POBUNA ORLOVA: Tadić, Tošić i Gudelj ne žele da igraju za Srbiju dok je predvodi Ćurčić
Foto: Dado Djilas

Bežanija iz reprezentacije

POBUNA ORLOVA: Tadić, Tošić i Gudelj ne žele da igraju za Srbiju dok je predvodi Ćurčić

Fudbal -
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić suočio se sa brojnim problemima posle objavljivanja spiska za prijateljske mečeve protiv Poljske (Poznanj 23. mart) i Estonije (Talin 29. mart).

Tačnije, sa pravom pobunom. Redom su se u medijima izjasnili Dušan Tadić, Duško Tošić i Nemanja Gudelj, koji su saopštili da neće igrati za Srbiju dok je Ćurčić selektor.

"Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača (sedam golova i sedam asistencija). Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi Engleske. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima", rekao je Tadić.

Dušan Tadić, Foto: Dado Đilas
Dušan Tadić, Foto: Dado Đilas

Razočaran je i Duško Tošić.

"Iskreno, razočaran celom situacijom. Očekivao sam da budem na spisku. U najboljim sam godinama i borim se za titulu u elitnom Bešiktašu. Mislim da sam zaslužio makar jedan poziv i da mi kažu ako je bio neki drugi razlog. Iz ljudskih razloga bi to bilo korektno. Ja sam čovek koji se ne ljuti i koji se žrtvovao za reprezentaciju puno puta", rekao je Tošić za Telegraf.

Duško Tošić, Foto: Dado Đilas
Duško Tošić, Foto: Dado Đilas

Oglasio se i Nemanja Gudelj. Vezista Ajaksa izjavio je za holandske medije da je završio sa reprezentacijom, i da se pri izboru igrača uplela i politika.

"Igraju se političke igre. Hvala lepo, ali ja u tome neću da učestvujem. Nisam osoba koja cvili, uvek sam se povinovao odlukama selektora, ali osećam da ovde više ne pripadam. Ima igrača koji u svojim klubovima sede na klupi ili tribinama, a igraju za reprezentaciju Srbije. Kako je to moguće? Imam svoje mišljenje, zadržaću ga za sebe. Izgleda da Ćurčiću nije važno da li se u reprezentaciji dobro trenira ili ne. Ako selektora smene ili on sam podnese ostavku, vratiću se u reprezentaciju. Nadam se da ću posle toga odigrati dosta mečeva za Srbiju", rekao je Gudelj za holandske medije.

Radovan Ćurčić, Foto: Dado Đilas
Radovan Ćurčić, Foto: Dado Đilas

Tadić, Tošić i Gudelj nisu prvi fudbaleri koji su otkazali selektoru Radovanu Ćurčiću. Pre njih to je učinio Filip Đorđević.

Napadač Lacija je otkazao Ćurčiću posle njegovog debija na klupi "Orlova" u prijateljskoj utakmici protiv Grčke u novembru 2014. godine. Srbija je tada slavila sa 2:0, a Đorđević je odbio da uđe u igru nezadovoljan što je utakmicu počeo sa klupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track