EVRO PRVENAC: Fudbalerke Rada slavile u prijateljskom meču sa Čelikom
Foto: ŽFK Rad

Vredno iskustvo

EVRO PRVENAC: Fudbalerke Rada slavile u prijateljskom meču sa Čelikom

Fudbal -
U međunarodnoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Zenici između fudbalerki ŽNK Čelik, člana Prve ženske lige FBiH, grupa Sever i fudbalerki ŽFK Rad iz Beograda, člana srpske Druge lige SEVER pobedu su zabežile građevinarke sa 1:3.

Golove za srpsku ekipu postigle su Jelena Milenković u 28 i 57 , i Marija Milošević u 85 minutu, dok je jedini pogodak za domaćina postigla Merima Gradinović u 3 minutu.

Građevinarke su u ovaj meč ušle priično bojažljivo, što je omogućilo domaćinu da već u 3 minutu dođu do vođstva. Smušenost odbrane Rada iskoristila je Merima Gardinović i donela veliku radost svom timu. Međutim, rano primljeni pogodak nije poremetio fudbalerke Rada, već su nastavile sa agresivnom igrom i takav pristup doveo ih je do izjednačenja u 28 minutu kada je Jelena Milenković matirala golmana domaćina.Tako se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom 1:1 .U nastavku meča građevinarke su “dodale gas” i prikazale jednu od najboljih partija od osnivanja kluba. Fizički i tehničko- taktički mnogo spremnije i superiornije pokazale su sav svoj raskošni talenat. Publika je uživala u maštovitosti igre fudbalerki Rada, koje su uz igru za nezaborav uspele da sa dva gola, preko Jelene Milenković u 57 i Marije Milošević u 85 minutu reše utakmicu u svoju korist i zasluženo trijumfuju na premijeri na međunarodnoj sceni.

Naravno da je rezultat sa ove utakmice u drugom planu .U prvi plan stavljamo gostoprimstvo za nezaborav od strane ŽNK Čelik i njihove predsednice Vahide Mujčinović. Sve su učinili da se osećamo kao kod svoje kuće,počev od prijema pa do ispraćaja, tako da se naša ekspedicija sa najlepšim impresijama vratila u Beograd..

Svaki trenutak, naš domaćin je osmislio do tančina , tako da smo za vreme kratkog boravka u Zenici uspeli da se upoznamo sa znamenotistima grada , posebno sa hramom bosanskog fudbala stadionom Bilino polje, pozanatom po sjajnoj atmosferi u podržavanju nacionalne selekcije. Osim ŽNK Čelik veliku zahvalnost dugujemo upravi NK Čelik,čak je prekinut trening prvotimaca, kako bi iskoristili priliku da se kratko družimo i da to ovekovečimo zajedničkom fotografijom . Naravno zahvalnost dugujemo ljudima iz Izviđačkog doma u Smetovima.Prijateljstvo je rođeno i dugo će trajati, zajednički je stav obe delegacije.

Čelik - Rad 1:3

Strelci: Merima Gradinović u 3 minutu za Čelik i Jelena Milenković u 28 i 57 , i Marija Milošević u 85 minutu za Rad.

ŽNK Čelik: Arnela Šabanović, Safeta Kavaz, Adisa Vazda, Muamera Pezer, Berina Kobilica, Lara Ganić, Marija Udovičić, Merima Šabić, Kanita Devoli, Merima Gradinović, Medina Tuka. Igrale su još: Berina Golub, Ilma Durmo, Merita Mehanović, Alma Krajnić, Emra Porča, Selma Alispahić i Naida Halilović.Trener Džana Đordić.

ŽFK Rad: Sofija Miković, Sanja Savić, Una Miljković, Milica Smiljković, Jovana Miletić, Jelena Polić, Nevena Mičić, Jelena Marković, Marija Miličević, Suzana Tanasković , Jelena Milenković. Igrale su još: Žana Arežina, Jelena Stanković, Marija Milošević, Aleksandra Arsić , Katarina Kostić i jelena Jovanov. Trener Dejan Paunković, pomoćnik Srbislav Erdeljan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track