BISER JUNAJTEDA: Upoznajte Rašforda, klinca koji je srušio Bestov rekord i zapalio Teatar snova!
Foto: Reuter

Ima samo 18 godina

BISER JUNAJTEDA: Upoznajte Rašforda, klinca koji je srušio Bestov rekord i zapalio Teatar snova!

Fudbal -
Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pošto su u drugom meču posle velikog preokreta savladali danski Mitjilend (5:1). Najzaslužniji za pobedu tima sa Old Traforda bio je 18-godišnji Markus Rašford.

Iako je bilo planirano da Rašford utakmicu počne na klupi, našao se u startnih 11 nakon što se Entoni Marsijal povredio na zagrevanju.

Junajtedov tinejdžer je na svom debiju postigao dva gola i tako ostavio najbolji mogući utisak. Kada je bilo najpotrebnije, bio je najbolji na terenu, doneo je preokret svom timu i odmah osvojio srca navijača sa Teatra snova.

2-1 Marcus Rashford SUPER Manchester United 2-1... by Baye-o

Marcus Rashford Goal HD - Manchester United 3-1... by laLigaBBVA

Rašford je sa 18 godina i 117 dana postao najmlađi strelac Junajteda na evropskim utakmicama. Uspeo je da obori rekord legendarnog Besta star 51 godinu. Naime, Best je 1964. godine postigao gol sa 18 godina i 158 dana.

18-godišnji Rašford je bio član poznatog juniorskog Flečer Mos kluba, u kom su ponikli Dani Velbek, Ves Braun, Ravel Morison... Odmah je pokazao da je veliki potencijal. Ove sezone je postigao osam golova na 15 utakmica za U18, tri gola na sedam utakmica za U19, a odično je igrao i za ekipu U21.U omladinskoj Ligi šampiona je blistao. Dva puta je bio strelac protiv PSV-a, a postigao je gol i protiv Volfsburga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track