(VIDEO) POJAČANJE PARTIZANOVOG DŽELATA: Nikola Đurđić se vratio u Augzburg i odmah dao gol
Foto: AP

Rođeni golgeter

(VIDEO) POJAČANJE PARTIZANOVOG DŽELATA: Nikola Đurđić se vratio u Augzburg i odmah dao gol

Fudbal -
Posle šestomesečne pozajmice u Malmeu, srpski fudbaler Nikola Đurđić ponovo nosi dres Augzburga.

Đurđić je odmah po povratku počeo ozbiljno da se nameće treneru Markusu Vajncirlu. Srpski napadač je na pripremnoj utakmici u Španiji, protiv Dinama iz Drezdena, postigao je jedini gol, čime je pokazao nameru da izbori status prvotimca.

Đurđić je iskoristio grešku odbrane Drezdena u 11. minutu, da iz blizine postigne, ispostaviće se, jedini gol na utakmici. Đurđić je bio starter, na terenu je proveo 45 minuta, a imao je još dve izvanredne šanse, u kojima mu je golman Drezdena oduzeo priliku da se raduje evrogolu.

Srpski centarfor (29) je proteklu polusezonu proveo u Malmeu sa kojim se plasirao u Ligu šampiona i gde je na 12 utakmica u prvenstvu Švedske postigao pet golovam uz sedam asistencija.

Augzburg ove sezone ne pruža igre kakve je pružao prošle sezone i trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli. Bavarski tim ove sezone ima problema sa efikasnošću svojih napadača, pa je tako prvi strelac ekipe odbrambeni igrač Pol Ferhah sa pet golova, dok je najbolji među ofanzivcima Raul Bobadilja sa samo tri pogotka.

U našoj fudbalskoj javnosti Augzburg je bio aktuelan pred kraj prošle godine jer je eliminisao Partizan iz Lige šampiona.

Narednu priliku za dokazivanjem, Đurđić će imati u subotu, u novoj prijateljskoj utakmici sa Bazelom.

Takmičenje u Bundesligi se nastavlja 23. januara kada Augzburg gostuje Herti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track