(VIDEO) KRALJ OSVOJIO RIM: Majstorija Ronalda za pobedu nad Romom na Zidanovom debiju u LŠ
Foto: Reuters

Volfsburg pobedio u Gentu

(VIDEO) KRALJ OSVOJIO RIM: Majstorija Ronalda za pobedu nad Romom na Zidanovom debiju u LŠ

Fudbal -
Fudbaleri Real Madrida i Volfsburga kao gosti su savladali Romu i Gent u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.
1 / 4 Foto: Reuters

"Kraljevski klub" je na rimskom "Olimpiku" pobedio 2:0, dok su "vukovi" u Belgiji slavili sa 3:2.Španski i nemački predstavnik tako su gotovo završili sav posao u ovoj rundi elitnog evropskog klupskog takmičenja.Golove za Real postigli su Kristijano Ronaldo u 57. minutu i Hese u 86.

Kristijanu je to je bio 89. gol u Ligi šampiona. Ujedno, postao je prvi igrač u istoriji Lige šampiona sa 40 golova u nokaut fazi!

Tako je Zinedin Zidan zabeležio trijumf na svom trenerskom debiju u Ligi šampiona.

All Goals HD - AS Roma 0-2 Real Madrid - 17-02... by Gol-Live

Uzbudljivo je bilo i u Gentu. Volfsburg je pogocima Drakslera u 44. i 54. minutu i Kruzea u 60. stekao ogromnu prednost - 3:0. Međutim, domaćin je u nastavku uspeo da ublaži poraz pogocima Kumsa u 80. i Kulibalija u 89.

All Goals HD - Gent 2-3 Wolfsburg - 17-02-2016 by all-goals-Highlights

Revanši u Madridu i Volfsburgu igraće se 8. marta.

PAROVI I TERMINI OSMINE FINALA

prvi meč revanš Benfika – Zenit 1:0 9. martPSŽ – Čelsi 2:1 9. martGent – Volfsburg 2:3 8. martRoma – Real Madrid 0:2 8. martArsenal – Barselona 23. februar 16. martJuventus – Bajern 23. februar 16. martPSV – Atletiko Madrid 24. februar 15. martDinamo Kijev – Mančester siti 24. februar 15. mart

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČEVA:

Kraj - Roma - Real 0:2, Gent - Volfsburg 2:3!

89. minut - GOOOLLL! Gent je smanjio na 2:3! Kulibali!

Goal Kalifa Coulibaly - Gent 2-3 Wolfsburg (17... by 109253pr

86. minut - GOOOLLL! ROMA - REAL 0:2 - HESE!

Jese Goal HD - AS Roma 0-2 Real Madrid - 17-02... by Gol-Live

80. minut - GOOOLLL! GENT - VOLFSBURG 1:3 - gol za domaćina postigao je Kums.

Goal Sven Kums ~AA Gent 1-3 VFL Wolfsburg~ by worldtvhd1

80. minut - "Olimpik" je zagrmeo! Rimljani su tražili penal posle starta s dve noge Karvahala nad Florencijem, ali sudija Pavel Kralovec iz Češke odmahnuo je rukom.

79. minut - U prilici je bio i Džeko, koji je u igru ušao u 64. minutu, ali je pogodio spoljnji deo mreže.

73. minut - Šansa za Ronalda. Iz blizine je glavom poslao loptu pored gola.

63. minut - Još jedna šansa za Volfsburg! Kums je pogodio okvir gola.

60. minut - GOOOLLL! 3:0 za VOLFSBURG! Ovaj put strelac je Kruze! Asistirao mu je Treš.

Goal Max Kruse - Gent 0-3 Wolfsburg (17.02... by 109253pr

57. minut - GOOOLLL! 1:0 za REAL! Majstorija RONALDA! To je 89. gol Portugalca u Ligi šampiona. On je prvi igrač u istoriji Lige šampiona sa 40 golova u nokaut fazi.

54. minut - GOOOLLL! 2:0 za VOLFSBURG! Drugi gol DRAKSLERA! Sjajni fudbaler "vukova" je iskoristio grešku jednog domaćeg igrača, proturio loptu kroz noge Mitroviću i lobovao golmana Selsa.

Julian Draxler Goal HD - Gent 0-2 Wolfsburg... by LiG2Fr

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Poluvreme: U Rimu nema golova, u Gentu vodi Volfsburg 1:0.

44. minut - GOOOLLL! 1:0 za VOLFSBURG! Strelac Draksler! Asistenciju je zabeležio Vieirinja.

Julian Draxler Goal - Gent 0 - 1 Wolfsburg... by Football--Live

33. minut - Ronaldo je podigao loptu, a Marselo opalio - zamalo pored gola.

30. minut - BEZ GOLOVA NA OBA MEČA POSLE POLA SATA!

26. minut - Oko 1.200 navijača Reala začulo se prvi put s tribina "Olimpika", u momentu kada su domaće pristačice na trenutak zaćutale.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

24. minut - Umalo da Mitrović postigne autogol, ali je srećom po njega golman Genta Sels intervenisao.

17. minut - Prvi pokušaj Rome iako se ne može reći da je bila šansa. Šutirao je El Šaravi.

15. minut - Gent je imao šansu iako Volfsburg više napada. Šut Foketa iz 11. minuta je jedini domaćih igrača, dok su gostujući uputili četiri.

11. minut - Prva šansa večeras na obe utakmice. Propustio ju je igrač Genta Foket! Iako je bio u odličnoj poziciji šutirao je preko gola.

9. minut - Navijači Rome prave veliku buku na "Olimpiku", a kada lopta dođe do Ronalda začuje se salva zvižduka zbog njegovog napuštanja jučerašnje konferencije za medije.

8. minut - Real je mnogo agresivniji na početku meča u Rimu, ali za sada bez šansi.

1. minut - Utakmice su počele!

20:44 - Dobrica Ronaldo

20:34 - Spaleti preti RealuTrener Rome Lućano Spaleti je veliki optimista. Kako je zapretio Realu pročitajte OVDE.

20:29 - Ronaldo izazvao buruKristijano Ronaldo je isprovociran novinarskim pitanjima ljutit izjurio sa jučerašnje konferencije za medije. S obzirom na to da je tada, između ostalih, pominjao i Rija Ferdinanda, njegov nekadašnji saigrač iz Mančester junajteda se oglasio tim povodom.

20:22 - Pogled u svlačionicu Reala na stadionu Rome

20:18 - Izbor Ditera Hekinga

20:13 - "Olimpiko" se polako puni

20:11 - Evo sastava Rome i RealaZidan je odlučio da umesto Bejla šansu ukaže Rodrigezu, koji kod njega ne igra često. S druge strane, Spaleti je na klupi ostavio Totija, De Rosija, Džeka...

20:09 - Real lako, a Roma teško do osmine finalaReal se prošetao do osmine finala, jer je u Grupi A izgubio samo dva boda, remijem sa Pari Sen Žermenom. Roma je plasman među 16 najboljih overila u poslednjoj rundi grupne faze remijem sa BATE Borisovim na svom stadionu – 0:0. Taj rezultat bio joj je dovoljan, jer je i Bajer Leverkuzen osvojio samo bod protiv Barselone (1:1). U krugu tri ekipe sa istim brojem bodova (šest), Roma je imala najbolji bilans u međusobnim duelima sa Nemcima i Belorusima.

20:00 - Ronaldo prvi strelac Lige šampionaKristijano Ronaldo je vodeći na Listi strelaca Lige šampiona. U dosadašnjem toku takmičenja postigao je čak 11 golova. Drugi je napadač Bajerna Robert Levandovski sa sedam, a sledi ga Artjom Dzjuba iz Zenita sa šest.

Ronaldo na treningu na rimskom
Ronaldo na treningu na rimskom

19:52 - Mitrović u sastavu GentaSrpski internacionalac Stefan Mitrović našao se među "najboljih 11" Genta za duel sa Volfsburgom.

19:48 - Zizu i Toti stari znanciSreću se stari znanci. U sezoni 2001/02 u grupnoj fazi Lige šampiona jedan na drugog udarili su Zidan i Frančesko Toti. Real je kao gost pobedio 2:1, dok je u Madridu bilo 1:1, pri čemu je "Princ Rima“ bio strelac u oba meča. I sledeće sezone su se sreli u grupi. Tada su u obe utakmice trijumfovali gosti. Zidan se sa "kraljevima" radovao u "večnom gradu" posle ubedljivih 3:0, dok je Toti s Rimljanima slavio u Madridu – 1:0. Podrazumeva se da je i taj gol za Romu dao upravo Toti. Dve legende svetskog fudbala sretale su se i na reprezentativnom polju. Svakako najvažniju utakmicu jedan protiv drugog odigrali su 2006. kada su „azuri“ pobedili u finalu Svetskog prvenstva posle penala. Zidan je taj meč obeležio udaranjem Marka Materacija.

19:45 - Debituje Zidan!Večeras na "Olimpiku" legendarni fudbaler Zinedin Zidan debituje u Ligi šampiona kao trener. On je na klupi Reala zamenio Rafu Beniteza početkom ove godine. Zanimljivo, samo nekoliko dana kasnije i Roma je promenila šefa struke. Za razliku od Madriđana koji su postavili Francuza, "vučica" je otpustila Zidanovog zemljaka, Rudija Garsiju, i vratila Lućana Spaletija. Iskusni italijanski stručnjak bio je na "kormilu" rimskog kluba od 2005. do 2009, baš u periodu kada je Roma zabeležila dve pobede nad Realom.

19:40 - Bilans međusobnih dulaReal i Roma odigrali su osam mečeva u takmičenjima pod okriljem UEFA. Španski klub je ostvario četiri pobede, italijanski tri, a jednom su remizirali. Nisu se sreli osam godina. Tada je Roma dobila oba meča sa po 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track