TOLETOVA SRAMOTA: Karadžić posle 0:2 zapalio sa futsala
Foto: Dado Đilas

Predsednik FSS nije ispratio kraj evropskog prvenstva

TOLETOVA SRAMOTA: Karadžić posle 0:2 zapalio sa futsala

Fudbal -
Otišao kući nisam spavao četiri dana zbog sastanka 14 saveza, pravdao se Tole po odlasku iz Arene

Futsal reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a meč „orlova“ za bronzanu medalju protekao je u senci sramnog čina predsednika FSS. Tomislav Karadžić je posle 0:2 za Kazahstan napustio Arenu i zapalio kući.- Nisam spavao četiri dana. Gledao sam sve naše mečeve u Areni, a finalni meč pratio sam na televiziji - pravdao se Tole u razgovoru za Kurir.Karadžić je istakao da je prezadovoljan organizacijom i rezultatom Srbije na Evropskom prvenstvu u futsalu.- Bez obzira na to što nismo osvojili medalju, postoji ogromno zadovoljstvo zbog rezultata, sjajne atmosfere, neočekivano velikog broja gledalaca i popularnosti koju je dobio mali fudbal. Čestitam selektoru i igračima. Fudbalski savez posvetiće im sigurno dosta pažnje u vremenu koje dolazi.

Ostali bez medalje... Futsaleri Srbije
Ostali bez medalje... Futsaleri Srbije

Jednu osobu posebno izdvaja prvi čovek ovdašnjeg fudbala.- Veroljub Dugalić je najzaslužniji za razvoj futsala u Srbiji, ništa ne bi bilo bez njega! Velike pohvale idu na njegov račun.Predsednik FSS je u toku takmičenja obećao i novčanu nagradu za naše igrače.- Pa, baš i nije praksa da se nagrađuje ekipe ako nema medalje, ali u svakom slučaju dobiće neku nagradu. Kolika će ona biti, odlučiće Izvršni odbor.

Podigao futsal u Srbiji na viši nivo... Vladimir Lazić
Podigao futsal u Srbiji na viši nivo... Vladimir Lazić

Za razliku od mečeva seniorske reprezentacije u Srbiji, atmosfera na utakmicama državnog tima u futsalu je daleko pozitivnija.- Nijedna uvreda, nijedan zvižduk. Kada ovakvu atmosferu budemo imali i na našim fudbalskim stadionima, onda možemo očekivati i bolje rezultate - zaključio je Karadžić.

Elitna ekipa na okupuINFANTINO ODUŠEVLJENProteklog vikenda FSS je bio domaćin sastanka kojem je pristustvovalo 14 saveza, ali i rukovodstvo UEFA predvođeno Ðanijem Infantinom, kandidatom za prvog čoveka FIFA.- To je bio jedan od najvećih sastanaka koje je srpski fudbal imao u poslednjoj deceniji. Najvažniji zaključak sastanka je jednoglasna podrška svih 14 saveza Ðaniju Infantinu u trci za mesto predsednika FIFA.

SVI OČARANIKristijano RonaldoTokom mog detinjstva u Portugalu svi smo igrali futsal. Mali prostor za igru pomogao mi je da poboljšam kontrolu lopte i budem još bolji igrač.Leo MesiU Argentini, još kad sam bio dečak, igrao sam futsal na ulici. To mi je pomoglo da postanem ovo što sam danas.Ćavi ErnandezU futsalu se vidi da li je igrač talentovan ili ne. U običnom fudbalu to nije baš lako prepoznati, futsal daje pravu sliku kvaliteta, klase i taktičkog razumevanja igre.RonaldinjoFutsal je izuzetno važan pre svega za decu kako bi razumela veštine i pravila igre.RonaldoDopao mi se izazov da igram na malom terenu. Potrebna je posebna veština da savladate rivala na minimalnom prostoru.Zinedin ZidanU futsalu ima neverovatnih stvari koje morate da probate, a koje se nikad ne biste usudili da uradite u fudbalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track