Gol Žigića malo za spas Birmingema

baraž

Gol Žigića malo za spas Birmingema

Fudbal -
Blekpul će u finalu baraža, 19. maja na londonskom Vembliju, igrati protiv Vest Hema koji je prethodno eliminisao Kardif Siti

BIRMINGEM- Fudbaleri engleskog drugoligaša Blekpula plasirali su se u finale baraža za Premijer ligu, pošto su u revanšu polufinala u gostima remizirali 2:2 sa Birmingem Sitijem.U prvoj utakmici koja je odigrana prošle nedelje, Blekpul je na svom terenu slavio sa 1:0.

Blekpul će u finalu baraža, 19. maja na londonskom Vembliju, igrati protiv Vest Hema koji je prethodno eliminisao Kardif Siti. Ekipa Blekpula je izasluženo izborila dobar rezultat, pošto je imala prednost od 2:0.Gosti su poveli u 44. minutu preko Stivena Dobija, a tri minuta kasnije prednost je duplirao nekadašnji reprezentativac Engleske Kevin Filips.

Nadu domaćim navijačima uneo je srpski reprezentativac Nikola Žigić golom u 64. minutu, a u "trans" ih je potpuno bacio izjednačujući pogodak Kurtisa Dejvisa u 73. minutu.Ipak, to je bilo sve što je domaćin uspeo da uradi. Mogao je Blekpul i do pobede, ali je u 83. minutu Žigić izbio loptu sa gol-linije nakon udarca Noua Dikoa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track