VELIKI TRANSFER: Nikola Petković pojačava Seltik!

Srpski fudbaler na vratima slavnog škotskog kluba

VELIKI TRANSFER: Nikola Petković pojačava Seltik!

Fudbal -
Odlična polusezona u belgijskom Vesterlou preporučila bivšeg fudbalera Crvene zvezde klubu iz Glazgova.

Nikola Petković (29) u Seltiku! Bivši fudbaler Crvene zvezde blizu je prelaska u škotski klub. Pregovori su u završnoj fazi, a veliki transfer je već najavljen u glazgovskim medijima.

Korpulentni štoper ima odličnu polusezonu iza sebe u belgijskom Vesterlou, a pre toga je s velikim uspehom igrao u Australiji za ekipu Sidneja. Skauti škotskog šampiona gledali su ga na utakmicama s Anderlehtom i Klubom Brižom, a dobre igre preporučile su ga menadžeru Roniju Deilu, inače Norvežaninu.

Nikola Petković je i u leto 2009. godine bio povezivan sa Seltikom, ali je tada Ajntraht iz Frankfurta bio brži. Bivši mladi reprezentativac Srbije u dva navrata je nosio dres Crvene zvezde, a do sada je promenio čak 11 klubova. Igrao je na tri kontinenta, u Srbiji, Turskoj, Rusiji, Nemačkoj, Saudijskoj Arabiji, Izraelu, Australiji i Belgiji.

U Australji je bio igrač godine iako mu je legendarni Italijan Alesandro Del Pjero bio saigrač. Dva puta je bio u idealnom timu sezone, a proglašavan je i za najboljeg odbrambenog igrača "A" lige.

Poslednji Srbin koji je igrao u Seltiku bio je Stefan Šćepović u sezoni 2014/2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track