Slaviće Španci!
Foto: REUTERS

Slaviće Španci!

Fudbal -
Atletiko Madrid i Atletik Bilbao večeras u Bukureštu igraju finale Lige Evrope

A Barsa i Real ne veruju...Španiju trese pobednička groznica, ali pitanje je da li će večeras goreti nebo iznad Madrida ili mnogo severnije, iznad Bilbaoa! Špansko finale Lige Evrope Atletiko - Atletik (21.00, B92), koje se igra na stadionu u Bukureštu, uteha je ljubiteljima fudbala s Pirineja što u finalu Lige šampiona nema ekipe iz njihove zemlje.Uživaće svakako svi koji budu gledali ovaj meč jer se očekuje spektakularan fudbal, bez obzira na staro pravilo da se u velikim finalima i utakmicama od krucijalnog značaja to retko viđa. Atletiko je slavio u poslednjih 11 mečeva u Evropi, postigao je čak 30 golova, a ništa slabiji nisu ni Baskijci, koji su zatresli mrežu samo dva puta manje. Dakle, sve karte su otvorene i fudbalski rat ekipa predvođenih dvojicom Argentinaca, Dijegom Simeoneom i Marselom Bijelsom, može da počne.- Šanse za osvajanje trofeja su jednake. Imam veliko poštovanje za Bijelsu, ovo će biti velika noć za sve. Ovo je trenutak velikog ponosa, a nadamo se da će naši navijači večeras uživati - kaže trener Atletiko Madrida Dijego Simeone.Interesantno je da su se dva trenera dogovorila da ne pričaju mesec dana posle ove utakmice.- Tako je, posrednik nam je Simeoneov pomoćnik Herman Burgos - naglasio je Bijelsa, „kouč“ Baskijaca.

Vladimir Jugović, jedan od Srba koji su igrali za Madriđane
Vladimir Jugović, jedan od Srba koji su igrali za Madriđane

Sedam Srba u Atletiku

Dubok trag u Atletiku iz Madrida ostavili su i Srbi. Radomir Antić i Milinko Pantić osvojili su „duplu krunu“ 1996. godine, a crveno-beli dres nosili su još Veljko Paunović, Jovan Stanković, Mateja Kežman, Vladimir Jugović i Đorđe Tomić.

Karta i 700 evra?!Snalažljivi Rumuni koji su uspeli da se domognu ulaznice za finale zaradiće višestruko. U Bukureštu se priča da karta za najbolja mesta, koja je vredela 115 evra, sada može da se nabavi za čak 700 evra, a karte za ona manje atraktivna mesta od 22 evra sada dostižu i 200. Čak i po takvim cenama, ulaznicu je gotovo nemoguće pronaći.Atletiko - 21.00h B92 - AtletikBukurešt. Nacionalni stadion. Kapacitet: 55.600.Sudija: Volfgang Štark (Nemačka)Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Suarez, Gabi, Salvio, Adrijan, Koke, Falkao.Trener: Dijego Simeone.Atletik Bilbao: Iraizoz, De Markos, Amorebijeta, Martinez, Aurteneče, Perez, Ituraspe, Herera, Susaeta, Ljorente, Munijain.Trener: Marselo Bijelsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track