FILIP KOSTIĆ: Mi smo fudbalska nacija, moramo na Mundijal!
Foto: Reuters

Optimista

FILIP KOSTIĆ: Mi smo fudbalska nacija, moramo na Mundijal!

Fudbal -
Srpski reprezentativac Filip Kostić rekao je da želi da se nametne selektoru Radovanu Ćurčiću u predstojećim prijateljskim utakmicama sa Poljskom i Estonijom.

On je dodao da je "veliki optimista" po pitanju plasmana na Svetsko prvenstvo 2018. godine.Fudbalska reprezentacija Srbije igraće prijateljske utakmice 23. marta u Poznanju protiv Poljske, a šest dana kasnije u Talinu protiv Estonije.

Okupljanje reprezentativaca Srbije zakazano je za ponedeljak. Selektor Ćurčić je pozvao 23 igrača, pošto su sa spiska zbog povreda u poslednjem trenutku izostali Ljubomir Fejsa i Sergej Milinković Savić.

"Prikazao sam vrlo dobre partije u Štutgartu i imam veliko samopouzdanje. Radujem se novom reprezentativnom okupljanju, odlično se osećam i spreman sam da pružim maksimum. Komplimenti prijaju, ali moraju da se opravdaju na terenu. Imam veliku želju da u dresu Srbije potvrdim dobru formu i da se nametnem dobrim partijama. Predstoje nam dve utakmice u kratkom vremenskom roku, a kao i svaki reprezentativac, motiva imam na pretek", rekao je Kostić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Kostić je u seniorskoj reprezentaciji do sada odigrao pet utakmica, a ove sezone je u nemačkom šampionatu postigao pet golova i imao četiri asistencije. Srbija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta, a selektor Ćurčić nedavno je rekao da za njegovu ekipu više nema prijateljskih utakmica, već da je svaka pripremna uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kostić je rekao da je "veliki optimista" po pitanju plasmana Srbije na Mundijal u Rusiji.

"Mi smo fudbalska nacija i smatram da Srbija jednostavno mora da se plasira na Mundijal", naveo je Kostić. Fudbaler Štutgarta rekao je da su predstojeće utakmice sa Poljskom i Estonijom značajne i da najveća snaga srpskog tima treba da bude timski duh.

"Očekujem da ćemo dobro funkcionisati kao tim, da ćemo u 180 minuta duela sa Poljacima i Estoncima pokazati snažan timski duh i da ćemo disati kao jedan. Naša najveća snaga mora da leži u timu. Veoma je važno da kroz ove utakmice izgradimo i dobru atmosferu, da dobrom igrom kreiramo i dobar ambijent oko reprezentacije. Samo uz veliku podršku možemo da ostvarimo planirane ciljeve", rekao je Kostić.

Kostić je ocenio da je Poljska kvalitetna ekipa, predvodjena napadačem Bajerna iz Minhena Robertom Levandovskim.

"Reprezentacija Poljske igra dobro, oni su izuzetno snažan kolektiv. O Levandovskom kao njihovom predvodniku suvišno je bilo šta reći. Njegova statistika, broj golova i način na koji ih je postigao ove sezone u Bajernu govore da se radi o vanserijskom asu. Medjutim, nije on jedina opasnost. Poljska na svim pozicijama poseduje veliki kvalitet i ima veliku podršku navijača. Očekuje nas veliki izazov i teška utakmica", rekao je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track