(VIDEO) BEOGRAD VIDEO RIKARDINJA: Portugal pobedio Sloveniju, Srbija u četvrtfinalu EP
Foto: Beta

Futsal za uživanje

(VIDEO) BEOGRAD VIDEO RIKARDINJA: Portugal pobedio Sloveniju, Srbija u četvrtfinalu EP

Fudbal -
Reprezentacija Portugala pobedila je Sloveniju 6:2 (2:2) u utakmici Grupe A na Evropskom prvenstvu u futsalu u Beogradu.

Tako su Portugalci eliminisali Sloveniju i ujedno overili i svoj i plasman reprezentacije Srbije u četvrtfinale. Odluku o pobedniku grupe doneće u međusobnom duelu u subotu od 21 sat u beogradskoj "Areni".

Portugalcima će u subotu odgovarati i remi da bi bili prvi u grupi i verovatno izbegli favorizovane Špance u četvrtfinalu. I Srbija i Portugal su savladali Sloveniju sa četiri gola razlike, ali su Portugalci dali gol više.

Slovenci su se danas u "Areni" dobro držali protiv velikog favorita. Na poluvremenu je bilo nerešeno - 2:2. Međutim, u nastavku su Portugalci pokazali zašto su među favoritima za osvajanje medalje na ovom Evropskom prvenstvu.

Beogradskoj publici predstavio se i zvanično najbolji igrač futsala na svetu za prethodne dve godine Rikardinjo. Sjajni Portugalac je promašio kazneni udarac, ali je pokazao veliki deo raskošnog repertoara. Između ostalog, ostigao je tri gola. Dva gola je dao Fabio Sesilio, a jedan Pedro Kari.

Strelci za Sloveniju bili su Čujec i Vrhovec.

"Bio je tipičan prvi meč na turniru. Bili smo nervozni u prvom poluvremenu, ali smo kasnije radili ono što najbolje radimo i došli do zasluženog rezultata", rekao je selektor Portugala Horhe Braz

On je nahvalio "orlove".

"Srbija ima fantastične igrače i biće sjajno igrati pred punim tribinama. Očekujem veliki dan za futsal i verujem da će nam 11.000 gledalaca aplaudirati na sjajnoj igri", izjavio je Braz i dodao:

"Biće teško sa više aspekata, ali više gledam svoj tim. Nećemo igrati na remi, već idemo na pobedu, kao u svakom meču", dodao je Braz.

Selektor Slovenije Andrej Dobovičnik ponovo je istakao umanjen igrački kadar.

"Odigrali smo sasvim dobro prvo poluvreme, ali smo u nastavku pali. Pokazalo se ponovo da nemamo dovoljno kvalitetan. Trudićemo se da poboljšamo igrače sa klupe i da naporno radimo, jer ne želimo da kupimo druge", rekao je on i u meču Srbije i Portugalije prednost dao domaćem timu.

"Šanse su 55:45 u korist Srbije", zaključio je Dobovičnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track