NE ZABORAVLJAJU ŠVABU: Ivica Osim dobija ulicu u Gracu

Peticija

NE ZABORAVLJAJU ŠVABU: Ivica Osim dobija ulicu u Gracu

Fudbal -
Proslavljeni jugoslovenski fudbalski trener i selektor Ivica osim, dobiće ulicu u austrijskom Gracu, gradu u kojem je sa ekipom Šturma imao velikih uspeha.

Prema pisanju austrijskih medija u Gracu je pokrenuta peticija da se ulica Franza Conrada von Hotzendorfa preimenuje u ulicu Ivice Osima zbog svega što je on uradio za taj grad.

"Svi oni koji imaju bar malo poštovanja prema najvećem fudbalskom treneru koji je radio u Grazu složitće se u jednom: Stadion u Gracu trebao je nositi ime Ivice Osima. Nažalost stadion već nosi sponzorsko ime, pa smo došli na ideju da Ivica Osim dobije ulicu", stoji u saopštenju pokretača peticije.

Šturm iz Graca je najveće uspehe ostvario je upravo dok je na klupi sedeo legendarni Ivica Osim. Ekipa iz Graca u tom je periodu osvojila dva prvenstva, tri Kupa Austrije, tri Superkupa Austrije, a u Ligi šampiona je igrala tri puta.

U sezoni 2000./2001. Osim je vodio Šturm do druge grupne faze, odnosno među 16 najboljih u Evropi. Njegov Šurm bio je prvi u grupi sa Glazgov Randžersima, Monakom i Galatasarajem. U drugoj grupnoj fazi završili su kao trećeplasirani u grupi sa Valensijom, Mančester Junajtedom i Panatinaikosom. Zelene iz Atine savladali su dva puta.

Kurir sport / Radiosarajevo.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track