(FOTO) SAHRANJEN SLOBODAN SANTRAČ: Sani, majstore, počivaj u miru
Foto: Nebojša Mandić

Počiva na Topčiderskom groblju

(FOTO) SAHRANJEN SLOBODAN SANTRAČ: Sani, majstore, počivaj u miru

Fudbal -
Porodica i veliki broj prijatelja i bivših saigrača oprostili se od fudbalske legende, bivšeg selektora i jednog od velikih golgetera

Legendarni fudbaler i bivši selektor Jugoslavije Slobodan Santrač juče je sahranjen na Topčiderskom groblju u prisustvu porodice i mnogobrojnih prijatelja, najviše iz sveta fudbala.

Zvezdan Terzić i Dragan Džajić
Zvezdan Terzić i Dragan Džajić

Najboljeg strelca bivše Jugoslavije na večni počinak ispratilo je nekoliko stotina ljudi. Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević od popularnog Sanija oprostio se emotivnim govorom.

Dejan Savićević
Dejan Savićević

- Bila mi je čast što sam ga poznavao, moj prvi poziv u reprezentaciju stigao je upravo od Santrača. Na sve nas, a naročito na mene, imao je presudan uticaj. Nikad neću zaboraviti jedan njegov savet: „Savo, vidim da znaš da igraš i to je sjajno, ali u ovoj ekipi svi znaju da igraju. Neko treba i da da gol.“ Shvatio sam šta je hteo da kaže i da više ne treba toliko da zadržavam loptu. To je i prelomno uticalo na mene - objasnio je Milošević i nastavio:- Nije bilo nedelje od kada sam na funkciji u Savezu a da Sani ne svrati na kafu u vremenima kad je ljudskost srozana na najniži nivo. Bio je pravi primer svima. O fudbalu smo mogli da pričamo satima i da nikad ne dotaknemo sve teme.Potpredsednik FSS takođe je istakao da je Santrač bio divan roditelj, prijatelj i pravi primer moralnog i čestitog čoveka.Slobodana Santrača ispratili su svi koji nešto znače u fudbalu - Tomislav Karadžić, Dragan Džajić, Zvezdan Terzić, Ivan Ćurković, Dejan Savićević, Savo Milošević, Vladica Popović, Ljubiša Tumbaković, Ilija Petkovića, Momčilo Vukotić, Stanislav Karasi...

Ivan Ćurković
Ivan Ćurković

Bio je svetski čovekFIFA IZRAZILA SAUČEŠĆEPovodom smrti Slobodana Santrača vršilac dužnosti predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Isa Hajatu uputio je saučešće predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću.„Poštovani predsedniče, molim vas da primite moje najdublje saučešće povodom smrti bivšeg internacionalca i selektora Slobodana Santrača. Biće upamćen po tome što je pomogao da reprezentacija SR Jugoslavije stigne do osmine finala na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, kao i po najviše postignutih golova u Prvoj ligi Jugoslavije“, stoji u pismu predsednika FIFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track