SPEKTAKL NA NOU KAMPU: Barselona i Atletiko u borbi za polufinale Lige šampiona!
Foto: Reuter

Okršaj velikih rivala

SPEKTAKL NA NOU KAMPU: Barselona i Atletiko u borbi za polufinale Lige šampiona!

Fudbal -
Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida bore se za titulu u španskoj Primeri, a sutra će početi i bitku za plasman u polufinale Lige šampiona.

Barselona će, nakon poraza od Real Madrida u "klasiku", sutra od 20.45 na Nou Kampu dočekati Atletiko u prvoj utakmici četvrtfinala najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Ekipa Luisa Enrikea će u taj duel ući posle dva neuspeha, odnosno poraza od Reala i remija sa Viljarealom, dok je Atletiko, posle poraza od Sportinga, prethodnog vikenda slavio u duelu sa Betisom.

Atletiko je emilinisao Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2013/14. U tom dvomeču, na Nou Kampu je bilo 1:1, dok je Atletiko pobedio u Madirdu sa 1:0. Madridski klub je jedini koji je uspeo da spreči Barselonu da stigne do polufinala Lige šampiona u poslednjih osam sezona.

Foto: AP
Foto: AP

"Svaka utakmica sa Barselonom je drugačija. Moramo da se što bolje pripremimo i postignemo kako bismo ostvarili cilj i prošli dalje", rekao je trener Atletika Dijego Simeone.

Napad Barselone predvodjen Lionelom Mesijem, Luisom Suaresom i Nejmarom najbolji je adut katalonskog kluba u nastojanju da i ove sezone ponovi prošlogodišnji uspeh, odnosno da osvoji titule u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona. Pored toga, Barseloni u prilog idu i rezultati iz ove sezone, pošto je slavila u oba meča u Primeri.

Međutim, ekipa Luisa Enrikea vezala je dva neuspeha.

"Utakmica protiv Reala je već prošlost. Nismo mnogo puta izgubili ove sezone, ali iz svakog poraza može nešto da se nauči", rekao je Enrike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track