BLOG UŽIVO: Đoković na terenu u sredu oko 11 sati
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Đoković na terenu u sredu oko 11 sati

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:23 - Odbojkaši Zvezde izgubili u prvoj utakmici osmine finala Kupa izazivačaOdbojkaši Crvene zvezde izgubili su danas na gostujućem terenu u Francuskoj od Argo Seta sa 0:3 u setovima (8:25, 19:25, 19:15), u prvoj utakmici osmine finala Kupa izazivača. Meč u hali sportova "Luj Marti" u Setu trajao je 70 minuta, a najefikasniji u beogradskom timu bio je Nemanja Jakovljević sa 14 poena, dok je Dušan Stojsavljević dodao devet poena. U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Marijen Moro sa 13 poena, a Mederik Anri postigao je 10. Revanš utakmica Crvene zvezde i Argo Seta igraće se u utorak, 26. januara, od 18 časova u Sportskom centru Voždovac na Banjici.

23:01 - Pobede Hrvatske, Norveške i Poljske na EPRukometaši Hrvatske plasirali su se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Poljskoj, pošto su večeras u Katovicama pobedili Island sa 37:28 (19:10), u utakmici trećeg, poslednjeg kola Grupe B. Hrvatsku je do pobede predvodio Marino Marić sa osam golova, Manuel Štrlek postigao je šest, a po četiri gola dodali su Zlatko Horvat i Ivan Čupić. U ekipi Islanda najefikasniji sa po šest golova bili su Valur Gudjon Sigurdson i Tor Arnor Gunarson. U drugoj utakmici u toj grupi rukometaši Norveške pobedili su Belorusiju sa 29:27 (12:13) i ostvarili drugu pobedu na turniru za prvo mesto u grupi. Obe ekipe su se plasirale u drugu fazu. U norveškom timu po pet golova postigli su Kristijan O'Salivan i Kristijan Bjornsen. U ekipi Belorusije najefikasniji je bio Sjarhej Šilovič sa devet golova. Norveška je prva na tabeli Grupe B sa četiri boda, koliko ima i Hrvatska, a Belorusija na trećem mestu na tabeli ima dva, koliko ima i Island, koji je eliminisan. Belorusija je prošla dalje zbog bolje gol razlike od Islanda. U Grupi A Poljska je pobedila Francusku sa 31:25 (15:12) i posle tri pobede, sa prvog mesta na tabeli ide u drugu fazu, dok je Makedonija prošla dalje remijem sa Srbijom (27:27). Poljsku je do pobede nad evropskim, svetskim i olimpijskim šampionom predvodio Karlo Bjelecki sa devet golova, dok su po šest golova postigli Pžemislav Kraježski i Kamil Siprzak. U ekipi Francuske po pet golova postigli su Kentin Mae i Luk Abalo. U Grupi A Poljska je osvojila maksimalnih šest bodova, Francuska ima četiri, a po jedan bod Makedonija i Srbija. U drugoj fazi u Grupi 1 igraće Poljska i Norveška, koje su iz grupne faze prenele po četiri boda, Francuska i Hrvatska, koje su prenele po dva, dok će Makedonija i Belorusija bez bodova početi drugu rundu. U sredu se igraju utakmice poslednjeg kola u Grupama C i D kada će biti poznat sastav Grupe 2 u drugoj fazi.

22:43 - Đoković na terenu u sredu oko 11 satiTrećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, između ostalih, svoje mečeve igraće i četvoro tenisera iz Srbije. Branilac titule, prvi teniser sveta Novak Đoković, igraće u drugom kolu protiv Francuza Kentana Alisa, 187. tenisera sveta. Taj meč je poslednji na Areni "Rod Lejver" u večernjem delu programa po australijskom vremenu. Na tom terenu večernji deo programa počinje u 9.00 po srednjoevropskom vremenu, kada će igrati četvrti nosilac Poljakinja Agnješka Radvanska i Kanadjanka Eženi Bušar. Posle njih na teren će Đoković. Verovatno oko 11 sati.Osim Đokovića, od srpskih tenisera u singlu će igrati i 77. teniser sveta Dušan Lajović, čiji će protivnik u drugom kolu biti 24. nosilac, Španac Roberto Batista Agut. Taj meč je drugi na programu terena broj 13, gde takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu. Lajović će posle toga igrati u dublu, zajedno sa sunarodnikom Viktorom Troickim, a protivnici u prvom kolu biće im domaći teniseri Lejton Hjuit i Sem Grot. Taj meč je poslednji na programu terena broj dva. Jelena Janković će u prvom kolu dubla sa Andreom Petković iz Nemačke igrati protiv belgijsko-rumunskog dubla Isalin Bonaventure i Raluke Olaru. Meč na terenu broj 14 počeće u jedan čas posle ponoći. U noći između utorka i srede igraće još i osvajač 17 grend slem titula, Švajcarac Rodžer Federer, koji će u drugom kolu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, dok će branilac titule, Amerikanka Serena Vilijams, igrati protiv Su Vej Sije sa Tajvana. Bosanski teniser Damir Džumhur igraće protiv 15. nosioca Davida Gofana iz Belgije, dok će Mirza Bašić igrati protiv šestog nosioca Tomaša Berdiha iz Češke. Dvostruka pobednica Vimbldona, šesti nosilac Čehinja Petra Kvitova, igraće protiv domaće teniserke Darije Gavrilove, dok će deveti nosilac, Žo Vilfrid Conga iz Francuske, igrati s domaćim teniserom Omarom Jasikom.

22:11 - Spartak izgubio u prvoj utakmici osmine finala Kupa izazivačaOdbojkaši Spartaka iz Ljiga izgubli su večeras na Ubu od grčkog Etnikos Aleksandropolisa sa 3:2 u setovima (25:18, 25:23, 22:25, 20:25, 9:15), u prvoj utakmici osmine finala Kupa izazivača. U utakmici koja je trajala 116 minuta, najefikasniji u ekipi Spartaka bio je Milan Perić sa 22 poena, a 18 je dodao Radosav Dojčilović. Etnikos je do pobede predvodio srpski igrač Nikola Mijailović sa 26 poena, a Maksimilijan Kevin Fojer postigao je 18. Revanš utakmica odigraće se u Aleksandropolisu u sredu, 27. januara, od 18 časova.

21:47 - Bivši španski reprezentativac Marčena završio fudbalsku karijeruBivši fudbaler Valensije i Deportiva Karlos Marčena saopštio je danas da je završio profesionalnu karijeru. Marčena (36) je počeo karijeru u Sevilji, a zatim je igrao za Benfiku, odakle je 2001. prešao u Valensiju sa kojom je osvojio dve šampionske titule, Kup Uefa i Kup kralja. Igrao je još za Viljareal i Deportivo i indijsku Keralu, gde je i završio karijeru. On je za reprezentaciju Španije igrao od 2002. do 2011. godine i za to vreme odigrao je 69 utakmica, postigao dva gola i osvojio Evropsko prvenstvo 2008. i Svetsko prvenstvo 2010. godine. Sa mladom reprezentacijom Španije je 1999. godine osvojio Svetsko prvenstvo, zajedno sa Ćavijem i Ikerom Kasiljasom. "Završio sam aktivnu fudbalsku karijeru. Odluka nije laka, ali to je život i sada je vreme da se suočim sa novom erom. Od fudbala sam stekao obrazovanje, dobre prijatelje i izvanredno iskustvo", rekao je Marčena za sajt Fudbalskog saveza Španije.

21:16 - Stiven Nejsmit potpisao za NoričDosadašnji fudbaler Evertona Stiven Nejsmit potpisao je ugovor na tri i po godine s Noričem, saopšteno je danas. Norič nije saopštio finansijske detalje ugovora 29-godišnjeg napadača, a britanski mediji spekulišu da je transfer vredan 5,8 miliona funti. Nejsmit je 2012. godine iz Rendžersa prešao u Everton za koji je odigrao 123 utakmice i postigao 25 golova. On je ove sezone bio starter u samo četiri utakmice u Premijer ligi, a nije igrao od 28. decembra. "Srećan sam što sam potpisao ugovor, pošto sada mogu da se koncentrišem na fudbal", rekao je Nejsmit za sajt Noriča. On je peto pojačanje Noriča u januarskom prelaznom roku, posle Meta Džervisa, Ive Pinta, Bena Godfrija i Tima Klosea. Posle 22 kola u Premijer ligi Norič zauzima 16. mesto na tabeli, sa samo dva boda od zone ispadanja.

20:25 - Zidan: Benzema mora da igra da Evropskom prvenstvuTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan pozvao je danas Fudbalski savez Francuske da promeni odluku i dozvoli napadaču "kraljevskog kluba" da igra na predstojećem Evropskom prvenstvu. Benzema je izbečen iz reprezentacije Francuske zbog umešanosti u skandal oko ucenjivanja saigrača iz nacionalog tima, Matjea Velbuene, ukradenim intimnim video snimkom. "Francuska ne može da priušti sebi da ignoriše igrača kao što je Benzema. Kada pogledate njegovu statistiku, sve što radi na terenu, mi ne smemo da dozvolimo da ne igra", rekao je Zidan za francuske medije. Benzema je reprezentativac Francuske od 2007. godine, a od tada je za nacionalni tim zabeležio 81 nastup, na kojima je postigao 27 golova.

19:53 - Roma i Ešli Kol sporazumno raskinuli ugovorFudbalski klub Roma i odbrameni igrač Ešli Kol sporazumno su danas raskinuli ugovor, saopštio je italijanski klub. Bivši engleski reprezentativac prešao je iz Čelsija u Romu u julu 2014. godine, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu kod trenera Rudija Garsije. Ugovor s Romom istekao bi mu u junu. Garsija je otpušten prošle nedelje zbog loših rezultata, a na njegovo mesto postavljen je Lučano Spaleti. "Ugovor s Kolom je sporazumno raskinut. Klub je zahvalan Ešliju Kolu na posvećenosti tokom boravka u Rimu i želi mu sve najbolje u karijeri", navodi se u saopštenju Rome. Kol je odigrao samo 16 utakmica za Romu u svim takmičenjima. Britanski mediji spekulišu da će potpisati za Los Andjeles Galaksi, gde igra njegov bivši saigrač iz reprezentacije, bivši kapiten Liverpula Stiven Džerard. Kol je tokom karijere igrao za Arsenal, Kristal Palas i Čelsi. Za reprezentaciju Engleske igrao je od 2001. do 2014. godine i odigrao 107 utakmica.

19:22 - Kostel Pantilimon prešao u VotfordDosadašnji golman Sanderlenda Kostel Pantilimon potpisao je danas ugovor sa Votfordom. Pantilimon je sa novim klubom potpisao ugovor na tri i po godine. Finansijski detalji transfera nisu saopšteni. Rumuski golman je poslednju od 18 utakmica koliko ih je igrao za Sanderlend, odigrao 19. decembra prošle godine protiv Celsija. Pantilimon je u Sanderlend došao 2014. godine iz Mancester sitija, a pre toga je nastupao za Politehniku iz Temišvara.

19:00 - Ranijeri: Želim da budemo ekipa koji plaši ostatak ligeFudbalski klub Lester najprijatnije je iznenadjenje ove sezone u Premijer ligi, a trener Klaudio Ranijeri danas je rekao da ima samo jednu želju - da njegov tim plaši celu ligu. "Želim da budem ludak koji s najludjom ekipom plaši ostatak lige", rekao je Ranijeri. Lester se nakon 22 kola odigana kola nalazi na deobi prvog mesta s Arsenalom. ; "Liga je ove sezone luda, a mi želimo da preplašimo sve klubove. Da je situacija normalna, mi nikada ne bismo bili na vrhu. Ali, sada imamo priliku, jer velikani nisu uključili 'turbo pogon'. Nadam se da i neće", rekao je Ranijeri, prenela je Hina. On je istakao da ne razmišlja o tituli prvaka niti plasmanu u Ligu šampiona. "Znam da želite da kažem da ćemo se boriti za prvo mesto. Medjutim, ne želim to da kažem. Znam da naši navijači sanjaju titulu, ali tek je januar", dodao je Italijan.

18:21 - Žreb za Kopa Amerika 21. februaraŽreb za ovogodišnji Kopa Amerika biće održan u Njujorku 21. februara. Nosioci na žrebu biće fudbalske selekcije SAD, Argentine, Brazila i Meksika. Preostalih 12 reprezentacija biće podeljene u četiri grupe, a to su Bolivija, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Jamajka, Haiti, Panama, Paragvaj, Peru, Urugvaj i Venecuela. Takmičenje će se održati od 3. do 26. juna u 10 gradova SAD, a finale će se igrati u Nju Džersiju. Kopa Amerika 2016. biće prvi turnir koji se igra van Južne Amerike, a na tom turniru će biti obeleženo i 100 godina od održavanja prvog Kopa Amerika. Prošlogodišnji turnir odigran je u Čileu, a domaća selekcija stigla do prvog trofeja u tom takmičenju, pošto je u finalu savladala Argentinu.

18:00 - Jagodina se opasno pojačavaJagodina se opasno pojačava. Posle odlaska Milana Milinkovića rukovodstvo Jagodine pojačalo je poziciju desnog beka bivšim igračem Crvene zvezde i Javora Predragom Đorđevićem. Osim njega u klub je stigao i vezni fudbaler Vuk Mitošević. On je stigao u redove Jagodine nakon povratka iz Kazakstana. Iz iste zemlje stigao je i treći novajlija u redove "ćurana". Zapravo je reč o dobro poznatom licu – bivšem kapitenu Ivanu Cvetkoviću.

17:15 - U sredu počinje prodaja karata za Zvezda - UnikahaProdaja karata za utakmicu 4.kola TOP 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Unikahe počinje u sredu u 10 časova, u dve poslovnice Eventima u "Kombank areni" i Domu omladine. Cene ulaznica su: tribine A, B, C i D1.000 dinara, parter B i 4 1.800, plava i bela loža 2.500, loža 3.500 i počasna mesta 10.000. Crvena zvezda još jednom moli navijače da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta u teren, jer je klub zbog sličnih prekršaja posle utakmice sa Fenerbahčeom platio kaznu od 8000 evra. Utakmica Crvena zvezda - Unikaha igra se u petak od 20 časova u dvorani "Pionir”.

16:27 - Vavrinka: Niko ne voli pobedu posle predajeŠvajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena nakon što mu je Rus Dmitrij Tursunov predao meč posle dva odigrana seta. Vavrinka je u trenutku predaje imao prednost od dva seta, 7:6, 6:3. "Predaja nije način na koji bilo koji igrač voli da pobedi. Nikad nisam srećan zbog povrede protivnika. Ali, to je deo igre... Drago mi je što sam prošao prvo kolo", rekao je Vavrinka nakon meča. Novinare je zanimalo da li je teško igrati, odnosno koncentrisati se dok se protivnik na drugoj strani bori sa povredom. "Zavisi. Ume da bude teško. Mislim da Tursonov danas nije mnogo promenio svoju igru zbog povrede... Bio je dugo povredjen, zato sada nije medju 100 najboljih. Nije igrao mesecima. Nije lako vratiti se. Uvek je bio opasan igrač. Siguran sam da će se vratiti u prvih 50", rekao je Vavrinka. Švajcarac će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv Radeka Štepaneka. "On je uvek težak protivnik. Igrao sam protiv njega prošle godine u Tokiju, bio je to težak meč. Uvek igra dobro... Ako me bude služio servis, ako odigram agresivno, mislim da ću proći dalje", kazao je Vavrinka.

16:01 - Mršić: Moramo da zaustavimo tečnu igru EfesaTrener košarkaša Cedevite Veljko Mršić rekao je danas da njegova ekipa mora da zaustavi tečnu igru i laku realizaciju Efesa ukoliko želi trijumf u predstojećem meču Evrolige. "Moramo da zaustavimo njihovu tečnu igru, tranziciju, u čemu nismo bili dobri ni u Malagi, ni u drugom poluvremenu u Zadru. To nam je osnovni cilj - da pokušamo da ih nateramo da igraju što duže, da im cirkulacija lopte ne bude lagana. Moramo da zaustavimo traniziciju i laganu realizaciju u prvih desetak sekundi napada", rekao je Mršić, a prenosi Hina. Košarkaši Cedevite u četvrtak dočekuju Efes u četvrtom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige i u tom meču će pokušati da prekinu niz od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Mršić veruje da je najveći krivac za seriju poraza nagomilani umor. "Kad smo ih pobedili u Istanbulu Luka Babić je imao osam, devet skokova, Džejms Vajt je imao sedam, osam skokova, a to smo od njih u poslednje vreme izgubili. Uz Mira Bilana, to su dva najpotrošenija igrača u našoj ekipi", rekao je Mršić, prenosi Hina. "Usled pada energije, došlo je i do pada koncentracije, pa i do odredjenog samozadovoljstva prvim delom sezone, što je i normalno, jer se prvi put većina nalazi u takvom stanju. Pozitivna priča koja traje dva meseca dovela je do malog opuštanja. Ali, svi smo svesni toga. Pitanje je trenutka kada ćemo se vratiti u seriju dobrih rezultata", rekao je trener Cedevite. Ovo će biti treći ovosezonski duel Cedevite i Efesa. U prvom delu Evrolige Cedevita je slavila u Istanbulu sa 81:75, a turska ekipa je potom identičnim rezultatom turska trijumfovala u Zagrebu. Nakon tri odigrana kola u Top 16 fazi, Cedevita je na sedmom mestu Grupe E sa jednom pobedom i dva poraza, dok je Efes treći sa učinkom 2/1. Prvi na tabeli te grupe je Feberbahče, koji je bez poraza, Unikaha i Lokomotiva Kubanj imaju isti skor kao i Efes, dok po jednu pobedu, pored Cedevite, imaju Crvena zvezda i Panatinaikos, dok je Darušafaka bez trijumfa.

15:13 - Kolina: EP 2016. prava prilika za uvodjenje gol-tehnologijePredsednik Sudijske komisije Uefe Pjerluidji Kolina rekao je danas da je predstojeće Evropsko prvenstvo "dobra prilika" za početak korišćenja gol-tehnologije. "EURO 2016. je dobra prilika da Uefa uvede gol-tehnologiju", rekao je Kolina za sajt Uefe. Govoreći o prednostima gol-tehnologije, Kolina je naveo i da bi pomoćne sudije, smeštene iza golova, mogle da se fokusiraju isključivo na druge incidente na terenu. "Kazneni prostor je najvažnija zona na terenu. Broj igrača, naročito kod slobodnih udaraca ili kornera, čini situaciju nemogućom za jedan par očiju. Cilj gol-tehnologije je da sudije dobiju pomoć u kontrolisanju najvažnijih dogadjaja na terenu", rekao je Kolina. Ovaj komentar nekada najboljeg sudije na svetu samo još jedan je signal da će Izvršni komitet Uefe odobriti novu tehnologiju na na sastanku koji se održava u četvrtak i petak. Gol-tehnologija bi posle šampionata u Francuskoj trebalo da bude uvedena i u Ligi šampiona i Ligi Evropa.

14:20 - Azarenka ekspresno do drugog kola Australijan openaDvostruka pobednica Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, Viktorija Azarenka plasirala se danas u drugo kolo tog turnira, pošto je za manje od sat vremena pobedila Belgijanku Alison Van Ujtvank, ne prepustivši joj nijedan gem, 6:0, 6:0.Azarenka je 14. nositeljka u Melburnu, dok je Van Ujtvank 43. na WTA listi. Beloruskinja, pobednica "Ozi" opena 2012. i 2013, u oba seta je oduzela sva tri servisa protivnici i lako prošla u drugu rundu. Protivnica Azarenke u drugom kolu biće Crnogorka Danka Kovinić, 54. na WTA listi.

13:45 - Asamoa: Dibala će biti najbolji na svetuFudbaler Juventusa Kvadvo Asamoa rekao je da je njegov saigrač Paulo Dibala izuzetan potencijal i da ima šansu da postane jedan od najboljih igrača na svetu. Mladi napadač je ove sezone postigao 11 golova na 19 mečeva u šampionatu, i jedan je od najzaslužniji za veliki povratak Juventusa u trku za Skudeto. "Dibala iz dana u dan pokazuje koliki je talenat i nisam iznenađen što igra u odličnoj formi. Još dok je igrao u Palermu gledao sam ga i znam koliko može da pruži. On ima samo 22 godine i ima šansu da postane najbolji igrač na svetu", rekao je Asamoa za Skaj Sport. Dibala je prošle godine iz Palerma stigao u Torino za sumu od 32 miliona funti, a tokom karijere nastupao je i za argentinski Instituto Juventus trenutno zauzima drugo mesto u Seriji A sa 42 boda, samo dva manje od lidera prvenstva, ekipe Napolija.

13:00 - Arsenal nagradio Monreala novim dugoročnim ugovoromLevi bek Arsenala Naćo Monreal potpisao je danas novi, višegodišnji ugovor sa londonskom ekipom, saopštio je danas klub. U saopštenju Arsenala navodi se da je španski internacionalac "bio pouzdano prisustvo od kada je došao iz Malage 2013. godine". U saopštenju se ne navodi na koliko je produžen ugovor, niti koliko novca će klub izdvojiti za igrača. Monreal ima 29 godina, a nastupao je u sva 22 prvenstvena meča Arsenala ove sezone, u kojima je klub 10 puta sačuvao svoju mrežu. Ovaj igrač ima više od 80 nastupa za "tobdžije", a u nekima je igrao na poziciji štopera. "Svi u Arsenalu se raduju što će Naćo nastaviti da doprinosi klubu u sezonama koje predstoje", navodi se u saopštenju.

12:10 - Votford doveo Amrabata za osam milionaDoskorašnji fudbaler Malage Nordin Amrabat pojačao je Votford za osam miliona evra, potvrđeno je na sajtu premijerligaša. Markonaski vezista potpisao je ugovor na tri i po godine sa 12.plasiranim timom Premijer lige. "Amrabat će biti dobro pojačanje za nas, odlično kontroliše loptu, a može da igra i na više pozicija u timu", rekao je menadžer "Stršljenova" Kike Sančez Flores. Amrabat je sezonu i po igrao za klub iz Andaluzije, gde je postigao osam golova na 68 utakmica. Tokom karijere igrao je za holandski Venlo, PSV iz Ajdhovena, Kajzeri i Galatasaraj.

11:20 - Luiz: Dijego Kosta bi bio sjajno pojačanje za PSŽBrazilski fudbaler David Luiz pozvao je svog zemljaka i napadača Čelsija Dijega Kostu da mu se pridruži u Pari Sen Žermenu. Luiz je poručio da Kosta neće pogrešiti ukoliko se odluči na isti korak kao što je on napravio 2014. godine kada je London zamenio Parizom. "Ukoliko Kosta odluči da napusti Englesku i potraži novi izazov, u PSŽ je dobrodošao. On je jedan od najboljih napadača i bio bi sjajno pojačanje za bilo koji tim u Evropi. PSŽ u poslednje tri godine dovodi samo vrhunske igrače, kakav je i Dijego", rekao je Luiz, a prenosi Skaj Sport. Kosta ove sezone nije uspeo da ponovi igre iz prošle, pa su mediji na Ostrvu počeli da spekulišu da bi mogao da napusti Čelsi na leto. Upravo će Luiz i Kosta biti u direktnom sudaru pošto se Čelsi i PSŽ sastaju u osmini finala Lige šampiona.

10:40 - Ubedljiv poraz Bojane Jovanovski!Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu Australijan opena od Francuskinje Aliz Korne sa 6:1, 6:0. Korne je zabeležila više nego ubedljivu pobed nad Jovanovskom, dopustivši joj samo jedan gem za 49 minuta igre. Korne u narednoj rundi čeka pobednicu meča između drugog nosioca Simone Halep (Rumunija) i kvalifikantkinje Šuai Ženg (Kina). Od ostalih srpskih teniserki, jutros su Ana Ivanović i Jelena Janković uspešno započele prvi gren slem u sezoni, pošto su pobedile Tami Paterson i Polonu Hercog.

10:10 - Marej siguran, Nadal ispao u prvom koluDrugi nosilac Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, Endi Marej plasirao se danas u drugo kolo tog turnira, pošto je u Melburnu u tri seta pobedio Aleksandra Zvereva, 6:1, 6:2, 6:3.Marej nije imao problema protiv 83. igrača sveta. Njegov sledeći protivnik biće domaći igrač Sem Grot, koji je u četiri seta pobedio Andreasa Manarina. Peti nosilac Rafael Nadal eliminisan je već u prvom kolu, posle dramatičnog meča od četiri sata i 45 minuta u kome je poražen od zemljaka iz Španije Fernanda Verdaska, 7:6 (8:6), 4:6, 3:6, 7:6 (7:4), 6:2. Nadalu je ovo prvi put da ispada u prvom kolu Australijan opena. Prvi set zemljaka prošao je bez ijednog brejka, da bi u taj-brejku 45. teniser sveta bio pribraniji i dobio je taj period igre sa 8:6. Nadal je posle toga zaigrao bolje i napravio je dva brejka u drugom setu za 6:4, da bi u trećem setu zaigrao još bolje i sa dva brejka došao do 6:3. Verdasko se, medjutim, nije predavao i već na početku četvrtog seta je napravio brejk, da bi došao do vodjstva od 5:3 u gemovima. Nadal je odbranio svoj servis, a onda napravio brejk, tako da je na kraju set otišao u taj-brejk, u kome je Verdasko ponovo bio bolji i dobio sa 7:4. Nadal je u petom setu odmah napravio brejk, a onda odbranio svoj servis za 2:0. Verdasko je, medjutim, posle toga osvojio gem na svoj servis, a onda napravio tri uzastopna brejka, u kojima je bio sigurniji i odlučniji, tako da je dobio peti set sa 6:2. Verdasko će u drugom kolu igrati protiv Izraelca Dudija Sele, 87. tenisera sveta. Kanađanin Miloš Raonić, 13. nosilac turnira, impresivno je počeo Australijan open, pošto je pobedio Francuza Lukasa Puija u tri seta, 6:1, 6:4, 6:4, čime je nastavio pobedničku seriju u 2016. godini. On je pre Melburna osvojio Brizbejn, a danas je pokazao da je zdrav, za razliku od prošle sezone, koja mu je bila opterećena povredama. On je danas zabeležio as servisom od 228 kilometara na sat. Žeremi Šardi je posle četiri sata i 43 minuta dobio okršaj sa Ernestsom Gulbisom, 7:5, 2:6, 6:7, 6:3, 13:11. Italijan Fabio Fonjini, 20. nosilac turnira ispao je danas u prvom kolu posle poraza od Žila Milera iz Luksemburga nakon četiri taj-brejka, 7:6, 7:6, 6:7, 7:6. Italijan je često burno reagovao tokom meča, svađao se sa sudijom, a u trećem setu mu je oduzet poen zbog ponašanja.

09:33 - Minjole u Liverpulu do 2021. godine Belgijski golman Simon Minjole potpisao je danas novi, petogodišnji ugovor sa Liverpulom, tako da će na Enfildu ostati do 2021. godine. "Veoma sam srećan što ću i u budućnosti biti na Enfildu, što ću biti deo Liverpulove budućnosti. Znam da sa novim ugovorom dolazi i nova odgovornost. Želim da preuzmem tu ulogu, želim da budem lider, želim da govorim u svlačionici, želim da pomognem odbrani", rekao je Minjole za sajt kluba. Minjole je u Liverpul došao juna 2013. godine iz Sanderlenda, a do sada je za "crvene" odigrao 122 utakmice. "Sazrevam i ulazim u godine za koje ljudi kažu da su najbolje godine za golmana. Radiću naporno sa ljudima koji stoje iza mene i koji su mi ukazali poverenje novim ugovorom. Želim da ih se zahvalim na tome, ali to ne mogu da uradim rečima, to moram da uradim na terenu", naveo je golman Liverpula.

09:05 - Vilijams ispala u prvom koluNekadašnja prva teniserka sveta Venus Vilijams eliminisana je danas u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u dva seta izgubila od Britanke Džoane Konte, 6:4, 6:2. Vilijamsova je prošle godine došla do četvrtfinala Australijan opena, do kraja godine se vratila medju prvih 10, a ove godine je proglašena za osmu nositeljku, ali je danas izgubila od 47. teniserke sveta za samo 79 minuta. Vilijamsova je izgubila svoj servis u trećem gemu prvog seta, a Konta je povela sa 5:2, što joj je bilo dovoljno da mirno privede set kraju. Britanka rodjena u Sidneju povela je u drugom setu sa 5:0. Tada Amerikanka trgnula i smanjila na 5:2, ali nije imala snage za preokret. Protivnica Konte u drugom kolu biće pobednica duela Karina Vitheft-Saisai Džang.

08:30 - Blanu važniji uspeh kluba od sreće Kavanija Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je danas da mu je uspeh kluba važniji od sreće Edinsona Kavanija. Mediji već nedeljama spekulišu da Kavani nije zadovoljan u redovima šampiona Francuske, jer je stalno u senci Zlatana Ibrahimovića, tako da razmišlja i o odlasku iz Pariza. Urugvajski napadač izostavljen je iz startne postave za subotnju utakmicu protiv Tuluza, ali je u igru ušao kao zamena Havijera Pastorea. "Nisam ovde da bih bilo koga zadovoljio. Ovde sam da pobedjujem. Trener mora da zaštiti tim. Pravimo izbore bazirane na tome, a ne na tome da li neko uživa ili ne", rekao je Blan za francuske medije. Kavani je u PSŽ došao 2013. godine iz Napolija, a pre toga je igrao za Palermo i urugvajski Danubio.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track