detroita Stan van Gandi uz kiseli osmeh. U poraženom timu Kentavijus Kaldvel-Poup bio je najbolji sa 25 poena. Indijana je na svom terenu savladala Feniks sa 116:97, predvodjena Polom Džordžom koji je postigao 21 poen, Njujork je, takodje, kod kuće, pobedio Boston sa 120:114, dok je Hjuston u gostima bio bolji od Memfisa sa 107:91, uz 25 poena Džejmsa Hardena. Milvoki je kod kuće pobedio Čikago sa 106:101. Janis Antetokunmpo je bio najbolji u pobedničkom timu sa 29 poena, a pogodio je i ključna slobodna bacanja u finišu utakmice. On je imao i 10 skokova, pa je tako stigao do četvrtog "dabl-dabl" učinka u sezoni. Na drugoj strani, Džimi Batler je ubacio 30 poena uz osam skokova i šest asistencija. Nikola Mirotić je utakmicu završio sa 17 poena, dok je Pau Gasol postigao deset, ali je upisao i 14 skokova i pet asistencija. Košarkaši Klivlenda su u gostima, posle produžetka, savladali Dalas sa 110:107, i tako produžili pobednički niz na osam utakmica. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lebron Džejms sa 27 poena, dok je Kajri Irving postigao 22. Los Andjeles Lejkersi su kod kuće bili bolji od Nju Orleansa sa 95:91 i na taj način prekinuli niz od četiri vezana poraza. U redovima Lejkersa najbolji je bio Luis Vilijams sa 19 poena, Džordan Klarkson je postigao poen manje, dok je Kobi Brajant utakmicu završio sa sedam poena.

08:40 - Bajern: Želimo Gonzala Iguaina!Sjajni napadač Napolija, Gonzalo Iguain, nalazi se na meti Bajerna iz Minhena. Prvi čovek minhenskog kluba Karl Hajnc Rumeninge potvrdio je da je Argentinac prva želja Bavaraca, ali i da ne veruje da će Napoli pustiti sjajnog napadača."Jasno je da je Iguain igrač kakvog želimo, on zaista igra jako dobro i siguran sam da je zadovoljan svojom igrom, ali isto tako mislim da ga moj prijatelj Aurelio De Laurentis neće prodati", rekao je prvi čovek Bajerna.Iguain je ove sezone najbolji strelac italijanskog šampionata, postigao je 18 golova do sada.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track