(VIDEO) TERZIĆ OTKRIO: Zvezda ne može da proda Parkera zbog razloga koji nemaju veze s fudbalom
Foto: Nemanja Pančić

Titula još nije osvojena

(VIDEO) TERZIĆ OTKRIO: Zvezda ne može da proda Parkera zbog razloga koji nemaju veze s fudbalom

Fudbal -
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da je vrlo moguće da propadne transfer Džošue Parkera u kazahstanski Kairat!

Naime, crveno-beli su nedavno pronašli klub fudbaleru iz Engleske gde bi imao tri puta veću platu nego u Beogradu, a klub bi od pozajmice i kasnije eventualne prodaje mogao da prihoduje pristojan novac. Ipak, zbog problema lične prirode koje ima, odlazak Parkera nije izvestan.

O čemu se radi, priča Zvezdan Terzić:-

"Radimo na realizaciji transfera Parkera u Kairat, ali još nije sigurno hoće li biti realizovan. Obezbedili smo Parkeru odlazak u odličan klub gde bi imao tri puta veću platu nego u Crvenoj zvezdi. Čak bismo i mi kao klub zaradili 50.000 evra od pozajmice do leta, a onda ako bude zadovoljio nove poslodavce pripalo bi nam 150.000 evra. Ali, Parker ima problem oko starateljstva nad sinom. Suđenje je zakazano za 22. februar u Londonu i situacija je kompleksna, jer nema veze sa fudbalom. Videćemo šta će od svega biti".

Iz Crvene zvezde je već otišao Vukašin Jovanović na koga trener Miodrag Božović nije računao još od sastanka u Beogradu pred odlazak na pripreme u Kopar. Crveno-beli će od prodaje mladog defanzivca zaraditi dva miliona evra.

"Jovanović je u Sankt Peterburgu na medicinskim pregledima. Razmenili smo mejlove sa Zenitom i sve bi uskoro trebalo da bude završeno. Večeras ili u subotu trebalo bi da potpiše ugovor sa Zenitom".

Izraelac Idan Vered takođe je na izlaznim vratima Crvene zvezde, iako je kao i Parker licenciran za prolećni deo sezone.

"Vered ima rumunski pasoš i našli smo mu dva kluba u toj zemlji. Pregovarao je sa Astrom i Dinamom iz Bukurešta, ali nije uspeo da dogovori vlastite uslove. Nadam se da ćemo i njegov status uskoro rešiti".

O šampionskim ambicijama u prolećnom delu sezone Terzić ne želi da priča, a zvezdašku javnost poziva da smiri euforiju.

"Činjenica je da su navijači Crvene zvezde željni evropskih utakmica, ali mi još nismo osvojili titulu. Šest godina je titula bila misaona imenica za Zvezdu. Olako se prelazo oko toga i već se priča o Ligi šampiona. Nije lako ući u to takmičenje. Crvena zvezda je do pre nekog vremena bila klinički mrtva i pred bankrotom. Pred početak sezone na skupštini kluba zacrtali smo da je prioritet osvajanje titule. Tek ako to i ostvarimo razmišljaćemo o Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Imamo iskustvo, pamet, veštinu da uđemo u neko od ta dva evropska takmičenja. Ne samo zbog stabilnog izvora prihoda plasman u Evropu značio bi stabilizaciju kluba i naravno doneo veliku radost našim navijačima", istakao je Terzić.

Podsetite se kako je Parker "ukrao" gol Kataiju na meču sa Vojvodinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track