TRKA ZA PREDSEDNIKA PARTIZANA: Ćurković odustaje zbog Bjekovića?!
Foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas

Novi momenti

TRKA ZA PREDSEDNIKA PARTIZANA: Ćurković odustaje zbog Bjekovića?!

Fudbal -
Ima vremena do 12. aprila, nije nikakvo nećkanje, ali još nisam odlučio hoću li se kandidovati, rekao trenutno prvi čovek crno-belih

Mogućnost da Nenad Bjeković bude kandidat za predsednika FK Partizan na Skupštini kluba koja je zakazana za 12. april dobrano je zabrinula Ivana Ćurkovića, koji je najavio da bi zbog toga mogao i da odustane od izborne trke.Nakon što je izborna skupština fudbalskog kluba Partizan i zvanično zakazana za 12. april, među „dobro obaveštenim“ pojedincima bliskim klubu iz Humske počela je licitacija sa imenom budućeg predsednika crno-belih. Nasledio PopovićaOd decembra prošle godine, kad je tadašnji predsednik Zoran Popović podneo ostavku, na čelu Partizana je radna grupa kojom rukovodi Ivan Ćurković, čovek koji slovi za glavnog kandidata za predsedničku funkciju, a interesantno je da bi protivkandidat mogao da mu bude dugogodišnji saradnik Nenad Bjeković.- Ima vremena do 12. aprila, videćemo šta će biti. Možda ću biti kandidat, a možda i neću - kaže Ivan Ćurković za Kurir, a na pitanje otkud sada nećkanje, odnosno nedoumica, kaže:- Nije nećkanje! Samo nisam odlučio, još ću razmisliti. Potrebno je prvo da me neko predloži.Ne postavljam usloveO Nenadu Bjekoviću, s kojim je pre dve decenije uspešno sarađivao, kao mogućoj konkurenciji, Ivan Ćurković nije želeo da priča.- Ne možemo na tu temu govoriti dok god je hipoteza. Neću tek tako da pričam o Bjekoviću niti o bilo kom drugom imenu dok ne bude zvanično. A protivkandidat može da bude svako, iz sveta sporta, iz politike...Za prethodna četiri meseca, koliko je na čelu radne grupe koja rukovodi klubom iz Humske, Ćurković je video neke pozitivne stvari.- Ako se sećate, kad sam došao, to je bilo da bih pomogao Partizanu. Nisam postavljao nikakve uslove, moj jedini uslov bio je da Partizan funkcioniše kako treba. Rekao sam da ćemo pokušati da konsolidujemo klub i da vratimo samopouzdanje među struku i igrače. Mislim da se to polako ispunjava i da sad pristojno izgleda - zaključio je Ivan Ćurković, prvi čovek fudbalskog kluba.

Dug od 30.000 evraĐURIĆA NE KOMENTARIŠEMBivši predsednik Partizana Dragan Đurić potražuje od kluba koji je vodio sedam godina oko 30.000 evra. Tačnije, fudbalski klub duguje firmama Dragana Đurića „Zekstra“ 2.006.522,53 dinara i „ZIILI“ d.o.o. 1.574.278 dinara. Nekadašnji predsednik ostavio je mogućnost klubu da dug namiri i kompenzacijom asortimana iz butika Partizana.- Niti sam ja nasledio Dragana Đurića, niti on mene da bih komentarisao njegova potraživanja od kluba - rekao je Ivan Ćurković.

O velikom rivaluNIJE CRVENA ZVEZDA PSŽZaostatak Partizana za Crvenom zvezdom u Superligi je ogroman.- Prednost Zvezde je velika, ali ne vidim da se toliko piše o ogromnoj prednosti PSŽ nad Monakom, recimo. Ne smemo da zaboravimo da je Partizan igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, pa Ligu Evrope ove sezone. Ispali smo od ekipe koja dolazi iz Bundeslige, verovatno najjače lige na svetu. Složićemo se da iz pet utakmica mi njih možda možemo da pobedimo jednom, a da ćemo četiri puta izgubiti - smatra Ćurković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track