(VIDEO) OPKLADA: Evo kako britanski novinar planira da pobedi trenera Junajteda
Foto: Reuters

Posle rasprave sa Van Galom

(VIDEO) OPKLADA: Evo kako britanski novinar planira da pobedi trenera Junajteda

Fudbal -
Luju van Galu nije lako poslednjih sedmica. Mančester Junajted pod njegovim vodstvom igra očajno, otkaz mu stalno visi nad glavom, pa i ne čudi da je nervozan.

Posebno je to došlo do izražaja na konferenciji za medije nakon poslednje premierligaške utakmice protiv Njukastla (3:3).

Na opasku jednog novinara kako kapiten Vejn Runi ove sezone trpi brojne kritike, Van Gal je potpuno izgubio živce. Ustao je uz reči:

“Više nećemo o njemu razgovarati. Vi ste ti koji ga kritikujete, ne ja. Vi.”

“U pravu si, Luj. Debeo sam”

Na izlasku iz prostorije se još jednom okrenuo prema novinarima i viknuo:

“I ti, debeli. I ti.”

Naknadno se ispostavilo da se ta uvreda odnosila na novinara britanskog Sana Nila Kustisa koji se posle incidenta javno obratio treneru Junajteda.

“U pravu si, Luj. Debeo sam. Imao sam operaciju kolena pre četiri meseca i morao prestati sa trčanjem i teretanom, što je rezultiralo viškom kilograma. Ja bar mogu priznati neuspehe. Šteta što drugi ne mogu”, napisao je Kustis.

Dan kasnije priča je otišla korak dalje. San je pred novinara i Van Gala postavio izazov. Ko pobedi dobiće od jedne kladionice 1000 funti koje će donirati u humanitarne svrhe.

Kustis će pritom do kraja sezone pokušati izgubiti 12,7 kilograma, a Van Gal osvojiti još 28 bodova sa Junajtedom. Do kraja Premijer lige je ostalo još 17 kola, dakle, Van Gal ima mnogo prilika.

Sa 34 boda koliko sada ima, Junajted je šesti na tabeli sa devet bodova manje od vodećeg Arsenala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track