PROKUPLJE NA NOGAMA: Evo zašto ceo Toplički okrug prati futsal reprezentaciju Srbije
Foto: Saša Pavlić

Ovo možda niste znali

PROKUPLJE NA NOGAMA: Evo zašto ceo Toplički okrug prati futsal reprezentaciju Srbije

Fudbal -
Miodrag Aksentijević (31) i u njegovom odsustvu Nemanja Momčilović (24) ovih dana su heroji Prokuplja jer brane za srpsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u futsalu .

Ova sredina koja je iznedrila mnoge šampione, ovoga puta je ostvarila rekord, jer u istom trenutku ima čak dvojicu!

-Velika je čast igrati za reprezentaciju, ali je to istovremeno i veliki pritisak. Samo zahvaljujući celom timu, koji je zaista jedinstven uspeli smo da stignemo dovde i napravimo istorijski uspeh - kaže prvi golman srpske reprezentacije Miodrag Aksentijević.

On dodaje da je zaista ponosan na sve igrače i da je njihov trenutni plasman proslavio mali fudbal u Srbiji.

- Mora da se prizna da ovde retko ko prati mali fudbal, za razliku od mnogih evropskih i svetskih zemalja u kojima je on jedan od najpopularnijih sportova. Tek u ovom prvenstvu građani su počeli da razmišljaju o njemu i mi moramo izdržati do kraja zbog svih koji nas bodre - dodaje Aksentijević.

Drugi golman reprezentacije takođe iz Prokuplja. Nemanja Momčilović napominje da je igrati pred 12. 000 gledalaca fascinantno, ali da istovremeno podrška navijača obavezuje da ekipa da maksimum.

-Zahvaljujući mom zemljaku Aksentijeviću ja sam ovde. On mi je godinama unazad bio podrška i smatram da naša ekipa ima čime da se ponosi. Svi koji igraju, rade to iz velike ljubavi prema zemlji i ovom sportu i mislim da to gledaoci vide - kaže Momčilović.

Obojica su prve korake u ovom sportu ostvarili u prokupačkim klubovima malog fudbala, a trenutno igraju u evropskim klubovima. Ipak, svaki slobodni trenutak koriste da dođu kući, a Prokuplje je ovih dana na nogama i bodri svoje sugrađane. Odavno nije u nekom timu reprezentacije bilo čak dva igrača, pa se cela sredina ponosi onim što sada za srpski mali fudbal čine ova dva golmana.

Ako se podsetimo da je i Mladen Kocić iz Niša, sa ponosom se može reći da srpsku reprezentaciju trenutno vodi "južna pruga"!

B.R.

Aksentijević ima molbu za Opštinu

Miodrag Aksentijević je ovom prilikom uputio i molbu Opštini Prokuplje da malo više povede računa o klubovima malog fudbala.- Molim vas da obezbedite barem normalne termine u hali za Klub malog fudbala,jer ti novi momci koji sa ljubavlju treniraju, zaslužuju da budu obezbeđeni, barem u tom pogledu - apelovao je Aksentijević i dodaje da je i sam kao igrač tih klubova muku mučio sa terminina za treninge!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track