(VIDEO) ENFILD GRMEO KAO NIKAD PRE: Evo kakav su skandal izazvali navijači Mančester junajteda
Foto: Reuters

Od sjaja do očaja

(VIDEO) ENFILD GRMEO KAO NIKAD PRE: Evo kakav su skandal izazvali navijači Mančester junajteda

Fudbal -
Navijači Mančester junajteda izazvali su skandal na prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope protiv Liverpula na "Enfildu".

Domaći navijači proslavili su se u četvrtak uveče, jer su engleski mediji izvestili da svoju himnu "You'll never walk alone" uoči meča otpevali glasnije nego ikada pre.

Međutim, spektakl su pokvarili malobrojnu gostujući fanovi povicima: "Vi ste ubice" i "San je bio u pravu". Time su podsetili na pogibiju 96 ljudi na stadionu "Hilzborou" u Šefildu 1989. godine, za šta je tabloid "San" svojevremeno okrivio navijače Liverpula. Taj list se kasnije izvinio kada je istraga pokazala da je za tragediju bila kriva policija.

Dan posle gostovanja Liverpulu, Mančester junajted je počeo razgovore sa svojim navijačima kako bi se slični skandali ubuduće izbegli.

"Oduvek smatramo da na utakmicama nema mesta skandiranju koje se odnosi na istorijske tragedije. Razgovaramo sa grupama naših navijača i tražimo njihovu podršku u sprečavanju ovakve vrste ponašanja", navodi se u saopštenju kluba sa "Old Traforda".

Liverpul posle prvih 90 minuta borbe sa Junajtedom ima veliku prednost - 2:0.

Inače, ovaj meč smatra se istorijskim jer su se ta dva velikana prvi put srela u evropskom takmičenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track