FUTSAL LEGENDA: Rikardinjo čeka Srbiju uz Kurir
Foto: Nebojša Mandić

Baraž mečevi za plasman na Mundijal

FUTSAL LEGENDA: Rikardinjo čeka Srbiju uz Kurir

Fudbal -
Najbolji futsal igrač planete, zvezda Portugala, pred večerašnji meč sa „orlovima“ (20.15) opušta se uz naš list

Futsal reprezentacija Srbije igra večeras (20.15) prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Portugala, a najbolji igrač planete Rikardinjo se pred važan meč opušta čitajući Kurir!Kombank arena biće ponovo domaćin najboljim futsalerima Evrope, a magični Rikardinjo, koji je na svakom meču na nedavno završenom EP dobijao ovacije, još jednom je pokazao zašto toliko voli Srbiju.

Zarađuje milion evra

Ovaj igrač, koji godišnje zarađuje milion evra, nije glumio veliku zvezdu, niti se posebno isticao među ostalim igračima Portugala. Rado je davao autograme i strpljivo pozirao za medije. Foto-reporteru Kurira podario je osmeh i pokazao pozirajući s primerkom našeg lista da veličine idu uz veličine.- Vratio sam se u Srbiju i srećan sam zbog toga. Srpski narod voli futsal i bilo je lepo igrati ovde. Nažalost, mi smo ispali, pa se nadam da ćemo u ovom dvomeču biti bolje sreće. Teško je imati dobar rezultat u ovom sportu jer može da se promeni za minut ili dva. Želimo da pobedimo u odličnoj atmosferi. Tako će, nadam se, biti u Beogradu - rekao je Rikardinjo.Srbija je na EP pobedila Portugal u grupi sa 3:1, a današnji duel imaće drugačiji karakter, posebno što će revanš biti igran 12. aprila u Lisabonu. Kapiten „orlova“ Marko Perić nada se pobedi, kao i junaci sa tek završenog EP - golman Miodrag Aksentijević, Mladen Kocić, Boban Rajčević i napadač Miloš Simić.

Svaka pobeda kao zlato

- Očekuje nas teška utakmica jer je Portugal jedna od najjačih evropskih ekipa. Voleo bih da se ponovi meč sa EP i pozivam navijače da dođu i podrže nas. Za nas je pozitivan svaki rezultat u kom ne izgubimo. To znači da je svaka pobeda vredna jer se igra i revanš - istakao je Perić.Ulaznica za ovaj meč ima još u prodaji, a njihova cena je 300 i 500 dinara. Mogu da se kupe preko prodajnih mesta Eventima. Svetsko prvenstvo u futsalu biće održano od 14. septembra do 2. oktobra 2016. godine u Kolumbiji.

PromenaBoske novi adutBiće izmena u srpskom timu u odnosu na EP u Beogradu. Slobodana Janjića, koji se oprostio od reprezentacije, zamenio je Vladimir Milosavac. Popularni Boske trebalo bi da bude kec iz rukava selektora Kovačevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track