PRVI PUT POSLE BOMBAŠKOG NAPADA: Francuzi i Rusi u Parizu igraće meč pun emocija
Foto: AP

Prijateljska utakmica

PRVI PUT POSLE BOMBAŠKOG NAPADA: Francuzi i Rusi u Parizu igraće meč pun emocija

Fudbal -
Francuski fudbalski reprezentativci očekuju veče puno emocija na pariskom stadionu "Francuska", na kome će u utorak igrati prvi put od terorističkih napada u Parizu prošlog novembra.

Francuska će u utorak igrati protiv Rusije prijateljsku utakmicu i to će biti prvi meč domaće fudbalske reprezentacije na nacionalnom stadionu otkako se tokom prijateljske utakmice "trikolora" i Nemačke bombaš samoubica razneo ispred stadiona 13. novembra, dok su izvedeni napadi i u drugim delovima Pariza.

Ragbi reprezentacija Francuske nedavno je na tom stadionu odigrala tri utakmice koje su protekle bez incidenata. U terorističkim napadima u Parizu 13. novembra poginulo je 130 ljudi.

"Svi smo ljudska bića, a onda sportisti. Naravno da će dešavanja iz prošlog novembra uticati na nas kada odemo na stadion", rekao je fudbaler Arsenala, francuski reprezentativac Olivije Žiru.

Utakmica će se igrati u utorak od 21 čas, a tog dana biće pojačane mere bezbednosti, uključujući i detaljnu proveru javnog prevoza oko stadiona. Prvi bezbednosni prsten biće postavljen nešto dalje od kapija stadiona, gde će biti kontrolisane ulaznice, a navijači će biti pretresani. Na ulazima na stadion mere bezbednosti biće dodatno uvećane.

"Sve je urađeno kako bi se garantovala bezbednost učesnicima. Tragedije u Parizu i Briselu su podsetnik na trenutno okruženje, ali moramo da idemo napred", rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Utakmica u utorak će biti i neka vrsta probe organizatora uoči Evropskog prvenstva, koje će se od 10. juna do 11. jula odigrati u Francuskoj. Očekuje se da će oko 2,5 miliona navijača prisustvovati utakmicama u 10 gradova domaćina.

"Život treba da se vrati u normalu", rekao je odbrambeni fudbaler Francuske Kristog Žale i dodao da neće obeshrabrivati prijatelje da dođu na stadion u utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track