LŠ: Bajern juri peto uzastopno polufinale!
Foto: Reuter

Favorit protiv Benfike

LŠ: Bajern juri peto uzastopno polufinale!

Fudbal -
Fudbaleri Bajerna iz Minhena pokušaće da se peti put uzastopno plasiraju u polufinale Lige šampiona, a na tom putu stajaće im portugalska Benfika.

Ekipa Pepa Gvardiole dočekaće sutra Benfiku u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Posle Porta prošle godine, Bajern će ponovo morati da eliminiše portugalskog predstavnika na putu ka polufinalu, dok Benfika pokušati da stigne medju četiri najbolje ekipe prvi put posle 25 godina.

Bajern i Benfika su se do sada sastajali tri puta i ne samo da je uvek pobedjivao nemački klub, nego je i u tim sezonama stizao do finala. Šampion Bundseslige je prošlog vikenda pobedio Ajntraht sa 1:0, nije bio u svom najboljem izdanju i upravo zbog toga Gvardiola poziva na oprez.

"Napravićemo veliku grepku ako udjemo u utakmicu razmišljajući o tome koliko ćemo golova dati", rekao je Gvardiola.

Benfika se za put u Mihneh zagrejala trijumfom nad Bragom od 5:1.

"Prepoznati svoje prednosti, biti svestan da će biti težak meč o shvatiti da ćeš morati da se pomučiš, ponekad je jedini način da se neutrališu jaki protivnici na terenu. Ulazimo u dvomeč sa saznanjem da je naš protivnik kanididat za osvajanje Lige šampiona, ali mi se ne predajemo unapred", rekao je trener Benfike Rui Vitorija.

Utakmica izmedju Bajerna i Benfike igra se sutra u Minhenu od 20.45. Revaš je 13. aprila u Portugalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track