BLOG UŽIVO: Simeone napušta Atletiko i ide u Čelsi
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Simeone napušta Atletiko i ide u Čelsi

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:54 - Podmlađena Srbija pobedila u Francuskoj Vaterpolo reprezentacija Srbije u četvrtom kolu B grupe Svetske lige savladala je Francusku u Strazburu 15:10 (2:3, 3:4, 6:0, 4:3). Podmlađeni tim Dejana Savića imao je minus od dva gola na poluvremenu, a onda je usledilila fantastična treća četvrtina koja je dobijena 6:0 za maksimalnu četvrtu pobedu i sigurno prvo mesto u grupi. Četiri gola postigao je Andrija Prlainović, Filip Filipović dodao je tri, a Nikola Jakšić, Duško Pijetlović i Strahinja Rašović po dva. Po jednom su se u strelce upisali Sava Ranđelović i Slobodan Nikić. U drugom meču B grupe Španija je savladala Crnu Goru 10:8.

20:29 - Novi problemi za Juventus, povredio se Aleks SandroFudbaler Juventusa Aleks Sandro napustio je današnji trening zbog problema sa mišićima, saopštio je italijanski klub. Više o njegovoj povredi biće poznato sutra, kada će brazilski levi bek proći dodatne preglede. Juventus ima mnogo problema sa povredama ove sezone. Ekipa iz Torina duže vreme je bez Marija Mandžukića, Kvadva Asamoe i Djordja Kjelinija, a problema sa povredom ima i Leonardo Bonuči. Juventus će u petak igrati protiv Bolonje u Seriji A, a potom će se u utorak sastati sa Bajern Minhenom u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

19:55 - Fenerbahčeu prednost od 2:0 pred revanš sa LokomotivomFudbaleri Fenerbahčea pobedili su večeras u Istanbulu Lokomotivu iz Moskve sa 2:0, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Strelac je bio brazilski vezni igrač Žozef Sousa u 18. i 72. minutu. Srpski fudbaler Nemanja Pejčinović igrao je celu utakmicu za Lokomotivu, dok je Petar Škuletić zamenjen u 80. minutu. Lazar Marković zbog povrede nije bio u timu Fenerbahčea. Revanš će se igrati 25. februara u Moskvi. Ostale prve utakmice šesnaestine finala Lige Evropa zakazane su za četvrtak.

18:14 - Serena Vilijams se povukla i sa turnira u DohiAmerička teniserka Serena Vilijams saopštila je danas da sledeće nedelje neće igrati na turniru u Dohi zbog gripa. "Imala sam grip i ne osećam se 100 odsto spremna. Vreme moram da iskoristim za oporavak, ali ću igrati neki drugi put u Dohi", navodi se u njenom saopštenju. Najbolja teniserka sveta će tako propustiti dva uzastopna turnira, pošto nije učestvovala ni u Dubaiju. Vilijams je poslednji meč odigrala u finalu Otvorenog prvenstva Australije, u kome je poražena od Andželik Kerber.

17:09 - Lajović predao meč Ramosu u prvom kolu RijaSrpski teniser Dušan Lajović predao je danas meč prvog kola turnira u Rio De Žaneiru Albertu Ramosu iz Španije. Lajović je u trenutku predaje vodio sa 4:3 u prvom setu. Ramos će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela izmedju sunarodnika Davida Ferera i Nikolasa Harija iz Čilea.

16:53 - Simeone napušta Atletiko i ide u ČelsiTrener madridskog Atletika Dijego Simeone najavio je, pišu španski mediji, da na kraju ove sezone napušta"jorgandžije". Simeone je sa Atletikom osvojio špansko prvenstvo i Kup i kao igrač i kao trener. Na klupi ekipe sa "Visente Kalderona" sedi već pet godina, a igrao i finale Lige šamiona, gde je poražen od Reala. Španski mediji pišu da Simeone već mesecima uči engleski i da je u ponedeljak otvoreno rekao gazdama kluba da mogu da počnu da traže novog trenera. Najizglednija je opcija prema kojoj bi preuzeo Čelzi, gde ga uz platu od 12 miliona evra godišnje. Procenjuje se da je Simeoneov naslednik na klupi Atletika aktuelni trener Sevilje Unai Emeri.

16:15 - Ivanović: Ovo smo čekaliSrpski reprezentativac Branislav Ivanović jedva čeka da počne meč njegovog Čelsija sa PSŽ-om u Ligi šampiona."Čeka nas veliki meč. Ne ide nam dobro ove sezone, ali ovo je utakmica kakvu smo čekali i koja može da bude prekretnica sezone. Biće jako teško, ali ovo je velika prilika. Nadam se da će ovo biti naša noć. Ipak, PSŽ igra jako dobro u ligi, dok mi i ne stojimo baš kako želimo. U ovakvim utakmicama jedan može da prelomi momenat inspiracije nekog od igrača ili dobar pas, ili neki mali detalj koji pravi razliku. Kada pogledate naše utakmice prethodnih godina bilo je 50:50, a odlučivali su pogoci u gostima. Moramo da budemo oprezni i 100 odsto fokusirani", rekao je Ivanović.

15:40 - Spaleti: Neću da pravim kavez oko RonaldaTrener fudbalera Rome Lučano Spaleti rekao je danas da neće oko Kristijana Ronalda praviti "kavez" u predstojećem duelu njegove ekipe i Real Madrida u Ligi šampiona. Roma sutra dočekuje Real u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Ronaldo je u grupnoj fazi Lige šampiona postigao 11 golova, a Speleti je danas naveo da se neće cela odbrana Rome fokusirati na Portugalca. "Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svetu. Uvek može da napravi razliku. On je moderan igrač, brz, jak, može da postigne dosta golova, ali ja neću napraviti kavez oko njega. Neću koristiti tri igrača samo da njega čuvaju", rekao je Spaleti za italijanske medije. "Igrač koji treba da se suprotstavi Ronaldu mora biti, izmedju ostalog, brz. Alesandro Florenci bi mogao da bude opcija", dodao je Spaleti. Spaleti je bio na klupi Rome kada je taj klub, u istoj fazi takmičenja, eliminisao Real u sezoni 2007/08. "Mislim da sada obe ekipe imaju 50 odsto šanse za prolaz u narednu rundu", rekao je Spaleti. Prva utakmica osmine finala Lige šampiona izmedju Rome i Reala igra se sutra od 20.45.

15:00 - Novi obračun Ivane i Šare na mitingu u ŠtokholmuPosle uzbudljivog vikenda I pregršt dobrih rezultata postignutih u atletskim dvorana širom Evrope, vreme je za novi susret najboljih I novo odmeravanje snaga. Na mitingu u Štokholmu koji se održava u sklopu IAAF tur-a, nastupiće I naša kraljica kraljice sportova, Ivana Španović. Skok udalj je na programu u 18:40 časova, a na zaletištu će se naći najbolje evropljanke u ovom trenutku. Ivana će veliki izazov imati u Britanki Šari Proktor, koja je proteklog vikenda zabeležila 6,91m na takmičenju u Berlinu. Da podsetimo, Ivana je pobedila Šaru na mitingu u Dizeldofru, kada je skočila 6,79m.

14:20 - Andrej Ševčenko na klupi Ukrajine!Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko postao je član stručnog štaba reprezentacije za koju je odigrao više od sto mečeva.Ševčenko je biti asistent selektoru Mihajlu Fomenku."Posle četiri godine odmora vraćam se fudbalu ko trener. Radio sam sa Lobonovskim, Anćelotijem, Murinjom i verujem da imam bogato iskustvo", rekao je Ševčenko.Fudbalski savez Ukrajine na ovaj način priprema Ševčenka za naslednika aktuelnog selektora. Fudbalski savez Ukrajine ponudio je Andreju Ševčenku selektorsko mesto u novembru 2012. godine ali legendarni napadač nije mogao na klupu zbog toga što nije imao neophodne trenerske licence.

13:30 - Batler na saslušanju Etičkog komitetaDugogodišnji predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater, koji je zbog korupcije suspendovan na osam godina, vratio se danas u sedište te organizacije kako bi bio saslušan zbog žalbe koju je uložio na odluku Etičkog komiteta. Blatera su dočekali mnogobrojni novinari, baš kao i juče Mišela Platnija, čije je saslušanje trajalo punih osam sati. Odlazeći predsednik FIFA i još uvek prvi čovek UEFA suspendovani su na po osam godina zbog korupcijske afere, odnosno Blaterove isplate Platiniju od dva miliona franaka na osnovu usmenog dogovora za savetodavne uloge u periodu od 1999. do 2002. godine. Blater i Platini ranije su istakli kako očekuju da će njihove žalbe biti odbijene, te da će se potom obratiti Arbitražnom sudu za sport u Lozani. Odluka o žalbama, prema nezvaničnim informacijama, biće doneta do kraja nedelje.

12:40 - Brus Springstin oterao Kup kralja sa SantjagaAmerički pevač Brus Springstin saopštio je da će 21. maja održati koncert u Madridu, na stadionu Santjago Bernabeu. Ovom najavom Springstin je stavio tačku na spekulacije oko toga gde će biti odigrana finalna utakmica Sevilje i Barselone u Kupu kralja. I Sevilja i Barselona su želele da se finale igra na Santjagu, a izgledalo je Real nikako nije želeo da njegov najveći rival eventualno slavi osvajanje titulu baš na stadionu "kraljevskoj kluba". Kako sada stvari stoje finale Kupa kralja će se najverovatnije igrati na stadionu Atletiko Madrida, Visente Kalderon, ali, ipak, i dalje postoji mala šansa da to bude Santjago Bernabeu. Naime, finale bi moglo biti pomereno na 22. maj ukoliko Sevilja stigne do finala Lige Evropa, koje je na programu 18. maja. Ukoliko dodje do odlaganja finala, Bernabeu će biti slobodan.

12:00 - Nikica Jelavić se preselio u KinuDosadašnji fudbaler Vest Hema Nikica Jelavić karijeru će nastaviti u kineskom klubu Peking Ženhe, saopštio je danas taj premijerligaš. Hrvatski fudbaler je u Peking Ženhe, koji je se takmiči u drugoj kineskoj ligi, prešao za dva miliona funti. Jelavić je ove sezone na samo jednoj utakmici u Premijer ligi bio u startnoj postavi. Prelazni rok u Kini traje do 26. februara, a Jelavić je poslednji igrač iz Evrope koji se preselio u tu zemlju. Kineski klubovi su do sada potrošili više od 100 miliona evra na angažovanje igrača iz Evrope, uključujući dovodjenje Ramiresa, Džeksona Martinesa i Aleksa Tešeire.

11:10 - Roma dočekuje Real, debi Zidana u Ligi šampionaFudbaleri Rome sutra dočekuju Real Madrid u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Trener Reala Zinedin Zidan debitovaće na klupi "kraljevskog kluba" u Ligi šampiona, dok će na klupi Rome biti povratnik u klub, Lučano Spaleti. Roma i Real su se do sada sastajali osam puta u Uefa takmičenjima, španski klub je slavio četiri puta, italijanski tri puta, dok je jedna utakmica završena remijem. Poslednji put su ta dva kluba igrala medjusobno u osmini finala Lige šampiona u sezoni 2007/08. Tadašnja Roma Lučana Spaletija je pobedila i kod kuće i u gostima i prošla dalje. Roma, koja je takmičenje u Grupi E završila na drugom mestu, iza Barselone, u duelu s Realom traži svoj prvi prolaz u četvrtfinale Lige šampiona od 2008. godine. Italijanska ekipa je prošla u nokaut fazu Lige šampiona iako je ostvarila samo jednu pobedu, protiv Bajer Leverkuzena kod kuće. Roma je 24. novembra izgubila od Barselone sa 1:6, što je najubedljiviji poraz svih ekipa koje su stigle do poslednjih 16. Na drugoj strani, Real je osvojio prvo mesto u Grupi A i želi da se plasira u svoje šesto uzastopno četvrtfinale. Desetostruki šampion Evrope je jedan od samo dva kluba koji su u nokaut fazu prošli neporaženi. "Liga šampiona uvek izaziva posebne emocije, osvojio sam dva trofeja, kao igrač sa Realom i kao pomoćni trener, ali sam sa Juventusom gubio dva finala. Svaki igrač sanja da osvoji ovaj trofej. Spremni smo i ambicije su nam maksimalne", rekao je Zidan. Real je tokom svoje poslednje posete Italiji izgubio od Juventusa, u polufinalu prošle godine, a ono što bi trebalo da zabrine Zidana je i podatak da madridski klub nije osetio slast pobede u Italiji na poslednjih osam gostovanja.

10:20 - Gent želi da nastavi bajku, Volfsburg prvi put u BelgijiFudbaleri Genta i Volfsburga sutra će se naći u, za njih, nepoznatoj situaciji - belgijski tim će prvi put u igrati utakmicu nokaut faze Lige šampiona, dok će nemačka ekipa prvi put gostovati u Belgiji. Gent sutra od 20.45 dočekuje Volfsburg u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Gent je već ispisao nove stranice istorije tog kluba - osvojio je prvu titulu šampiona Belgije, prvi put se plasirao u Ligu šampiona, prvi put je u nokaut fazi najvažnijeg fudbalskog takmičenja i sada će, svakako, želeti da nastavi svoju bajku i da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. U grupnoj fazi, Gent je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 s Lionom, zatim je slavio protiv Valensije sa 1:0 i protiv pobednika Grupe H, Zenita sa 2:1, što je bila i jedina utakmica na kojoj je ruski klub ispustio bodove. Gent je grupnu fazu završio na drugom mestu, iza Zenita, i postao prvi belgijski tim koji je prošao u nokaut fazu Lige šampiona još od Anderlehta iz sezone 2000/01. "Biti u osmini finala Lige šampiona je nešto o čemu svaki fudbaler sanja. Ne sumnjam da će atmosfera na stadionu ponovo biti fantastična", rekao je igrač Genta Breht Dežager. Belgijski tim je do sada samo dva puta igrao protiv nemačkih timova i oba puta je bio uspešan - protiv Ajntrahta u Kupu Uefa u sezoni 1991/92. i protiv Verdera u Intertoto kupu 2001. godine. Na drugoj strani, Volfsburg je je u svom drugom nastupu u Ligi šampiona osvojio prvo mesto u Grupi B sa 12 bodova, dva više od drugoplasiranog PSV-a. U gostima su izgubili od Mančester junajteda sa 1:2 i od PSV-a sa 0:2, ali su slavili u Moskvi protiv CSKA sa 2:0. Prolaz dalje obezbedili su zahvaljuju pobedi nad Junajtedom na svom terenu od 3:2 u šestom kolu. Volfsburg, koji je prošle sezone stigao do četvrtfinala Lige Evropa gde ih je zaustavio Napoli, prvi put igra protiv nekog belgijskog tima u evropskim takmičenjima. Nemačka ekipa će u prvoj utakmici protiv Genta igrati bez Nalda, koji je u poslednjem meču u grupi zaradio treći žuti karton. "Nisam iznenadjen što je Gent stigao do osmine finala. To je tim koji se ne predaje, tim koji uvek želi da postigne gol, to je tim koji je dobio velike timove kao što su Lion i Valensija. Moramo da budemo spremni, jer će oni izaći na teren i boriti se da ispišu novu istoriju", rekao je Naldo za sajt Uefe.

09:30 - Debiši: Venger mi nije dao da idem u ArsenalFudbaler Arsenala Matje Debiši otkrio je danas da mu trener Arsen Venger nije dozvolio da predje u Mančester junajted jer nije želeo da pomaže konkrenciji. Francuski trener je, medjutim, dozvolio svom zemljaku da ode iz Londona, što je desni bek iskoristio da ode u Bordo. "Jasno, bio sam razočaran Vengerovom zabranom da predjem na Old Traford i osećam da mi je uskraćena veličanstvena prilika. Razgovarao sam sa trenerom i on mi je kazao da ne želi da pomaže konkurenciji. Da, malo me iznervirao, ali to je njegov izbor", rekao je danas Debiši za francuske medije. Debiši je došao u Arsenal u julu 2014. iz Njukasla, nagadja se da je iznos tog transfera bio nešto više od 15 miliona evra. On je, medjutim, ove sezone samo dva puta igrao za "tobdžije". Debiši je kazao da je razočaran što nije igrao koliko mu je u početku obećao Venger. "Vratio sam se u dobroj formi ovog leta, dobro sam se pripremio. Pričao sam sa njim o mojoj budućnosti u Arsenalu. On mi je rekao da ću igrati i da ćemo o tome pričati ponovo u decembru. Na žalost, nisam dobio to vreme za igranje", rekao je ovaj 30-godišnji defanzivac.

08:40 - Iz Juventusa tvrde: Dibala, Pogba i Alegri ne idu nigde!Generalni menadžer Juventusa Djuzepe Marota rekao je danas da klub nikada nije ni razmišljao o prodaju Paula Dibale, kao i da će "čvrsto držati" Pola Pogbu. Bepe Marota je negirao i navode da će trener Masimilijano Alegri na leto preći u Čelsi. Dvojac "stare dame" jedan je od najvećih mladih nada u svetskom fudbalu, a mediji su ih često povezivali sa transferima u razne klubove, a u poslednje vreme sa evropskim prvakom Barselonom. "Svesno smo rizikovali sa dovodjenjem Dibale prošlog leta. Znali smo da smo izabrali veoma važnog talenta, koji će moći da predstavlja budućnost kluba. Prelazak iz Palerma u Juventus je veliki skok. On je taj skok napravio na najbolji način. Ima još mnogo toga da pruži, on je jedan od najboljih igrača. Nikada nam nije ni palo na pamet da ga prodajemo", rekao je Marota za italijanski radio, a preneli su lokalni mediji. Dibala je plaćen 40 miliona evra prošlog leta. On je ove sezone odigrao 24 utakmice za crno-bele i postigao je 13 golova. Pogba je pre tri i po godine došao iz Mančester junajteda u Juventus. Obojica igrača imaju po 22 godine. "Pol Poga je sjajan igrač i može još mnogo toga da pruži Juventusu. Kada ste mladi, nastupi mogu da osciliraju, ali činjenica da je grešio znači samo da ima hrabrosti da dela. On je važan za naš klub i čvrsto ćemo ga držati", rekao je Marota. Mediji u Engleskoj navodili su da će Alegri na leto preuzeti Čelsi, pošto je Gus Hidink preuzeo klub samo privremeno nakon odlaska Žozea Morinja. Trener Juventusa negirao je te navode, a sada ih je opovrgao i prvi čovek kluba. "Kada stvari idu dobro, trenerova vrednost raste. Juve je mesto na koji treneri dolaze, jedan od najvećih klubova na svetu. Nije lako naći veći tim od Juventusa, osim ako ne gledate na stvari kao na kraj ciklusa. A pobednički ciklus može da se nastavi", rekao je Marota. Juventus je prošlog leta prodao trojicu važnih igrača, Karlosa Tevesa, Artura Vidala i Andreu Pirla, a početkom ove sezone se jako mučio i veći deo jeseni proveo je na začelju tabele. Zbog svega toga Marota je bio na udaru navijača. "Mnogo godina sam u fudbalu i prerano donošenje zaključaka je sastavni deo ovog sveta. Imali smo teškoća, naročito posle odlaska trojice važnih igrača koje je teško zameniti, i kao fudbalere i kao ljude. Odlučili smo se za kvalitetne i mlade igrače, možda neiskusnije, ali sposobne da predstavljaju i sadašnjost i budućnost kluba", rekao je Marota. Juventus sledeće nedelje igra meč osmine finala Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna. "Prvenstvo je dugačka trka u kojoj na kraju uvek pobedi najbolji. U Ligi šampiona odlučuju sreća i šansa. Posle dugačke pobedničke serije (15 utakmica) čeka nas Bajern. Prvi put ove sezone ćemo igrati sa timom koji je na papiru bolji od nas. Ali, prvo igramo sa Bolonjom i moramo da položimo taj ispit protiv tima koji prolazi kroz loš period", rekao je Marota.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track