U ZVEZDI LIKUJU POSLE POBEDE NAD PARTIZANOM: Dajte nam nekog jačeg, u Srbiji nemamo rivala
Foto: Dado Đilas

SUROVA DOMINACIJA

U ZVEZDI LIKUJU POSLE POBEDE NAD PARTIZANOM: Dajte nam nekog jačeg, u Srbiji nemamo rivala

Fudbal -
"Možda smo se malo zasitili domaće lige. Ipak, nećemo se opustiti, želimo da pobeđujemo do kraja sezone", kaže Katai

Druga pobeda u večitom derbiju ove sezone i čak 32 boda više od Partizana pokazatelj su nezapamćene dominacije jednog kluba na ovim prostorima. Dan posle trijumfa u Humskoj na Marakani likuju i zezaju se da u Srbiji više nemaju s kim da igraju i traže jače rivale.- Ne znam kako je to vama sa strane delovalo, ali naravno da smo u meč ušli maksimalno željni pobede bez obzira na tabelu - počeo je priču Aleksandar Katai, jedan od najboljih igrača Zvezda.Ipak, odlični vezista priznaje da na njih utiče ogromna bodovna prednosti i činjenice da je ekipa za klasu bolja od svih.Ruše rekorde- Možda smo se malo i zasitili Superlige.To ne znači da igrači Zvezde nemaju motiva u nastavku sezone.- Želimo da nastavimo sa obaranjem rekorda. Ova generacija je već ostala upisana u istoriji kluba i srpskog fudbala, ali imamo još toga da pokažemo. Najviše bismo voleli da pobedimo sve utakmice do kraja sezone. Razlika je velika, ali neće biti opuštanja zbog toga.U trijumfu protiv Partizana crveno-beli pokazali su još jednu dobru osobinu.- Vratili smo se u meč posle primljenog gola i na kraju pobedili. To je dodatni kvalitet koji poseduje ova ekipa.Izuzetno kvalitetno prvo, ali i ne tako dobro drugo poluvreme videlo je 30.000 navijača.- Nije moglo previše da se očekuje, ipak je to derbi. Posebno nije bilo lepršave igre u drugom poluvremenu od trenutka kada smo ostali s igračem manje - zaključio je Katai.Slave tituluSvesni su potpuno i u upravi kluba da kroz ovdašnje takmičenje ne mogu da pripreme ekipu za jake evropske mečeve. Zato će u narednim mesecima Zvezda igrati prijateljske mečeve protiv Ludogoreca, Olimpijakosa, a postoji mogućnost da im rivali budu i Marselj i Bazel.

Preokrenuli rezultat u derbiju... Strelci Vijeira i Ibanjez
Preokrenuli rezultat u derbiju... Strelci Vijeira i Ibanjez

SUROVO Besni Grobari gađali Zvezdinog kapitena ispred tunela LUKOVIĆ DOBIO TELEFON U STOMAK: NEK GAĐAJU, MI ĆEMO DA SLAVIMOMogao je da bude tragičar 150. večitog derbija, ali ipak nije. Dva malo jača starta u igrače Partizana koštala su kapitena Crvene zvezde Aleksandra Lukovića isključenja u 71. minutu.- Odgledao sam poslednjih 20 minuta iz tunela, koliko sam mogao. Nije mi bilo lako, mada sam znao da će momci izdržati. Krivo mi je što sam pre vremena morao u svlačionicu jer ovakve utakmice se ne igraju stalno - rekao je Luković.Dok je išao ka tunelu, Aleksandra Lukovića je pogodilo nekoliko upaljača i jedan mobilni telefon. Ipak, on ne želi da sebe prikazuje kao žrtvu.- To nije do mene! Neću o tome da pričam. Interesuje me samo fudbal, a o tome stvarno ne bih ništa govorio - zaključio je Luković, kome je ovo bio osmi derbi i četvrta pobeda nad Partizanom.

Praznik do sredeGROF DAO SLOBODNE DANEMiodrag Božović častio je igrače slobodnim danima.- Sad ćemo dobro da se odmorimo. Trener zna kako, dao nam je slobodno do srede, a onda ćemo se spremiti za Jagodinu kako bismo nastavili pobednički niz i upisali 22. uzastopni trijumf u prvenstvu - zaključio je Luković.

Široko u ZvezdiUPRAVA ČASTILA IGRAČE SA PO 4.000 EVRAUprava Crvene zvezde nije podelila posebne premije fudbalerima. Tačnije, svaki igrač iz večitog derbija dobiće dodatne 4.000, dok će članovi stručnog štaba biti nagrađeni sa po 500 evra, što je regulisano klupskim pravilnikom. I trener Miodrag Božović častio je igrače. Oni koji su igrali derbi pojaviće se na treningu tek u sredu, dok će oni koji su bili na klupi i oni koji nisu igrali raditi u utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track