(VIDEO) VUČICA KAŽNJENA ZA PROMAŠAJE: Real opet pobedio Romu za četvrtfinale LŠ, prošao i Volfsburg
Foto: Reuters

Novi rekord Ronalda

(VIDEO) VUČICA KAŽNJENA ZA PROMAŠAJE: Real opet pobedio Romu za četvrtfinale LŠ, prošao i Volfsburg

Fudbal -
Real Madrid i Volfsburg prvi su četvrtfinalisti ovosezonske Lige šampiona.

Španski i nemački predstavnik su večeras ponovo savladali svoje rivale u osmini finala, Romu i Gent, ovaj put kao domaćini. Real je ponovio rezultat iz prvog meča Rima - 2:0, dok je Volfsburg pobedio minimalnim rezultatom - 1:0.Rimljani su u Madrid došli uvereni da mogu da naprave čudo i anuliraju zaostatak sa "Olimpika". I mogli su da su njihovi napadači bili prisebniji. Prvu šansu na meču propustio je Džeko, a onda se Salah dva puta obrukao u situacijama "jedan na jedan" sa golmanom Reala Navasom. Posle toga, takođe pri rezultatu 0:0, gosti su stvorili tri prilike u jednom napadu, ali mreža "kraljeva" ostala je netaknuta. Kazna je ubrzo usledila...

Kristijano Ronalo u 64. minutu i Hames Rodrigez u 68. zapečatili su sudbinu Rome - 2:0.

Portugalac je imao mnogo razloga za slavlje večeras. Osim svog gola i prolaza među osam najboljih, Ronaldo je postavio novi rekord po broju mečeva u nokaut fazi Lige šampiona - 57. Do sada je prvo mesto delio sa Ćavijem. Takođe, postigao je 13. ovosezonski gol u elitnom takmičenju, a 90. u karijeri!

Real je prekinuo crnu seriju u duelima sa rivalima iz Italije. Člana Serije A eliminisao je prvi put posle 27 godina!

Roma je napadala ali je Real davao golove by goal365hd

Volfsburg je opravdao ulogu favorita protiv Genta. Nemci su posle prvih 90 minuta borbe imali prednost 3:2, a večeras su je samo uvećali golom Andrea Širlea u 74. minutu i zasluženo prošli u četvrtfinale.

Andre Schurrle Goal HD - Wolfsburg 1-0 Gent... by Video-Sport

SASTAVI

REAL MADRID: Navas - Danilo, Ramos, Pepe, Marselo - Kasemiro, Modrić, Kros - Rodrigez, Bejl, Ronaldo.

ROMA: Šćešni - Florenci, Manolas, Zukanović, Dinje - Pjanić, Keita - Salah, Peroti, El Šaravi - Džeko.

VOLFSBURG: Kastels, Treš, Knohe, Dante, Rodrigez, Gustavo, Gilavogi, Širle, Arnold, Draksler, Kruze.

GENT: Sels, Rafinja, Nilsen, Geršon, Asare, Kums, Neto, Dežeger, Maton, Simon, Milićević.

PAROVI I TERMINI OSMINE FINALA

Gent – Volfsburg 2:3 0:1Roma – Real Madrid 0:2 0:2Benfika – Zenit 1:0 9. martPSŽ – Čelsi 2:1 9. martPSV – Atletiko Madrid 0:0 15. martDinamo Kijev – Mančester siti 1:3 15. martArsenal – Barselona 0:2 16. martJuventus – Bajern 2:2 16. mart

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČEVA:

88. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA ROMU! Sada je Peroti šutirao, a Navas odbranio, uz pomoć stative.

76. minut - Na terenu je i Frančesko Toti. Zamenio je El Šaravija.

74. minut - GOOOLLL - VOLFSBURG - Gent 1:0! ANDRE ŠIRLE! Nije mu bilo teško da pogodi mrežu posle asistencije Drakslera.

70. minut - VELIKA ŠANSA ZA REAL! Šta je sada promašio Ronaldo! Neverovatno! Ponovo ga je sjajno proigrao Vaskez.

68. minut - GOOOLLL - REAL - Roma 2:0 - HAMES RODRIGEZ! Asistenciju je upisao Ronaldo.

64. minut - GOOOLLL - REAL - Roma 1:0 - KRISTIJANO RONALDO! Lukas Vaskez je sa leve strane centrirao na peterac odakle je Ronaldo poslao loptu u mrežu. Portugalcu je to 13. gol ove sezone u Ligi šampiona, a 90. u karijeri!

59. minut - U Volfsburgu po jedna prilika na obe strane u samo dva minuta posle perioda zatišja. Neprecizni su bili Gustavo (Volfsburg) i Milićević (Gent).

56. minut - TRI PRILIKE ZA ROMU U ISTOM NAPADU! Prvo se Florenci izborio za šut i pucao, ali je Navas odbranio. Posle kornera za goste Keita je bio u šansi, međutim, gosti su dobili samo još jedan udarac iz ugla, posle kojeg se u dobroj poziciji našao Manolas, ali je i njegov pokušaj zaustavio Navas.

51. minut - JOŠ JEDNA VELIKA ŠANSA ZA ROMU! Ponovo Salah! Ponovo "jedan na jedan" sa Navasom! I ponovo pored gola!

50. minut - Real je dodao gas u drugom poluvremenu. Konstantno napada, a sada je posle akcije Ronalda i Marsela pucao Rodrigez, međutim, Šćešni je odlično odbranio.

47. minut - Ronaldo - uvek u fokusu

46. minut - Utakmice su nastavljene.

Kraj poluvremena - na oba meča 0:0.

42. minut - Ponovo je zapretila Roma. Pjanić je dobro pronašao Salaha, koji opet nije dobro šutirao ka golu Reala.

34. minut - Ronaldo je izašao sam pred Šćešnog, međutim, golman Rome je Portugalcu ušao u šut, pa je od svega Real dobio samo korner.

33. minut - U Volfsburgu je posle dinamičnog početka, pomalo opao ritam utakmice.

31. minut - Ronaldo je posle solo prodora snažno šutirao, ali je Šćešni opet dobro intervenisao.

31. minut - Bejl je opalio kao iz topa! Međutim, lopta nije išla u okvir gola.

28. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA ROMU! Ovaj put sam pred Navasom našao se Salah, ali je loše reagovao i loptu poslao pored gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21. minut - Snažan šut Modrića i dobra intervencija Šćešnog.

18. minut - Još jedna opasnost po gol Genta. Pucao je Gilavogi, ali je čuvar mreže Sels bio dobro postavljen.

14. minut - VELIKA ŠANSA ZA ROMU! Posle kontre Salaha u odličnoj poziciji našao se Džeko, ali nije dobro reagovao kada mu je u susret izašao golman Navas.

13. minut - U Volfsburgu ekipe napadaju u talasima, a prvu opasnu pretnju predstavljao je šut Kruzea. Lopta je otišla pored gola Genta.

11. minut - Ronaldo je tukao iz slobodnjaka - preko gola.

8. minut - Prva prilika večeras. Marselo se, posle duplog pasa sa Bejlom, našao pred golom Rome, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je ona otišla pored gola.

1. minut - Utakmice su počele!

20:45 - Sve je spremno za početak

20:44 - Crna tradicija Reala sa ItalijanimaMadridski Real već 27 godina nije eliminisao klub iz Italije! Odavno nije bio bliži prekidanju te crne tradicije.

20:40 - Volfsburg neće braniti prednostGolman Volfsburga Koen Kastels je rekao:"Ne možemo da se oslonimo na prednost iz prve utakimice. Moramo da igramo napadački i da postignemo najmanje jedan gol".

20:38 - Real moćan kod kućeReal je pobedio u 28 od poslednje 33 utakmice na svom stadionu u Ligi šampiona, a poslednji put izgubio je sa dva gola razlike u polufinalu tog takmičenja, u sezoni 2010-11 od Barselone. Real u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad Seltom od 7:1 na Santjago Bernabeu, a Roma pobedom od 4:1 protiv Fiorentine.

20:36 - Spaleti preporodio Romu

20:33 - Draksler je u strašnoj formiOn je postigao prvi gol za Volfsburg u tri od poslednje četiri utakmice kod kuće.

20:28 - RONALDO POSTAVLJA REKORDKristijano Ronaldo je u startnoj postavi Reala što znači da će postaviti novi rekord po broju mečeva u nokaut fazi Lige šampiona - 57. Do sada je prvo mesto delio sa Ćavijem. Kasiljes je odigrao 55 utakmica, Inijesta 53, Lampard 52, Mesi i Valdez po 51...

20:25 - Pjanić: Moramo da odigramo savršenu utakmicuFudbaler Rome Miralem Pjanić rekao je da će njegova ekipa morati da odigra savršenu utakmicu ako želi da nadoknadi zaostatak od dva gola."Idemo da pokušamo da odigramo savršenu utakmicu. Znamo da će biti teško, ali daćemo sve od sebe. Pokušali smo da postignemo makar jedan gol u prvoj utakmici, ali stvari su bile komplikovane. Sada moramo da odigramo savršeno i pokušamo da ih ugrozimo kad god se ukaže prilika", rekao je Pjanić. Otkako je Lučano Spaleti preuzeo Romu posle otkaza Rudiju Garsiji, ekipa je popravila igru ali se i atmosfera medju igračima popravila. Roma je u poslednje tri utakmice ostvarila sve tri pobede sa najmanje dva gola prednosti. "Sjajno se osećam, kao i ostatak ekipe. Svi znamo šta moramo da uradimo. Uvek imamo slobodnog saigrača kome možemo da dodamo loptu i to pokazuje našu samouverenost na terenu", dodao je Pjanić.

20:22 - Real uspešniji od RomeReal i Roma odigrali su devet mečeva u takmičenjima pod okriljem UEFA. Španski klub je ostvario pet pobeda, italijanski tri, a jednom su remizirali. Do ove sezone nisu se sreli osam godina.

20:19 - Romanisti u Madridu

20:16 - Prva zvezda večeri, Kristijano Ronaldo

20:12 - Spaleti: Igrači me naterali da verujemTrener fudbalera Rome Lučano Spaleti otpimista je pred revanš sa Real Madridom u osmini finala Lige šampiona."Od ekipe sam tražio da učini nemoguće. Način na koji treniraju i igraju u poslednje vreme naterao me je da verujem u to. Ne smemo da budemo mentalno slabi i da igramo u Madridu kao da je sve gotovo. Takvi igrači nemaju mesta ni na našem treningu", rekao je Spaleti i dodao:"Rezultat iz prvog meča je bio težak za nas kada pogledamo kako smo igrali. Nismo imali sreće u pojedinim momentima i to je presudilo. U revanšu ćemo morati da budemo odlučniji, i da znamo da prepoznamo kada je pravi trenutak da napadadnemo, a kada da stanemo na loptu", istakao je Spaleti.

20:09 - Navijači Genta veruju u čudo

20:05 - Volfsburg je pogocima Drakslera u 44. i 54. minutu i Kruzea u 60. stekao ogromnu prednost - 3:0. Međutim, domaćin je u nastavku uspeo da ublaži poraz pogocima Kumsa u 80. i Kulibalija u 89.

20:00 - Real je savladao Romu golovima Ronalda u 57. i Hesea u 86. minutu. Bio je to debi Zinedina Zidana u Ligi šampiona u ulozi trenera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track