I KOMŠIJE IMAJU SVOG TADIĆA: Evo koga je hrvatski selektor izbacio iz reprezentacije
Foto: AP

Frka kod vatrenih

I KOMŠIJE IMAJU SVOG TADIĆA: Evo koga je hrvatski selektor izbacio iz reprezentacije

Fudbal -
Selektor Hrvatske Ante Čačić poručio je fudbaleru Dejanu Lovrenu da je dalje od reprezentacije nego ikad.

Hrvati su u subotu remizirali sa Mađarskom (1:1) u prijateljskoj utakmici, a tom prilikom došlo je do sukoba između selektora Ante Čačića i defanzivca Liverpula Dejana Lovrena.

Čačić je na početku drugog poluvremena posla rezervne igrače na zagrevanje. Među njima je bio i Lovren. Međutim, u jednom trenutku on je odlučio da prestane da se zagreva i da sedne na klupu. To nepoštovanje njegove odluke žeskoto je pogodilo Čačića.

"Niko neće biti ispred reprezentacije! Niko! Reprezentacija nije ničija prćija, to sam rekao istog dana kad sam postavljen za selektora. I ovo važi za svakoga! Nikad nisam trpeo neposlušnost, ni stavljanje sebe u prvi plan. Bilo da je reč o klubu, a naročito sada u reprezentaciji. To neću tolerisati. Lovren se ovim postupkom udaljio od reprezentacije. Videću šta ću dalje, nisam još razgovarao sa njim", rekao je Čačić.

Lovrena bi ova greška mogla skupo da košta - neodlaska na Evropsko prvenstvo u Francusku. Čačić je Lovrenu dao primer kako treba da se ponaša reprezentativac.

"Darijo Srna ima 129 nastupa za A reprezentaciju i kapiten je. On je ušao kad je ušao, to sve govori. Srna je svojim primerom pokazao kako se treba odnositi prema nacionalnom timu. Ako Srni nije bio problem da se toliko zagreva, što bi nekom drugom bio problem?", rekao je Čačić.

Dakle, svi imaju svoje probleme. "Orlovi" su uzdrmani istupom Dušana Tadića, zatim i Nemanje Gudelja, koji su poručili da neće igrati za Srbiju dok je Radovan Ćurčić selektor, jer ih nije pozvao za mečeve sa Poljskom i Estonijom. Nemiri u našoj reprezentaciji su donekle i razumljivi s obzirom na loše rezultate. Ali, Hrvati nemaju problem sa rezultatima, pa opet imaju "svog Tadića".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track