BLOG UŽIVO: Bolonja zaustavila pobednički niz Juventusa
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Bolonja zaustavila pobednički niz Juventusa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Bolonja zaustavila pobednički niz Juventusa Pobedonosna serija fudbalera Juventusa od 15 uzastopnih trijumfa prekinuta je u Bolonji, pošto je aktuelni šampion u prvom meču 26. kola Serije A osvojio samo bod - 0:0. Trener Masimilijano Alegri "promešao" je malo tim, jer Juventus naredne nedelje igra prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna i kažnjen je gubitkom dva boda. Juventus vodi na tabeli sa 58 bodova, dva više od Napolija, koji bi mogao da se vrati na vrh ukoliko u ponedeljak uveče kao domaćin savlada Milan.

22:40 - Ajntraht i Hamburg bez golova na startu 22. kola BundesligeFudbaleri Ajntrahta i Hamburga odigrali su 0:0 u prvoj utakmici 22. kola Bundeslige.U prilično ujednačenoj utakmici, Hamburg je svoje šanse propustio u prvom, a Ajntraht u drugom poluvremenu. Hamburg sada ima 27 bodova i nalazi se na 10. mestu, dok je Ajntrahtu ovo prvi bod posle dva vezana poraza i sada je 14. na tabeli sa 22 boda. Tim iz Frankfurta mogao bi posle vikenda da padne u opasnu zonu, jer ima bod više od Augsburga i dva boda više od Verdera, koji tek treba da odigraju svoje mečeve.

22:10 - Levante siguran protiv HetafeaFudbaleri Levantea prekinuli su seriju poraza u Primeri, pošto su večeras na svom terenu pobedili Hetafe sa 3:0, u prvoj utakmici 25. kola. Pobedu Levanteu doneli su Hose Morales u 10, Đuzepe Rosi iz penala u 43. i Đoan Verdu u 81. minutu meča. Ovo je Levanteu bila prva pobeda posle tri uzastopna poraza i tek peta u sezoni. Klub iz Valensije sada ima 20 bodova, isto koliko i Granada i bod manje od Las Palmasa, koji imaju po meč manje. Hetafeu je ovo bio peti uzastopni poraz i sada je na 13 mestu tabele sa 26 bodova. Tamnoplavi bi nakon mečeva za vikend mogli da padnu i na 16. mesto.

21:27 - Pobeda Spartaka u BudimpeštiU drugoj kontrolnoj utakmici na gostujučem terenu šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, bile su bolje od vicešampionki Mađarske, ekipe MTK iz Budimpešte - 2:0. Utakmica je bila veoma dinamična, puna borbe i šansi na obe strane, ali su "golubice" preko Filipovićeve i Poljakove stigle do zaslužene pobede protiv veoma kvalitetne ekipe MTK. Sledeće nedelje šampionke Srbije putuju u Italiju, gde će učestvovati na prestižnom međunarodnom turniru "Caput Mundi 2016".

20:36 - Đokić: Nismo želeli da se ponovi prošla godinaTrener Metalca Vladimir Djokić rekao je da je njegova ekipa danas zasluženo pobedila Borac i da očekuje kvalitetnu igru svojih košarkaša u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. "Nismo hteli da se ponovi ono što je bilo prošle godine, kada smo izgubili od Vršca u četvrtfinalu. Mislim da smo zasluženo pobedili i sada želimo da se oporavimo i odigramo kvalitetno u polufinalu. Videćemo kako će to izgledati", rekao je Djokić novinarima posle utakmice u Nišu. Metalac se plasirao u polufinale Kupa, pošto je posle produžetka sa 96:86 savladao Borac. Ekipa iz Valjeva će sutra u 17.00 igrati protiv Mega Leksa. Djokić je pohvalio igrače Borca, za koje je rekao da igraju izuzetno dobro i poželeo im je sreću u nastavku sezone. "Borac je igrao sjajno. Znali smo šta nas očekuje. Momci igraju fantastično, bili su u igri do samog kraja. Ali, mislim da smo zasluženo pobedili. Iskusniji smo i to smo pokazali na terenu", kazao je Djokić. Košarkaš Metalca Tomislav Gabrić čestitao je protivničkim igračima na borbenosti. "Utakmica je bila izuzetno teška. Borac je bio motivisan. Borili smo se do samog kraja, bilo je napeto", rekao je Gabrić. Trener Borca Raško Bojić rekao je da je verovao u iznenadjenje, ali da je presudio kvalitet Metalca. "Verovao sam da možemo da napravimo iznenadjenje, ali u odsudnim trenucima nismo imali koncentraciju. Čestitao bih Metalcu na zasluženoj pobedi i želim im puno sreće, posebno u Jadranskoj ligi", rekao je Bojić. Igrač Borca Bojan Stanojević čestitao je protivniku na plasmanu u polufinale Kupa. "Odigrali smo jako dobru, iscrpljujuću utakmicu. Pokazali smo da i Košarkaška liga Srbije ima kvalitet, na jednu loptu smo igrali sa ekipom koja već dve-tri sezone igra Jadransku ligu. Da smo imali sreće, možda bi bio i bolji rezultat", rekao je Stanojević.

20:07 - Hidink: Ne vidim razlog zašto bi Azar napustio ČelsiMenadžer Čelsija Gus Hidink rekao je da Eden Azar želi da ostane u klubu, uprkos mnogobrojnim spekulacijama da će na leto pojačati Pari Sen Žermen ili Real Madrid. Azar je prošle sezone bio najbolji fudbaler "plavaca" i predvodio tim do osvajanja titule u Premijer ligi, ali ove godine još uvek nije uspeo da se upiše u listu strelaca u prvenstvu. "Pre utakmice sa Pari Sen Žermenom obavio sam kratak razgovor sa Azarom. On je srećan u Čelsiju, njegova porodica je srećna u Londonu i zaista ne vidim razlog zašto bi želeo da napusti klub. Ne želim previše pažnje da posvećujem ovoj temi jer sve je na njemu. Ima našu punu podršku, veoma je talentovan i znamo da će što pre zaigrati u pravom ritmu", rekao je Hidink za Ivning Standard. Belgijski fudbaler član Čelsija je od 2012. godine, a odigrao je 191 utakmicu i postigao 50 golova. Sa londonskim klubom, pored Premijer lige, osvojio je Ligu Evrope i Liga kup.

19:17 - Popović: Ovakve utakmice odlučuju detalji; Vanić: Bitan bodTrener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je da su utakmicu protiv Metalca odlučili detalji i dodao da njegovi igrači moraju dobro da izanaliziraju današnji meč. "Utakmica je bila jako teška i zahtevna, kao i što smo očekivali, jer je ovo bio prvi meč posle priprema. Videli smo da je Metalac odigrao dobro protiv Jagodine u generalnoj probi, pa smo znali šta nas očekuje. U ovom trenutku ne znam ko je imao više šansi, ali ovo je bio duel u kojem odlučuje jedan detalj, jedan šut... Tako je bilo i za nas i za njih", rekao je Popović. Čukarički i Metalac odigrali su danas nerešeno 1:1 u prvoj utakmici prolećnog dela šampionata, u 23. kolu Super lige Srbije. "Moramo da analiziramo dobro ovaj meč zbog nas samih. Rekao sam igračima da pogledaju utakmicu i da posebno obrate pažnju na svoju igru, na sve pozitivno i negativno", dodao je on. Trener Metalca Nenad Vanić kazao je da je njegova ekipa osvojila veoma bitan bod. "Znate u kakvoj smo situaciji, bitan nam je svaki bod, zbog sistema takmičenja, zbog podele bodova, svega... Iako smo došli u goste protiv druge ekipe u prvenstvu, koja ima gotovo dve podjednako kvalitetne ekipe i koja je bila favorit u ovom meču, mi smo znali našu snagu. Uspeli smo u nekim situacijama da dodjemo do šansi, a u prvih sedam minuta smo propustili dve jako dobre... Promašili smo nemoguće", rekao je Vanić. On je rekao da je nakon primljenog gola rizikovao da u odbrani igra s trojicom igrača, dodajući da se taj rizik isplatio. "Spremao sam izmenu napdača za napdača, ali sam posle gola morao da rizikujem i taj rizik se isplatio. Malo nam se i posrećilo. U svakom slučaju smo zadovoljni bodom", rekao je Vanić. Čukarički će u narednom kolu ;27. feburara gostovati u Surdulici ekipi Radnika, dok će Metalac u Gornjem Milanovcu dočekati Vojvodinu.

18:44 - Radojičić: Partizanu se ne preti, daćemo sve od sebeTrener fudbalera OFK Beograda Dragan Radojičić rekao je danas da se Partizanu ne preti i dodao da će njegova ekipa dati sve od sebe da dodje do dobrog rezultata u predstojećem meču s crno-belima. "Po meni, imamo ubedljivo najlakši raspored od svih ekipa. Više volim što prvo igramo protiv Partizana nego da igramo protiv nekog iz sredine tabele ili iz donjeg dela. Ne da nemamo šta da izgubimo, imamo da izgubimo, u opticaju su tri boda", rekao je Radojičić na konferenciji za novinare. OFK Beograd u nedelju dočekuje Partizan na Vračaru u utakmici 23. kola Super lige Srbije. "Partizanu se ne preti, ali mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da dodjemo do dobrog rezultata. Partizan je krenuo u ozdravljenje igračkog kadra, imaju svoj cilj, pokazao je ogromne ambijcije, ali imamo ih i mi. Ne znam kako će se utakmica završiti, ali znam da ćemo dati sve od sebe na svakom delu terena", rekao je Radojičić. OFK Beograd je na 13. mestu na tabeli Super lige Srbije sa 19 bodova, dok je Partizan na četvrtoj poziciji sa 36 bodova. "Prioritet svih prioriteta je prvenstvo, da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. Stojim iza optimističkih najava jer znam sa kojim momcima radim i znam da mogu to da postignu. Uz neku dozu sreće, siguran sam da možemo da ispunimo ono što se očekuje", rekao je trener OFK Beograda. "Igraćemo hrabro, argesivno, igraćemo na gol više, tako da budite sigurni da ćete gledati dobar OFK Beograd", dodao je on. Utakmica izmedju OFK Beograda i Partizana igra se u nedelju od 14.00.

18:09 - Remi Čukaričkog i Metalca na prolećnoj premijeri SuperligeFudnbaleri Čukaričkog i Metalca odigrali su danas nerešeno 1:1 u prvoj utakmici prolećnog dela šampionata, odnosno u 23. kolu Super lige Srbije. Čukarički je poveo u 74. minutu golom Nenada Mirosavlejvića na asistenciju Stefana Živkovića, dok je Metalac izjednačio u 82. preko Valberta Kaiseda. Čukarički se nakon današnjeg remija osamostalio na drugom mestu na tabeli sa 38 bodova, dok je Metalac ostao na 11. mestu sa 25. Metalac je na početku meča pred oko 700 gledalaca na Banovom brdu imao inicijativu, ali gosti iz Gornjeg Milanovca, odnosno Luka Merdović nije realizovao dve dobre prilike u uvodnim minutima, iako je izlazi sam ispred golmana Nemanje Stevanovića. Čukarički je potom uspeo da uspostavi ravnotežu, a onda i preuzme inicijativu, medjutim, tim Zorana Popovića za koji su debitovali Djordje Djurić, Stefan Živković, Dušan Lagator i Filip Knežević nije uspeo da dodje do prave prilike za gol, pa se na poluvreme otišlo bez pogodaka. U istom tempu nastavile su ekipe i u drugom poluvremenu, a prvi je pripretio domaćin u 61. minutu, medjutim, defanzivci Metalca su izblokirali šut Andrije Pavlovića sa ivice šesnaesterca. "Brdjani" su poveli posle sjajne akcije po levoj strani. Obeng Regan i Stefan Živković odigrali su dupli pas, a onda je levi bek domaće ekipe uputio loptu u peterac, odakle je iz prve šutirao Mirosavljević i savladao Belića. Metalac je nakon primljenog gola zaigrao nešto ofanzivnije. Prvo je Boško Dopudj u 79. minutu posle jednog kornera s leve strane bio neprecizan sa oko sedam metara, da bi do izjednačenja došli u 82. nakon što je Dragan Milovanović glavom u prazan prostor proigrao Kaiseda, a ovaj udarcem sa ivice kaznenog desno iskosa savladao Nemanju Stevanovića. Čukarički je do kraja susreta imao inicijativu, ali nije uspeo da dodje do prave prilike za gol.

17:49 - Rakočević: Zvezda favorit, ali Partizan i Mega su u igriPotpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Igor Rakočević ocenio je da je njegov nekadašnji klub Crvena zvezda favorit za osvajanje Kupa Radivoja Koraća, ali da Partizan i Mega Leks nikako ne bi trebalo otpisivati. "Zvezda je favorit zbog pokazanog kvaliteta u sezoni, ali i Mega Leks i Partizan mogu da budu u opticaju za osvajanje prvog trofeja. Kup je specifično takmičenje jer samo jedna izgubljena utakmica podrazumeva ispadanje iz borbe za trofej. Nadam se da će publika uživati kao i prošle godine i da će opisivati ovo takmičenje jednom rečju - spektakl", rekao je Rakočević prilikom posete štandu Turkish Airlines-a na beogradskom Sajmu turizma. Rakočević, koji je pre tri godine kao kapiten Zvezde podigao "Zućkovu levicu" tokom posete štandu zvanično najbolje avio-kompanije u Evropi družio se sa navijačima i odigrao partiju basketa.

17:23 - Šarac: Očekuje nas pravi vojvodjanski derbiPomoćni trener fudbalera Vojvodine Dragan Šarac rekao je danas da njegovu ekipu protiv Spartaka očekuje pravi vojvodjanski derbi. "Primaklo se i prvo prolećno kolo i susret sa Spartakom iz Subotice. Očekuje nas jedan pravi vojvodjanski derbi i vrlo teška utakmica, jer Spartak ima dobar tim, koji već dugo igra zajedno. Igraju čvrst fudbal i ne daju mnogo golova, ali ih zato teško i primaju", rekao je Šarac, objavljeno je na sajtu novosadskog kluba. Posle dvomesečne pauze, predstojećeg vikenda se nastavlja fudbalsko prvenstvo Srbije. U prvom prolećnom kolu, a 23. od početka sezone, ekipa Vojvodine sutra dočekuje Spartak. Vojvodina je prvi deo sezone završila na petom mestu na tabeli sa 35 bodova, dok je Spartak poslednji sa 20 bodova manje. "U Novom Sadu će pokušati da osvoje jedan ili tri boda, što bi im mnogo značilo u borbi za opstanak, s obzirom na to da su trenutno poslednji na tabeli. Ove zime su doveli šest-sedam novih igrača i pokušaće svim silama da opstanu u ligi. S druge strane, nama je cilj da se plasiramo u plej-of i budemo medju prve tri ekipe, te ćemo zato sutra dati maksimum kako bismo došli do tri boda. Nadam se dobroj i kvalitetnoj igri", rekao je Šarac. Vojvodina će na sutrašnjem meču nastupiti oslabljena, pošto zbog kartona neće igrati Radovan Pankov, a probleme sa povredama imaju Milan Stepanov i Novica Maksimović. Utakmica 23. kola Super lige Srbije izmedju Vojvodine i Spartaka igra se sutra na stadionu "Karadjordje" od 15.00.

16:37 - Niški Radnički u problemima, ali cilja visok plasmanEkipa Radničkog iz Niša pokušaće da ostvari što viši plasman u Super ligi, iako u zimskom prelaznom roku nisu dovodjeni fudbaleri, a klub je napustilo nekoliko igrača. "Ciljevi su uvek najviši, plasman u plej-of, u kom je sve moguće, što bolji plasman i vrh tabele. Ne mislim da su ostali klubovi bolji od nas, osim dva-tri koja se izdvajaju. Tim ima kapacitet da pruži odlične partije", rekao je predsednik Radničkog Radan Ilić novinarima u Nišu. Radnički posle 22 kola ima 32 boda i šesti je na prvenstvenoj tabeli. Klub su u zimskom prelaznom roku napustili Anton Zemljanuhin, Marko Blažić, Ivan Pejčić i Miloš Krstić, dok je neizvestan ostanak još dvojice igrača, Vladimira Bogdanovića i Nikole Ašćerića. Bogdanović u ugovoru ima opciju da može da ga raskine ako vrati sav novac koji je primio tokom boravka u Nišu, što je oko 11.000 evra, dok je Ašćerić zvanično podneo zahtev za raskid ugovora. Prema rečima prvog čoveka kluba sa Čaira, Ašćerić je tužio Radnički zbog neisplaćenih doprinosa, iako u to vreme nije imao radnu knjižicu, tako da očekuje da odluka bude doneta u korist Radničkog. Trener Milan Rastavac je kazao da Ašćerić neće biti u timu, ali da će biti vraćen ako povuče zahtev za raskid ugovora. "Ne znam da li je to bilo neminovno ili ne, moraćete da vidite sa njim koji su razlozi. Od kluba je dobio signal da povuče zahtev ako želi da ostane. Za sada je pri odluci da proba da dobije spor na arbitraži", dodao je Rastavac. Kako je rekao predsednik kluba, klub je prilično stabilan, iako se bivšim igračima duguje 170.000 evra. Ilić je kazao da je odlučeno da se prvo isplate sadašnji prvotimci. "Bili smo u dilemi da li da plaćamo stare igrače ili one na koje se sada oslanjamo. Da smo platili stare, ostavili bismo prvi tim bez plate, a oslanjamo se na njih. Tim je dobio sve što mu pripada, obezbedili smo i premije, 200 evra za pobedu kod kuće protiv Javora. Biće isplaćeno ili vraćeno na račun kluba ako ne pobedimo", kazao je Ilić. On je dodao da Radnički ima plejadu mladih igrača i da bi dovodjenjem novih potiskivao sopstvene talente. "Daćemo šansu našim igračima, omladinskoj školi", dodao je prvi čovek niškog kluba. Prema njegovim rečima, problem je i to što oni kojima ističe ugovor na leto ne žele da ga produže, iako je klub spreman na to, jer ti igrači čekaju bolju ponudu pošto znaju da Radnički želi da nastavi saradnju sa njima. Prvi rival Radničkom u nastavku sezone biće Javor, a utakmica će se igrati u nedelju. Od fudbalera koje ima na raspolaganju, trener Rastavac neće moći da računa na suspendovanog Nemanju Lakić-Pešića, kao i Miloša Živkovića zbog povrede palca na nozi. Utakmica izmedju Radničkog i Javora igraće se u nedelju od 14.00 na Čairu.

16:11 - Milanović: Očekujem dobru igru i pobedu protiv PazaraTrener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je danas da očekuje pobedu svoje ekipe u predstojećem meču protiv Novog Pazara. "Novi Pazar je tradicionalno neugodan protivnik. Očekivanja su da pobedimo utakmicu... Doveli smo veliki broj kvalitenih igrača i nema razloga da sumnjamo u uspešnost ove ekipe. Jeste veliki psihološki pritisak, jeste dobar protivnik koji se, takodje, pojačao, posebno u napadu. Predstavljaće nam veliki problem, ali mislim da se ne postavlja pitanje ishoda utakmice", rekao je Milanović na konferenciji za novinare. "Očekujem otvorenu, dobru igru i nadam se našem uspehu", dodao je trener Rada. Posle dvomesečne pauze, predstojećeg vikenda se nastavlja fudbalsko prvenstvo Srbije. U prvom prolećnom kolu Rad dočekuje Novi Pazar. Utakmica je na programu sutra od 14.00. Rad je na 15. mestu na tabeli Super lige Srbije sa 16 bodova, dok je Novi Pazar na 12. poziciji sa 24 boda. Fudbalski klub Rad je danas predstavio dvojicu novih igrača, Miloša Krstića i Andriju Kaludjerovića. "Vratio sam se Rad, u klub u kome sam se afirmisao. Vratio sam se u teškom trenutku, ali se nadam da ću pomoći klubu u borbi za opstanak. Neće biti lako protiv Pazara, ali mislim da smo favoriti na Banjici", dodao je Kaludjerović. Krstić je naveo da očekuje težak duel protiv Novog Pazara. "Biće teška utakmica, ali znamo šta nam je cilj. Očekujem tri boda", rekao je Krstić.

15:42 - Bivši igrač Partizana: Srećan sam što sam došao u VojvodinuNovi fudbaler Vojvodine Nikola Trujić rekao je danas da je srećan što je postao član tog kluba i dodao da veruje da će mu novosadska ekipa biti "dobra odskočna daska za nešto veliko". Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio dva poslednja pojačanja u zimskom prelaznom roku. Dvoipogodišnje ugovore sa Vojvodinom potpisali su bivši fudbaler Partizana Nikola Trujić i doskorašnji vezista Borca Dušan Mićić. Oni su se još ranije priključili Vojvodini, Trujić uoči odlaska na pripreme u Belek, a Mićić tokom boravka crveno-belih u Turskoj. Sve formalnosti u vezi sa njihovim transferima danas su i zvanično završene, tako da su Trujić i Mićić postali sedmo i osmo pojačanje Vojvodine ove zime. "Srećan sam što sam postao deo ovog kluba, koji je jedan od tri najveća u Srbiji. Mislim da je ovo dobra sredina kako za mene, tako i za sve mlade igrače. Verujem da će mi ovo biti dobra odskočna daska za nešto veliko, jer u Vojvodini su ponikli mnogi veliki igrači koji su kasnije odlazili u jake evropske lige, pa se nadam da će tako biti i u mom slučaju", rekao je Trujić, objavljeno je na sajtu Vojvodine. Novom fudbaleru Vojvodine poznato je da su ambicije kluba uvek visoke. "Cilj nam je da doguramo do završne faze Kupa, ali mislim da nam je trenutno najvažnije to da pobedom startujemo u prvom prolećnom kolu prvenstva. Potrebno nam je da udjemo u niz dobrih rezultata, jer tako će i ekipa dobiti na samopouzdanju. Moramo dobro da radimo i slušamo trenera, jer samo tako ćemo na terenu moći da prikažemo ono što se od nas i očekuje", rekao je Trujić. Trujić bi za Vojvodinu mogao da debituje već sutra kada će crveno-beli od 15.00 dočekati ekipu Spartaka u utakmici 23. kola Super lige Srbije.

15:00 - Sara Erani u finalu turnira u DubaijuItalijanska teniserka Sara Erani plasirala se u svoje drugo finale turnira u Dubaiju, pošto je danas u polufinalu pobedila Elinu Svitolinu iz Ukrajine sa 6:4, 6:4. Erani je bila finalistkinja turnira u Dubaiju i 2013. godine, ali je tada poražena od Petre Kvitove iz Češke. Današnje polufinale trajalo je sat i 51 minutu, a obeležila su ga dugi poeni i osam brejkova. "Bilo je stvarno teško. Svaki poen, svaki gem je trajao jako dugo. Ali, neverovatno je što ću igrati svoje drugo finale ovde", rekla je Erani, koja će se boriti za svoju devetu WTA titulu. Erani će u finalu igrati protiv pobednice drugog polufinala u kom se sastaju Barbora Stricova iz Češke i Karolin Garsija iz Francuske.

14:40 - Marić: Da pobedimo Rad ili makar da ne izgubimoTrener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da pobedi Rad u utakmici 23. kola Super lige Srbije ili da makar osvoji bod, ali da to neće biti lak zadatak. "Specifična je situacija. Znamo imena njihovih igarača, ali nemamo objektivan uvid u mogućnosti, kao što nemaju ni oni. Uspešno smo obavili prelazni rok, doveli veliki broj kvalitetnih igrača, ali pojačao se i Rad, koji želi da izbegne ispadanje. Imamo cilj, ali trenutno razmišljamo samo o Radu. Pokušaćemo da pobedimo ili makar ne izgubimo, što neće biti lako", rekao je Marić na konferenciji za novinare. Uoči nastavka prvenstva, Novi Pazar je na 12. mestu sa 24 boda, dok je Rad na 15. poziciji i ima osam bodova manje. Trener Pazaraca neće moći da računa na Nemanju Vidića i Milana Savića, dok su ostali u kombinaciji za sastav. ; ; "Tim sam odredio još sredinom nedelje, igrači znaju šta se traži od njih. Ništa ne utiče bolje na samopouzadanje od dobrog rezultata, a mi ćemo pokušati da ga podižemo iz kola u kolo", istakao je Marić. Novopazarci su bez pobede na Banjici od 2007. godine, kada su u drugoligaškoj konkurenciji pobedili sa 3:2. "Nisam opterećen statistikom i tradicijom, timovi se menjaju i odnosi su različiti. Napravili smo dobru ekipu, možemo svakoga da ugrozimo kod kuće i na strani, to treba da bude naša obaveza. S druge strane, respektujem protivnika. Predstoji neizvesna i prava takmičarska utakmica, nadam se da će se okrenuti u našu korist", kazao je Marić. On je ocenio da oba rivala poseduju jak ofanzivni potencijal. "Moguće je da će biti golova, ali nisam vidovit. Opasni smo po protivnički gol, individualno i kolektivno. Treba da pariramo njihovom napadu, nameće se da im je to bolji deo tima", zaključio je Marić.

14:00 - Junajted nije dobio ponude za RunijaFudbalski klub Mančester junajted nije dobio nijednu ponudu za svog kapitena Vejna Runija, preneo je danas Skaj Sports. Mediji su nedavno spekulisali da će Runi ovog leta otići u kinesku Super ligu, ali ponude za engleskog reprezentativca do sada nisu stigle na Old Traford. Kineski klubovi su ovog prelaznog roka, koji se završava 26. februara, potrošili više od 200 miliona funti na dovodjenje stranih igrača. Djinagsu Suning je za 38 miliona funti kupio Aleksa Tešeiru iz Šahtjora, što je rekordan transfer kineske lige. Džekson Martines je za 31,5 miliona funti iz Atletiko Madrida prešao u Gvangžu Evergrande, a Ramires je iz Čelsija prešao u Djijangsu Suning za 21 milion funti. Kineski klub Hebej potrošio je mnogo novca, pošto je za 23,5 miliona funti doveo Ezekijela Lavecija iz Pari Sen Žermena, a za 13,5 miliona doveo je dosadašnjeg fudbalera Rome Žervinja. Fredi Guarin je iz Intera prešao u Šangaj Šenhua za 9,75 miliona. Kineskim klubovima je dozvoljeno da u svojim ekipama imaju po petoricu stranih igrača, od kojih četvorica mogu da budu istovremeno na terenu i obavezno je da u sastavu bude najmanje jedan igrač iz Azijske fudbalske konfederacije.

13:20 - Skols želi trenerski posao u Mančester junajteduBivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols želi da postane trener tog kluba posle razočaravajućih rezultata ekipe u ovoj sezoni. Kako je preneo Mančester Ivning Njuz, 41-godišnji Skols želi da se vrati na Old Traford i odmah bi prihvatio poziv, ali uprava kluba mu nije poslala nikakvu ponudu. Bivši engleski reprezentativac radi kao sportski komentator i u poslednje vreme je kritikovao rad trenera Luja van Gala i igru Junajteda. Britanski mediji spekulišu da uprava Mančester junajteda namerava da smeni Van Gala i da će angažovati bivšeg trenera Čelsija Žozea Morinja. Posle 26 kola u Premijer ligi Mančester junajted je peti na tabeli sa 41 bodom i zaostaje 12 bodova za prvoplasiranim Lesterom. Prošlog vikenda Junajted je izgubio od Sanderlenda sa 1:2, a istim rezultatom poražen je i sinoć u Danskoj od Mitjilanda, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

12:40 - Fudbaler Šefild junajteda ponovo suspendovanFudbaler trećeligaša Šefild junajteda Džoze Bakster suspendovan je drugi put u poslednjih devet meseci, saopštio je danas taj engleski klub. Šefild junajted nije saopštio zbog čega je suspendovao 24-godišnjeg fudbalera sredine terena. Bakster je bio suspendovan i prošlog maja pošto je pao na doping testu. On je tada testiran van takmičenja, a u njegovim uzorcima pronadjeni su tragovi zabranjenih supstanci. Bivši reprezentativac Engleske za uzrast od 16 i 17 godina je zbog toga dobio suspenziju od pet meseci, od kojih je tri zamrznuto, pa je mogao da igra ove sezone. Bakster je ove sezone odigrao 28 utakmica za Šefild junajted i postigao sedam golova. Dok je igrao za Everton, 2009. godine, Bakster je bio uhapšen zbog posedovanja kanabisa.

12:20 - Prvenstvo grada u rukometu počinje 23. februaraPrvenstvo grada u rukometu pocinje 23. februara u Hali sportova i SC "Dynamic", a gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak je rekao da se na tom takmičenju očekuje učešće oko 800 takmičara. On je istakao da je školski sport jedan od glavnih ciljeva predviđenih Nacrtom strategije o sportu za period od 2015. do 2018. godine i prioritet u radu Sekretarijata za sport i omladinu. "Upravo takmičenja u okviru školskog sporta utiču na njegovu promociju i razvoj. Na ovom takmičenju očekuje se učešće oko 800 takmičara, što dovoljno govori o njegovoj masovnosti", rekao je Gak, navodi se u saopštenju Gradske uprave. On je podsetio da je u saradnji sa Sportskim savezom Beograda i Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta izvršeno više od 1.500 besplatnih pregleda dece, čime je omogućeno da se učenici pre svega bezbedno bave sportom. "Ponosni smo na Sportski savez Beograda i sve gradske granske saveze koji na najbolji način utiču na razvoj školskog sporta", istakao je Gak i pozvao građane da prisustvuju Prvenstvu grada u rukometu i pruže podršku takmičarima. U saopštenju se navodi da je to takmičenje organizovano za mušku i žensku konkurenciju i to za starije razrede osnovnih škola i za srednjoškolski uzrast. Pravo učestvovanja imaju pobednici opštinskih takmičenja sa svih 17 gradskih opština, a finalni suret zakazan je za 16. mart u SC "Šumice". Prvenstvo grada u rukometu biće održano u organizaciji Sportskog saveza Beograda i Rukometnog saveza Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

11:40 - Panatinaikos doveo HanteraAmerički krilni centar Vins Hanter novi je košarkaš Panatinaikosa, objavio je klub iz Atine. Hanter u ekipu Aleksandra Djorđevića dolazi iz Razvojne NBA lige, gde je za Reno Bighornse prosečno beležio 21,8 poena i 11,3 skoka. On je potpisao ugovor do kraja sezone i biće drugo pojačanje Panatinaikosa u Top16 fazi Evrolige, posle Eliota Vilijamsa. Dolaskom Hantera srpski centar Ognjen Kuzmić najverovatnije će izgubiti mesto u timu za nastup u prvenstvu, kao što je slučaj bio sa Sašom Pavlovićem posle dolaska Vilijamsa. Atinjani se nalaze na četvrtom mestu na tabeli E grupe Top16 faze Evrolige sa skorom 4-3, koliko ima i Crvena zvezda.

10:50 - Harjanto prvi Indonežanin u Formuli 1, voziće za MenorVozač Rio Harjanto postaće prvi Indonežanin u Formuli 1 pošto će se naredne sezone takmičiti u bolidu Menora. Harjanto je dobio podršku svoje države i postao drugi vozač Menora, uz Paskala Verlajna. "Menor ima zanimljivu ideju i ambiciozne planove. Jedva čekam da se takmičim, a trka u Meburnu biće veliki momenat za mene", rekao je Harjanto, a prenosi Skaj Sport. Ovaj 23-godišnji Indonežanin poslednje četiri godine takmičio se u GP2 seriji, a prošle je zauzeo četvrto mesto u generalnom plasmanu. Nova sezona u Formuli 1 startuje 13. marta trkom u Melburnu za Veliku nagradu Australije.

10:20 - Klipersi pobedili San Antonio, šest poena MarjanovićaKošarkaši Los Andjeles Klipersa pobedilii su noćas na svom terenu San Antonio sa 105:86 i prekinuli niz Spursa od šest pobeda u NBA ligi, a za poraženi tim srpski košarkaš Boban Marjanović postigao je šest poena. Kris Pol predvodio je Kliperse do pobede sa 28 poena i 12 asistencija. On se samo dva sata pre početka utakmice vratio iz Oklahome sa sahrane Ingrid Vilijams, supruge svog bivšeg saigrača i pomoćnog trenera Tandera Montija Vilijamsa. Ona je poginula u saobraćajnoj nesreći. "To je mnoge stvari stavilo u perspektivu. Na kraju, ovo je samo košarka", rekao je Pol posle utakmice. Pobedi Klipersa doprineo je Džamal Kroford sa 19 poena i šest asistencija, dok je Džej Džej Redik dodao 17 poena. Deandre Džordan postigao je devet poena, ali je imao 17 skokova. U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Toni Parker sa 14 poena, Dejvid Vest postigao je 12 poena, a Lamarkus Oldridž 10. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od devet minuta, postigao je šest poena i imao je tri skoka i asistenciju. Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu Čikago sa 106:95 i ostvarili 39. pobedu u ligi. Lebron Džejms predvodio je Kavalirse do pobede sa 25 poena, devet skokova i devet asistencija, a Kevin Lav dodao je 15 poena i 15 skokova. Kajri Irving postigao je 19 poena, a Tristan Tompson 16 poena uz 10 skokova. U ekipi Čikaga zbog povreda nije bilo trojice ključnih igrača Džimija Batlera, Nikole Mirotića i Žoakima Noe. Najefikasniji u Čikagu bio je Derik Rouz sa 28 poena. Pau Gasol postigao je 14 poena uz devet skokova a Bobi Portis 13 poena i 10 skokova. Košarkaši Vašingtona pobedili su na svom terenu Jutu sa 103:89. Marćin Gortat predvodio je Vizardse do pobede sa 22 poena i 10 skokova, Džon Vol ubacio je 17 poena uz 11 skokova, a po 16 poena dodali su Nene i Bredli Bil. U ekipi Jute, koja je imala 23 izgubljene lopte, Gordon Hejvord bio je najefikasniji sa 19 poena, a Rodni Hud dodao je 18.

09:30 - Noćerino prešao u OrlandoItalijanski fudbaler Antonio Noćerino prešao je u redove MLS ligaša Orlando Pajratsa, objavio je taj klub. Noćerino je nedavno raskinuo ugovor sa Milanom i kompletirao transfer u Orlando, gde će mu ponovo saigrač biti Kaka. "Noćerino je agresivan i vezista za sve zadatke, siguran sam da je pravo pojačanje za nas. Ima veliko iskustvo igranja na visokom nivou i pokušaćemo da iskoristimo to što može da se snalazi na više pozicija", rekao je trener Orlanda Adrijan Het. Noćerino je imao ponudu Di Si Junajteda, ali je insistirao na prelasku u Orlando upravo zbog Kake. On je ponikao u Juventusu, a potom je nastupao za Avelino, Djenovu, Mesinu, Pjaćencu, Palermo, Milan, Vest Hem, Torino i Parmu. Za reprezentaciju Italije odigrao je 15 utakmica.

08:40 - Čović: Mnogo će nam značiti ovo iskustvoKošarkaš FMP-a Filip Čović čestitao je Partizanu, ali i svojim saigračima i pored večerašnjeg poraza od crno-belih u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. "Mnogo nam znače ovakve utakmice, bilo je jako teško emotivno i fizički. U drugom poluvremenu smo se navikli na malo jaču igru jer mi ne igramo ovakve utakmice. Inače, u našoj ligi smo fizički dominantni, a ovde je protivnik bio fizički dominantniji", rekao je Čović novinarima u Nišu. FMP je propustio priliku da se plasira u polufinale Kupa, pošto je sa 85:83 poražen od Partizana. Tim iz Železnika je gubio 16 poena razlike, ali je i pored toga imao priliku da pobedi, ali je Ilija Đoković promašio šut za tri poena u poslednjoj sekundi utakmice. Kapiten FMP-a je kazao da je zadovoljan igrom svog tima, ali ne i poslednjim napadom. "Poslednji napad nismo odigrali kako smo želeli, ali u tim trenucima ne možete mnogo da 'hendlujete' i razmišljate kako će i šta biti", kazao je on. Čović nije želeo mnogo da govori o uvredama navijača Partizana. "To je standardno, neću da komentarišem to, navikao sam, ceo život je to tako", istakao je Čović. Partizan će se u polufinalu sastati sa pobednikom duela izmedju Crvene zvezde i Smedereva 1953, koji će se igrati u petak od 21.00.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track