POGINUO GOLMAN Članovi futsal tima Srbije: Vratićemo se sa peharom za Stefana (26)!
Foto: Facebook

Preminuo Stefan Milanović

POGINUO GOLMAN Članovi futsal tima Srbije: Vratićemo se sa peharom za Stefana (26)!

Fudbal -
Igrači reprezentacije gluvih oprostili se od Stefana Milanovića (26) iz Čačka, koji je poginuo u saobraćajki kod Kraljeva

ČAČAK - Brate, ti za nas nisi mrtav, juče sam ti kupio patike, poneo sam ti. Sve vreme ću ih nositi sa sobom, znaš i sam da si bio prvi golman. Tako će i biti. Tvoje patike će početi utakmicu, a onda ideš sa nama na klupu za rezerve. Gde god mi bili, i ti ćeš biti sa nama!Ovom potresnom poruku na svom profilu na Fejsbuku od Stefana Milanovića (26), člana srpske reprezentacije u futsalu koji je poginuo u nedelju u saobraćajnoj nesreći na putu Čačak - Kraljevo, oprostio se trener Husein Kića Nazifi. Nesrećni Stefan nastradao je prilikom povratka sa priprema za učešće na Evropskoj ligi šampiona u futsalu za gluve, koje se održava u Španiji od 9. do 13. februara.Sudar „golfa“ i „pasata“Stravična nesreća dogodila se u mestu Zablaće, kada je „golf“ u kom su bili Stefan, njegov brat Nemanja i još šest sportista prešao na suprotnu stranu puta i direktno se sudario sa „pasatom“. Stefan je preminuo na mestu, dok su ostali povređeni prebačeni u čačansku bolnicu.Natalija Popović, sekretar Gradske organizacije gluvih Niša, kaže da je Stefan i njegov brat trebalo da sa članovima sportskog kluba Nišava otputuju u Španiju.- Oni su bili na pripremama za učešće na Evropskoj ligi šampiona u Čačku. Vraćali su se u Kruševac da se spakuju, a potom je trebalo da dođu u Niš da zajedno sa ostalim članovima našeg fudbalskog tima Nišava otputuju u Španiju - kaže Popovićeva.

Oproštaj... Potresna poruka na Fejsbuku
Oproštaj... Potresna poruka na Fejsbuku

Ipak putuju u Španiju

Odluka rukovodstva tima je, kako dodaje, da se u Španiju ipak ode i da se mečevi igraju u Stefanovu čast.- Odlučili smo da se poslednji put pozdravimo sa Stefanom i ipak otputujemo za Španiju. Igraj za Stefana - navodi se u poruci trenera na Fejsbuku.(M. M.)

Tragična sudbinaSTEFAN I BRAT ROĐENI SA HENDIKEPOMStefan i njegov brat Nemanja gluvi su od rođenja, a ovaj hendikep imaju i njegovi roditelji.- Stefan je završio specijalnu školu u Jagodini, trenirao je i mali fudbal i rukomet, osvojio je brojne medalje. Zahvaljujući njemu, i njegov brat je počeo da se bavi sportom. Radio je kao auto-limar da bi pomogao roditeljima s obzirom na to da niko od njih nema stalno zaposlenje. Roditelji su takođe divni ljudi, u teškom su stanju otkako se dogodila tragedija - kažu prijatelj Stefanove porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track