DUŠAN MRAKIĆ TVRDI: Laž je da su u UEFA ocenjivali Glođovića
Foto: Dado Đilas

Suđenje nisu analizirali zvaničnici iz Niona

DUŠAN MRAKIĆ TVRDI: Laž je da su u UEFA ocenjivali Glođovića

Fudbal -
Stručnjaci su ćutali Dušan Mrakić, član Sudijske komisije, opovrgava priču da su iz evropske kuće fudbala poslali ekspertsko mišljenje o arbitraži na 150. večitom derbiju

Član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dušan Mrakić, donedavno zadužen za analizu arbitraže na mečevima Superlige, smatra da je njegov premeštaj na drugu dužnost rezultat buke koja se bez osnova diže u javnosti.Mrakić je upoznat sa činjenicom da je jedan zvaničnik UEFA komentarisao suđenje Vlade Glođovića na 150. derbiju, ali su analiza i zahtev iz FSS bili privatnog karaktera i zato ne treba da ostavljaju posledice.Privatna poruka- Sve mi je dobro poznato. Jedna osoba iz Saveza, neću reći ko je u pitanju, tražila je mišljenje o suđenju na derbiju i dobila ga od službenika UEFA. Reč je o službeniku treće kategorije, koji je poslao mejl s porukom u stilu „ja mislim da je bio penal“. Eto, to vam je cela istina o analizi UEFA o kojoj se toliko piše i priča poslednjih dana - kaže Mrakić za Kurir.UEFA ne gleda s blagonaklonošću na ove privatne inicijative i verovatno bi posegla za sankcijama ako bi došla do saznanja o tome.- Nema govora da je analiza poslata u formi zvaničnog dokumenta. S druge strane, kod naše odluke poštovana je procedura. Postoji zapisnik i potpis svih članova Sudijske komisije. Ne rastužuje me mnogo što više neću biti zadužen za analizu, iako sam voleo taj posao. Pritisak je toliko velik da će mi dobro doći odmor - zaključio je Dušan Mrakić.

Stranci ga oborili... Glođović
Stranci ga oborili... Glođović

Loše suđenje

Prema saznanjima Kurira, FSS se za procenu spornih situacija na derbiju obratio na više adresa, a mišljenja koja su prikupljena isključivo su namenjena za internu upotrebu. Ako je pitanje procene spornog penala i dalje bitno, onda treba istaći da su stranci suđenje Glođovića redom ocenili kao loše.

Odluka SavezaPROMENE U SUDIJSKOJ KOMISIJIČelnici FSS izvršili su određene promene u raspodeli poslova Sudijske komisije. Tako je odlučeno da Zoran Petrović delegira sudije Superlige, Dragan Radulović sudije Prve lige, Dušan Mrakić posmatraće suđenja u Superligi i Prvoj ligi, Ðorđe Žutić će analizirati suđenja u Superligi, a Mirko Simić u Prvoj ligi.- Postoji jedinstveno poverenje u članove Sudijske komisije FSS koji rade na delegiranju sudija i analizi njihovog rada, ali i na jačanju kompletne organizacije - zaključak je članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

FSS izvadio pareFUTSALERI NAGRAĐENI SA 50.000 €Fudbalski savez Srbije nagradio je futsal reprezentaciju sa 50.000 evra za istorijski uspeh osvajanjem četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Izabranici selektora Ace Kovačevića već 22. marta imaju novi izazov pred sobom. U goste dolazi Portugal povodom baraža za Svetsko prvenstvo u Kolumbiji. Utakmica će se igrati u Areni, a revanš je 12. aprila u Lisabonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track