(VIDEO) KAPITEN PERIĆ ZA NADU ORLOVA: Srbija poražena od Portugala u baražu za SP u futsalu
Foto: Saša Pavlić

Spektakl u Areni

(VIDEO) KAPITEN PERIĆ ZA NADU ORLOVA: Srbija poražena od Portugala u baražu za SP u futsalu

Fudbal -
Futsal reprezentacije Srbije poražena je od Portugala 1:2 (0:2) u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su večeras pred oko 10.000 gledalaca u "Kombank areni" promašili veliki broj šansi, naročito u prvom poluvremenu, za šta su kažnjeni golovima Žoaoa Matosa u 13. i Kardinala u 16. minutu.

Kapiten Srbije Marko Perić pogotkom u 26. minutu ostavio je nadu srpskoj reprezentaciji da ipak može da ode na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji posle revanša koji će se igrati 12. aprila u Portugalu.

Srbija je u finišu utakmice, od 34. do 36. minuta, igrala sa igračem manje jer je Marko Pršić dobio direktan crveno karton. Ipak, "orlovi" su se odbranili, ali u nastavku nisu uspeli da stignu do izjednačenja.

Najbolji igrač sveta Rikardinjo, koga je beogradska publika zavolela tokom nedavnog Evropskog prvenstva, nije imao posebno zapaženu rolu.

Svetsko prvenstvo će se održati u Kolumbiji od 10. septembra do 1. oktobra.

"Skupo su nas koštale dve greške. Iz njih smo primili dva gola, a protiv Portugala je teško juriti rezultat. Zato je futsal i zanimljiv i dinamičan sport, dve sekunde mogu da odluče ceo meč... Žao mi je jer smo i mi imali sijaset šansi, ali smo samo jednu iskoristili. U svakom slučaju, zadovoljni smo, nadam se samo da ćemo u revanšu imati više sreće. Idemo na pobedu u Lisabonu, zašto da ne, ako iskoristimo 50 odsto šansi od ovih koji smo imali, nismo bez šanse", rekao je selektor Kovačević.

Slično misli i kapiten Perić.

"Ovaj poraz jako boli jer je ovo bila naša najbolja partija ikada. Stvorili smo osam, devet šansi u prvom poluvremenu, da smo bar neku od njih realizovali, sve bi bilo drugačije. Idemo dalje, 1:2 je aktivan rezultat. Želim samo da u Lisabonu damo naš maksimum, da nam posle utakmice ne žalimo za bilo čime", istakao je Perić.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:2!

36. minut - Srbija se odbranila dva minuta sa igračem manje.

34. minut - CRVENI KARTON ZA PRŠIĆA! Povukao je Pereiru s leđa i dobio direktan crveni karton.

26. minut - GOOOLLL - 1:2 - PERIĆ JE PREPOLOVIO MINUS! Kapiten Srbije se sjajno snašao, dribling, pa šut levicom, kroz noge Vitoru Ugu.

23. minut - Ponovo Rajčević i ponovo ništa. Perić ga je sjajno pronašao, ali je Rajčeviću posle prijema pobegla lopta.

21. minut - Kao i na početku prvog poluvremena, ponovo domaćin pravi šansu. Rajčević je "uhvatio" volej, ali je lopta otišla preko gola.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena 0:2 - "Orlovi" su promašili četiri, pet sjajnih šansi, još nekoliko poluprilika, pa je stigla kazna u vidu golova Matosa i Kardinala.

19. minut - Trgli su se "orlovi" posle šokantnih golova gostiju, ponovo pokušavaju da savladaju Vitora Uga, ali im se ne da. Svaki šut im ide pored gola.

18. minut - KOCIĆ JE IZBACIO LOPTU SA GOL-LINIJE! Spasao je siguran gol...

16. minut - GOOOLLL - 0:2! Strelac Kardinal. Strašan gol. Kardinal tukao iz daljine, snažno i precizno - pod prečku!

13. minut - GOOOLLL - 0:1! Strelac je Žoao Matos. Srpski reprezentativci su se ispromašivali, pa je usledila kazna. Ispred domaćeg gola Pereira je dodao do Kardinala, on je prosledio do Matosa, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine ćušne loptu u mrežu.

11. minut - Sada ni Stojković nije bio precizan u kontri.

10. minut - NEVEROVATNO ŠTA JE SADA RAJČEVIĆ PROMAŠIO! Presekao je napad gostiju, krenuo sam ka Vitoru Ugu i loptu poslao pored gola.

8. minut - OPET RAJČEVIĆ U ŠANSI! Poslao je loptu pored gola...

7. minut - I PERIĆ U ŠANSI! Kapiten Srbije pokušao je šmekerskim potezom da pošalje loptu u mrežu, ali je Vitor Ugo još jednom odlično reagovao.

6. minut - JOŠ JEDAN MAESTRALNA ODBRANA AKSENTIJEVIĆA! Sada je na vreme napustio gol i osujetio nameru Sesilija da ga savlada.

6. minut - Sada su Portugalci dva puta zapretili, ali je oba puta sjajno intervenisao golman Aksentijević.

4. minut - PONOVO RAJČEVIĆ U PRILICI! Ali, ponovo je golman Vitor Ugo na vreme izašao i izblokirao šut srpskog reprezentativca.

3. minut - Prvi pokušaj gostiju. Pucao je Pedro Kari - pored gola.

3. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA ORLOVE! Perić je primio dubinsku loptu iskosa sa desne strane, okrenuo se i šutirao pored gola.

1. minut - ŠANSA ZA SRBIJU! Rajčević se našao sam pred Vitorom Ugom, ali je golman gostiju iz tog duela izašao kao pobednik.

1. minut - Meč je počeo!

20:13 - Na tribinama oko 10.000 gledalaca!

20:11 - Ovacije za RikardinjaTokom predstavljanja reprezentacija najveće ovacije dobio je Rikardinjo, koga je beogradska publika zavolela tokom Evropskog prvenstva.

20:09 - Kako su rivali stigli do baražaPodsetimo, Srbija je do baraža stigla kao druga u kvalifikacionoj Grupi 3 sa šest bodova. Rusija je imala devet, Finska tri, a Turska je ostala bez bodova. Portugal je bio ubedljiv u grupi sa Poljskom, Rumunijom i Norveškom.

20:03 - Rikardinjo: Sjajno je vratiti se u BeogradNajbolji futsaler sveta Rikardinjo izjavio je da mu drago što se vraća u Srbiju i Arenu, gde je dobio ovacije prošli put."Sjajno je vratiti se u Beograd, gde smo smo lepo prihvaćeni. Očekujem pobedu jer želimo da budemo na prvenstvu sveta. Imamo veliko poštovanje prema Srbiji, teško je prognozirati, najbitnije je da prezentujemo naš najbolii futsal", zaključio je Rikardinjo.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

19:58 - Selektor Portugala: Srbija je "luda"Selektor Portugala Horhe Braz pred ekipu je kao imperativ postavio plasman na šampionat u Kolumbiju."Imamo jasna očekivanja, želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji. Fantastično je igrati ponovo ovde, strast za futsalom u Srbiji je 'luda'. Želimo da izvučemo dobar rezultat", poručio je Braz.

19:55 - Perić: Bilo koja pobeda"Biće veoma teško, Portugal je jedna od najboljih selekcija. Voleli bismo da se ponovi ishod sa EP, neka sad bude 2:1. Bio bih zadovoljan bilo kojom pobedom, možda i nerešenim rezulatom", poručio je kapiten "orlova" Marko Perić.

19:50 - Kovačević: Portugal je favorit"Susret sa Evropskog prvenstva stavili smo ad akta. Dobro znamo snagu protivnika. Oni su favoriti, a mi ćemo pokušati da budemo na nivou igara sa nedavnog prvenstva Evrope. Hoćemo novo iznenađenje", rekao je srpski selektor Aca Kovačević.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

19:45 - Rikardinjo čita Kurir!Rikardinjo čita Kurir! Ne verujete? Pogledajte OVDE.

19:40 - Srbija pobedila Portugal na EPSrbija i Portugal sastali su se u februaru u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Beogradu. "Orlovi" su pobedili 3:1 (Kocić, Rajčević, Simić - Rikardinjo), obezbedili prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u četvrtfinalu, u kome su savladali Ukrajinu 2:1. Podsetimo, Srbija je poražena u polufinalu od Rusije posle produžetka 2:3, a onda i od Kazahstana u borbi za treće mesto. Portugalci su zaustavljeni već u četvrtfinalu od kasnijeg šampiona Španije - 2:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track