TOMIĆ O ABUBAKARU: Rekao mi je da je pod velikim pritiskom i da ima problema sa kolenom
Foto: Saša Pavlić

Tenzije u klubu iz Humske

TOMIĆ O ABUBAKARU: Rekao mi je da je pod velikim pritiskom i da ima problema sa kolenom

Fudbal -
Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić ocenio je da je njegov tim dobro igrao prvo poluvreme protiv OFK Beograda, ali da je poraz na današnjem meču loš početak prolećnog dela prvenstva.

"Ovo je najgori mogući scenario za nas. Prvo poluvreme smo odigrali dosta dobro. Poveli smo, imali dobar protok lopte, iako je teren bio loš. U drugom poluvremenu nas je presekao taj gol OFK Beograda iz kontranapada. Posle toga smo ušli u nervozu. Protivniku smo poklonili mnogo lakih lopti na sredini terena i na pogrešan način pokušavali da dođemo do vođstva, što je i rezultiralo drugim golom OFK Beograda. U svakom slučaju, jako loš početak prolećnog dela prvenstva posle jako dobrog prvog poluvremena", rekao je Tomić.U sastavu tima nije bilo Umaru Abubakara, a nezvanično se moglo čuti da je odbio da igra. Ovaj napadač ima ponudu iz Kine, ali crno-beli nisu bili zadovoljni ponudom."Pre utakmice mi je rekao da se ne oseća dobro i da je pod velikim pritiskom zbog cele situacije, a ima i problema s kolenom, pa je sve to uticalo na to da ne bude u sastavu", rekao je Tomić.Partizan je sada četvrti na tabeli, a u sledećem kolu dočekuje lidera Crvenu zvezdu, za kojom zaostaje 29 bodova."Sada je primarno da podignemo glavu i da se na našem stadionu i pred našim navijačima opravdamo i odužimo za ovaj poraz", rekao je Tomić.Trener OFK-a Radojičić je ocenio da je njegov tim ostvario veliku pobedu.

"Zaista velika pobeda za nas i velika tri boda. Moramo da budem zadovoljan, jer smo se stisli i pokazali veliki karakter. Rekao sam igračima na poluvremenu da ne srljaju i da će prilika doći i došla je. Bili smo fantastični od prvog do poslednjeg minuta. Igrači su uložili ogromnu energiju i ona je nagrađena pobedom", rekao je Radojičić.Brašanac: Ne znam šta se desiloFudbaleri Partizana bili su kritični prema svojoj igri nakon današnjeg poraza od OFK Beograda na početku prolećnog dela sezone."Ne znam šta se desilo, nemam objašnjenja. Teška utakmica iza nas, po teškom terenu. Neću da koristim teren kao izgovor, ali je stvarno bilo potrebno dosta truda i energije da bi se osvojila tri boda i mi to nismo uspeli. Gledaćemo da se presaberemo, a i sami ste čuli poruku navijača da hoće pobedu u derbiju", rekao je strelac gola za Partizan Darko Brašanac.Crno-beli su poveli, ali je OFK Beograd preokrenuo. Drugi gol krivica je defanzivca Miladina Stevanovića, koji je ocenio da ekipa nije ličila na tim.

"Posle prvog poluvremena u kome smo koliko-toliko dobro funkcionisali, usledio je nastavak u kome smo praktično poklonili dva gola protivniku. Nismo ličili na tim, suviše smo se raširili i omogućili OFK-i da ima više loptu u posedu. Sada treba da se smirimo i da hladne glavne analiziramo sve ovo", rekao je Stevanović.

Partizan je danas dobio novog najmlađeg debitanta, Dušana Vlahovića.

"Osećam veliku čast zbog toga i zahvalan sam treneru Tomiću i ljudima iz kluba što su mi ovo omogućili. Trudiću se da opravdam njihovo poverenje, ali ostaje gorak ukus zbog ovog poraza", rekao je ovaj 16-godišnji igrač.

Abubakar nije hteo da daje izjave novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track